Galatasaray Erden Timur: Fenerbahçe'nin teklifini kabul ediyoruz!

Erden Timur: Fenerbahçe'nin teklifini kabul ediyoruz!

17.03.2024 - 19:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Erden Timur: Fenerbahçenin teklifini kabul ediyoruz

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Kasımpaşa deplasmanından 4-3 galip ayrılan Galatasaray'da Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, basın mensuplarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Çok önemli bir maçı kazandıklarını anlatan Erden Timur, “Genelde böyle karşılaşmalar ‘Şampiyonluk maçı’ denilen tarzda bir maçtı. 80’den sonra geriye düştükten sonra penaltı kaçırdıktan sonra, böyle bir geri dönüş inanılmaz. İnanmışlığın ve bunu yine söylemiştik: Biz bu sene şampiyon olacağız. İnanmışlık var, bütün camiada birlik var, dayanışma var. Bana sokakta soranlara diyorum ki ‘Kim hak ediyorsa o şampiyon olsun. Tek temennim bu” diye konuştu.

“İYİ OLAN, HAKLI OLAN KAZANACAK”

Galatasaray’ın finallerin takımı olduğunu aktaran sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, “Finallere önde girince şampiyon oluyoruz. Esas olan şey insanlara o mesajı vermek. Spor bu, mücadele veriliyor. Çok fazla yanlış şey yapılıyor. İnsanın dayanacak şeyi kalmıyor. Bundan beslenen insanlar için müthiş bir motivasyon. Şunun bilinmesi gerekiyor. Toplumsal mesaj için bu mücadeleyi yapıyorsun. Başkalarının haklarına riayet ettiğinde, kendin kadar başkasını düşündüğünde, ahlaklı çalıştığında her zaman sonucu alıyorsun. Bunu herkes görecek. Bunun altını çiziyorum. İyi olan haklı olan kazanacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“SONUNA KADAR HAKLI OLDUĞUMUZ İÇİN ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Galatasaray Kulübü’nde gündemde seçimin olmadığının altını çizen Erden Timur, şunları kaydetti:

Seçim gündemimizde değil. Seçimin S’sini kullanmam. Sağ olsun Dursun Başkan öyle söyledi. Ama şu an şampiyonluğa kenetlendik. Biz gözümüzü dikmişiz. Damarlarımıza, tüm benliğimize kadar bunu hissediyorum. Seçim istemiyorum. Konuşmak istemiyoruz. Biz buna inandık. Şampiyon olmak istiyoruz. Sonuna kadar haklı olduğumuz için olacağız."

“İSTERSENİZ HER MAÇI YABANCI HAKEMLER YÖNETSİN”

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un hafta içinde düzenlediği basın toplantısında yabancı hakemlerle ilgili açıklamalarına ilişkin Erden Timur şu ifadeleri kullandı:

