Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Olmaz olsun Suudilerden alacağımız milyonlar… Kalbimizde Atatürk ve Cumhuriyet aşkı olduktan sonra…
Ayıptır ya… Süper Kupa’yı kazanana 65, ikinciye 43 milyon neredeyse Türkiye nüfusu kadar. Adam başı bir lira atsak o heybe dolar.
Ey Federasyon, Süper Kupa’nın Riyad’da oynanması için iki büyük kulübü zorlarken tahmin edemedin mi işin ulusal krize döneceğini? Sende çevre kontrolü yok mu? Bilmiyor musun iki devin hassasiyetlerini?
Başta değerli kulüplerimiz, hepimiz Cumhuriyetin 100. Yılına adamışız Süper Kupa’yı…
Riyad’a gidip evdeki bulgurdan mahrum kalmaya, son ana kadar “Atatürk yasağı” ile mücadele etmeye, İstiklal Marşı okumak için pazarlığa girişmeye, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartını dürüp büküp açamadan geri getirmeye, Al Awwal Park’a “milli yasaklar” koyanların alnına Latin Harfler ile “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazamadan dönmeye, gerek var mı?
Tişörtteki Atatürk resmine bile tahammül edemedi “mal sahibi”! Valla fotoğrafından mavi gözleriyle bakan Atatürk de onlara tahammül edemezdi zaten. İyi ki, görmedi.
Sana ne kardeşim Fenerbahçe ile Galatasaray’ı seyretmek için Riyad’a gitmiş vatandaşlarımızın, futbolcuların ne giyeceğinden? Biz sokaklarımızda etekle dolaşan senin sakallı yalın ayak vatandaşlarına kış diyor muyuz?
Herkes arabulucu oldu Riyad’da, sadece iki büyük kulübümüz delikanlı gibi durdu.
Helal olsun Fenerbahçe’ye…
Helal olsun Galatasaray’a.
Asil ve vatansever duruşları sebebiyle Süper Kupayı “ikiz” yapıp ikisine de vermeliyiz aslında. Ya da ikiye böldürmeliyiz; yarısı Fenerbahçe müzesi duvarına, yarısı Galatasaray müzesi duvarına.
Altlarına da vinyet; “Atamıza saygılarımızla”!

SORUN ATATÜRK’ÜN GÖZLERİ VE SÖZLERİ

Maçtan dört-beş saat önce toplantı üzerine toplantı yapılıyor Suudi Arabistan başkentinde. Gençlik ve Spor Bakanımız, TFF yetkilileri, Fenerbahçe ve Galatasaray başkanları, Suudilerle cebelleşiyor…
Efendim, daha önce yollanan “akışta” yokmuş Atatürk tişörtleri ve pankarta yazılan sözleri. Yahu ev sahibinin duvara astığı resim için kiracıya karışması gibi bir şey bu.
Birincisi sana ne… Satın aldığın organizasyona milli hassasiyetlerimiz de mi dahil? Ayrıca Pazartesi gönderilmiş pankartların, tişörtlerin bilgisi. Emrivaki Arap tarzı mı?
Aslında maçtan önce okunacak İstiklal Marşı dertleri. Bir de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mavi gözleri ile sözleri.
Onların problemi… Neresi siyasi “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”un?

DEZENFORMASYON NEDİR?

Maçtan daha dört saat önce tüm kanallarımızda ekranların altından “resmi” TFF açıklaması akıyor:
“Süper Kupa maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl kutlama etkinlikleriyle, şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz…”
Hiçbir problem yokmuş yani… Muhtemelen birtakım vatan hainleri canımız ciğerimiz Suudilerle aramızı bozmaya çalışıyor belli ki! Bayrağımız da asılacakmış, İstiklal Marşımız da okunacakmış, şehitlerimizi de anacakmışız Suudi’lerin yüksek müsadeleriyle!
Sahi; dezenformasyon nedir?
“Riyad’da ciddi kriz var” haberleri mi, Fenerbahçe ve Galatasaray pılıyı pırtıyı toplayıp geri gelmeyi düşünürken TFF’nin açıklaması mı?
Yoksa, yayıncı kanalın Riyad’daki yorumcusu tarafından, olay mahallinden her şeyin şahane olduğunu anlatılıp “Maçtan sonra Süper Kupa iyi ki Riyad’da oynanmış diyecek herkes” pansumanı mı?

İKİ SÜPER

Uzatmaya gerek yok. Gerisini Suudi yetkililer düşünsün.
Fenerbahçe ve Galatasaray’ın “oynamama” kararı yüzünden kaybedeceklerimizin hesabına ise hiç lüzum yok.
Her şey başımız gözümüz üstüne.
En başta da hakikaten büyük iki kulübümüz… Onlara kızarız, eleştiririz, rakip olur bağırırız ama ikisi de canımız. Onlar biziz.
Kırmızı çizgilerimizin “dolar yeşiline” dönmesine izin vermedikleri için tekrar, tekrar, tekrar bravo onlara.