Tıpkı şarkıdaki gibi; sen de bizim -en kocaman- hatalarımızdan birisin Aykut Hoca’m!..
Devamı da aynı:
“Senin için harcanan zamana yazık”.
Biz kim miyiz?
Fenerbahçeliyiz mesela...
Fenerbahçe’nin, Fenerbahçeli hoca elinde kanatlanacağını, kişiliğini bulacağını, sağlam bir raya oturup tıkır tıkır yol alacağını, kısaca Fatih Terim-Galatasaray efsanesine benzer yıllara dejavü yapacağını düşünde görüp hayra yoran, hatta buna gönülden inanacak kadar nahif ve romantik olan bir takım Fenerbahçelileriz.
Aksini söyleyenlere de ayıp etmişiz açıkçası.
Yöneticiyiz...
Dolmuşa mı dolduruşa mı geldiğimiz belirsiz, parasıyla rezil olan yöneticileriz biz.
Seni baş tacı etmişiz. “İste alalım, söyle kovalım” demişiz. Almayı da kovmayı da eline yüzüne bulaştırmışsın. İşine karışmamışız. Gönül koymamışız.
Sabırsa, sabrın kralı bizde. Destekse, küfeyle...
Seni Fenerbahçeli diye almışız, senin Fenerbahçeli kimliğin “senden kurtulmamıza engel” şimdi. İşi bu hale getirmişsin.
Her şeyden geçtik, teknik adam tercihimiz yüzünden iş hayatımızda şüpheyle bakılır olmuşuz. Meslek kariyerimiz sorgulanmaya başlamış “bu mu senin yöneticilik yeteneğin” kabilinden. Fenerbahçe yöneticiliğimizi hiç sorma; artık şan şöhret değil eziyet durumunda.
Teknik direktörleriz...
Seninle aynı pasaportu taşıyan ve sayende mesleği terk etmek zorunda kalacak olan Türk futbol antrenörleriyiz biz.
Fenerbahçe’nin başına geldiğinde biraz kıskanmadık değil. Piyango sana çıkmıştı. Ama o hale getirdin ki işleri, bir anlamda senin rakibin olan bizler, gece yatmadan dua eder hale geldik başarın için.
Kabul olmadı belli ki... Artık hangi büyük kulüp, hangi Türk hocaya şans tanır, yatırım yapar bize söyler misin. Harcadığın fırsat, teptiğin şans sadece senin miydi sence? Yoksa hepimizin biriktirdiği güveni mi har vurup harman savurdun?
Gazeteciyiz...
Nitekim ben de onlardan biriyim.
Objektifliğimi bile yitirmiştim. Cayır cayır yazıyordum Aykut Kocaman başarsın diye. Fenerbahçe’nin bekası benim için diğerlerinden farksızdı, ama Fenerbahçe gibi dev bir kulüpte genç bir Türk hocanın zaferi, hem Türk Futbolu’nun yarınlarına yatırımdı, hem de yerli hocaların makus talihini değiştirme şansı vardı.
Hata etmişim. Bilmem onlar da itiraf eder mi ama benimle birlikte pek çok meslektaşım da hata etti.
Aykut Kocaman, Fenerbahçelisiyle, yöneticisiyle, meslektaşlarıyla, gazetecilerle birlikte hepimizin kocaman hatalarından biri haline geldi ne yazık ki.
Onun için harcanan zamana yazık artık.
NOT: Yeni Malatya yazdırmadı bunları bana. İki aydır kafamda. Sadece itiraf etmesi zor geldi.