“Yabancı hakem buyursun olsun. Yabancı hakem her maçı yönetebilir. Okan Hoca'ya söyledim. Robot hakem olsun, varsın robot hakem olsun. Ne diyorsanız hepsi olsun. İstenilen şekilde olsun. Bir parantez açacağım. Yabancı hakemin de evine adam gönderirsin, çocuğunu tehdit ettirirsin, AVM’de yabancı hakemin de aynı şekilde çevresini sararsan; yabancı hakem ne yapacak ona bakalım. Fenerbahçe’nin teklifi kabuldur. Aylardır söylüyorum. Madem yabancı hakemin o an, saniyelik kararının bile adil olduğunu düşünüyoruz. O zaman diyorum ki son 2 sene, 5 sene, 10 sene 3 tane yabancı hakem seçelim. Tüm maçların hepsini haftalarca izlesinler. Tüm 10 seneyi incelesinler. Önce bu haftaya kadar olan bu seneden başlasınlar. Basit hata, fazla faul, basit penaltı, sana kazandıran hata, yapsın yabancı hakemler... 3 tane gerekiyorsa 5 tane seçelim. 1 saniyede incelediğini adil buluyor ya Fenerbahçe ve Ali Koç. Haftalarca incelesin. Sonucu neyse başımızın üstüne. Eğer bunu kabul ederlerse biz de onu kabul ediyoruz. ‘Teraziden kaçan hırsızdır’ derken bunu kastetmiştim. Madem ki haksızlık yapıldığını düşünüyorsun, toplumu manipüle etmemek için toplumdaki fanatikleri ayırıyorum. İnsanları doğruya yönlendirmek için seçelim 5 tane hakem. Buna cevap vermiyorsa bir kimse şimdiye kadar, hep haksız kazandığını hatta hep haksızlık yapmasına rağmen şampiyon olamadığını kabul ediyordur. Ne sonuç çıkarsa bizim kabulümüzdür. Bağımsız olarak bakılsın. Robot hakem olsa keşke. Robot hakemin annesine babasına baskı yapamazsın. Robot hakeme sosyal medyadan kumpas kuramazsın. Robot hakemi sen AVM’de çeviremezsin. Bu haksızlıklar sonuca varmayacak. Çağrıda bulunuyorum. İsterseniz her maçı yabancı hakemler yönetsin. Bu yabancı hakemler Türk hakemlerden iyi anlamı çıkmasın. Ona da bu baskıyı yapalım bakalım sonuç ne oluyor. Madem çok büyük haksızlık yapılıyor. Bu da kabul edilmiyorsa kimse sesini çıkarmasın.”

Haberin Devamı

“BAŞKA TÜRLÜ ARINMA OLMAZ”

Haberin Devamı

‘Camiaların tekrar birleştirilmesi lazım’ diyen Erden Timur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hakemle ilgili konuda baksınlar herkes rahatlasın. Dört ay önce de dedim hepimizin telefonları incelensin. Hesaplarımız incelensin. Çevremizdekilerin hesapları incelensin. Başka türlü arınma olmaz. Geçen sene 2 aylık yöneticiyken dediğim bir laftan sonra 25 defa özür diledim. Ki tam olarak öyle demek istememişken. Spor kamuoyunda özür dileyen kimse mi var?”

Haberin Devamı

“DEPREM BÖLGESİNİ UNUTTUK”

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçına dair de konuşun Timur, “Süper Kupa, çok güzel bir maç olsun inşallah. Romantik bir temenni olarak söyleyeyim, keşke taraftarlar arasında güzel bir dostluk olsa. Başka bir şehre gidilecek Süper Kupa için. İnşallah hiçbir olay olmasın. Taraflar hep birbirlerine haksız olduğunu söylüyor. Bu açıklığa kavuşsun. Hiç değilse insanlar rahatlayacak. Daha fazla bu işlerin gerilmemesi lazım. Bugün karşınıza çıkmamdaki en temel sebeplerden birini daha söyleyeyim. Deprem bölgesini çok unuttuk. Oralara daha duyarlı olmamız. İnsanların orada çok ciddi ihtiyaçları var” diye konuştu.

“İÇ TRANSFERDE LUCAS TORREIRA, BARIŞ ALPER YILMAZ BİTTİ”

Erden Timur, iç transfer çalışmalarına dair açıklamalarıyla konuşmasını tamamladı:

“İç transferde Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz bitti. Kaptanımız Fernando Muslera ile anlaşmak üzereyiz. Çoğu koşulda anlaştık. Abdülkerim Bardakcı ile de çoğu koşulda anlaştık. Kaan Ayhan ile de görüşüyoruz, o da bitmek üzere. İç transferde hiçbir sorun yok. Kerem Aktürkoğlu da bizim için çok çok değerli. Bu oyuncuların hepsi çok değerli işler yapıyorlar. Kerem çok büyük bir kaptanlık yapıyor, büyük bir mücadele veriyor. Ona da buradan çok çok teşekkür ediyorum. Berkan Kutlu gelip çok çok büyük bir enerji verdi. Dries Mertens bakın bu yaşta neler yapıyor. Çok ciddi bir kenetlenme var. O kadar mutluyum ki anlatamam. Sonuçtan dolayı değil. Tabii ki sonuç bizi umutlandırdı ama bu insanların, bu çocukların güzel kalplerinden dolayı çok teşekkür ederim.”