Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yusuf Sarı penaltı noktasındaki topu kalecinin kapattığı köşeden Alman ağlarına yolladığında, Türkiye’de yer çekimi saliseler boyu durdu adeta...
Uçmadık ama ayaklarımız yerden kesildi.
Hele Berlin Olimpiyat Stadı’nda çoğunluğu ele geçirmiş ay-yıldızlı tribünler...
Onlar resmen havalandılar Türk Bayraklarının ucuna tutunarak.
Kolay değil; 72 yıl geçmişti aynı statta ağız tadıyla bir Almanya galibiyeti aldığımızdan bu yana. Değil evinde; deplasmanda bile Almanya’yı devirmek, futbolun en zor problemlerinden biriydi.
Lakin Berlin’de, stadın koltuğunda bir vatandaşımız hüzünlenmişti sanki!
Tribünde Orta Avrupa ayazından korunmak için kaldırdığı yakalarının içine iyice gömülmeye çalışarak donup kalmıştı. Derin düşünceler içindeydi herkes kucaklaşıp coşarken.
Kim mi? Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop!
Bir anlık görüntüden olmadık sonuçlar ve ödenmesi mümkün olmayan faturalar çıkaracak değiliz elbet. Herkesin tepkileri farklı.
Belki aşırı sevinçle şoka girmişti Hamit Altıntop. Gözyaşlarını içine akıtarak bu tarihi anı içe dönük farklı bir boyutta yaşıyordu. Belki sorumlulukları gereği Türk Milli Takımı’nın 3-2’lik skoru nasıl maç sonuna kadar taşıyacağını hesaplıyordu.
Kim bilir…
Maçtan önce “ekmek yediği eli ısırır gibi” yersiz ve gereksiz bir açıklama yapıp “Türk Milli Takımı’nı çalıştırdım ama uyruğum değişmedi” diye Milli Takımımıza negatif sinyaller yollamaya çalışan yakın dostu “en abuk sabuk Alman” Stefan Kuntz ile “empati” kurmuş, onun acısını mı paylaşıyordu acaba?Yoksa, kendine ait makul ve mantıklı gerekçeleri mi vardı Hamit Altıntop’un?
Belki, Yusuf Sarı’nın üçüncü golüyle 2017’de futbol hayatının son deminde kaçırdığı penaltı yüzünden Darmstad’ın küme düşmesi gelmişti gözlerinin önüne.Veya 2021 Eylül’ünde Milli Takım’ın başına getirdiği Stefan Kuntz’la geçen, millet ile milli takım arasına “buz çağı” getiren iki zalim yıl film şeridi gibi geçiyordu gözlerinden.
Neler çekmişti Altıntop!.. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi son maçında Faroe Adaları’na 2-1 mağlup olduğunda TRT canlı yayın masasına vurarak “Kuntz devam edecek, sorumlu benim” demek, Ermenistan hezimeti ardından dik durup Kuntz’a değilse de futbolculara destek vermek zorunda bile kalmıştı.
Montella’ya bakınca… Milli takıma kaybettirdiği yılların pişmanlığını mı yaşıyordu nedir?
Her neyse…
“Ona rağmen” ama an itibarıyla güzel sonuçların ve iyi gidişin önemli bir parçasıdır Hamit Altıntop.
Unutsun geçmişi, tadını çıkarsın.