Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezon başlamadan uzun ve pahalı transfer listesine bakan herkes biliyordu ki, Fenerbahçe’nin en büyük “derdi” rakipleri falan değil; kendisi olacaktı!..
Neden mi?
Futbolcuların aksi iddia edilemeyecek bireysel üstünlüklerini “boz-yap”ın parçaları gibi doğru/sıralı/ ve hızla denk getirip, büyük resmi tamamlamak, bireyselden “takımsal üstünlük” aşamasına bir an önce geçmek gerekti.
Gerisi ayrıntıydı.
İlacı Pereira’nın altını çizmekten usanmadığı “zaman” değildi sadece. Zamanı iyi kullanmak esastı.
Başarabildi mi Portekizli hoca?
Henüz değil.
İlk yarıdaki gole bakın mesela... Takımla falan alakası yok. Hatta Fenerbahçe eziliyor o sırada. Bir anda Nani’nin yetenek patlaması, ikili engellemeye karşın ondan başkasının veremeyeceği pası ve Van Persie’nin mükemmel önüne alıp tamamlaması...
Tek devre tek hücum!..
Fenerbahçe’den ilk organize atak dakika 58’de.
Fernandao çıkıp Alper girince ikinci devrede topu biraz daha öne taşıyabildi Fenerbahçe.
O da iyi mi kötü mü belli değil. Bu sefer de sallanan defans yıkıldı, Kjaer kendi kalesine attı.
Devamında Fenerbahçe’nin kazanması için tek şansı vardı; bir yetenek çıkacak atacak.
Nasıl?.. Onu al bunu koy, dene bakalım.
Aslında Pereira doğru değişiklikleri yapmış olsa da sonuçta hepsi makyaj. Bitmemiş eve boya. Sorun öylece duruyor hala. Fenerbahçe dedikleri gibi ulu bir ağaçsa, verimli olması için gerekli olan aşı.
Fenerbahçe en büyük derdi “yetenekleri birleştirmeyi” halledemedikçe bizim yorumlarımız, dalında sallanıp olgunlaşmayı bekleyen meyvenin suyunu-lezzetini tartışmaktan farklı olmayacağı gibi, yedek kulübesine tek savunmacı Kadlec dışında hücumcuyla dolduracak kadar agresif takım peşindeki Pereira’nın topu hızlandırma niyeti de fanteziden öteye gitmez. Önce takım olsun/olgunlaşsın bakalım.
Önümüz kış; dalında donmasın da sakın.
***
Elbette Rizespor deplasmanı Fenerbahçe için sonuçtan, puandan öte bir yüzleşme meselesiydi.
Hani, “büyük beyaz”ın saldırısına uğrayan, kanını-uzvunu keskin dişlere bırakan sörfçü, bir süre sonra okyanusa döner ve yaşamın korkular üzerine gitmekten ibaret olduğunu anlar ya...
Aynısı.
Henüz beş ay dolmadı Fenerbahçe Rize dönüşü kurşun yiyeli.
Gitti atlattı ama yenisini edindi!.. Şu son 15 dakika hariç berbat oyun ve kaybolan puanlar için de yeni bir yüzleşme lazım!