Milli Takım Ergin Ataman: Çok değerli bir galibiyet elde ettik

Ergin Ataman: Çok değerli bir galibiyet elde ettik

11.11.2022 - 23:40 | Son Güncellenme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur I Grubu 3. maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Belçika’yı 86-52’lik skorla mağlup etti. Başantrenör Ergin Ataman, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: Çok değerli bir galibiyet elde ettik

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2'nci Tur I Grubu 3'üncü maçında Belçika'yı sahasında 34 sayı farkla 86-52'lik skorla mağlup etti. Mücadelenin ardından A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. H

Haberin Devamı

Hücumda topu çok iyi paylaştıklarını aktaran Ataman, "Bütün çocuklarımızı kutluyorum. Çünkü bugün gerçekten Türk Basketbol Milli Takımı'na yakışan, gurur dolu bir mücadele gösterdiler. Anlamlı bir gün. Hele ki dünkü Atamızın ölüm yıl dönümünden sonra bugün böylesine anlamlı bir mücadeleyi gösterdikleri için bütün çocuklarımı kutluyorum. Maçın başından itibaren zaten planlama da yapmıştık, Belçika'nın kısalarına yoğun baskı yapmayı planlamıştık. Maç içerisinde 12 oyuncuyu da döndürerek özellikle kısaları baskı altına almaya çalıştık. Hücumda topu çok iyi paylaştık. Çok değerli bir galibiyet elde ettik. Bir galibiyet sonuçta bizi Dünya Kupası'na götürmeyecek ama bu sayı farkı bizim için ileriki maçlar için önemli olabilir. Önümüzde Sırbistan maçı var. Daha farklı bir takım. Belçika'nın 2 ay önce Dünya Kupası eleme maçında Belgrad'da Sırbistan'ı yendiğini düşünürsek öncelikle bu maçın coşkusunu yaşayalım, yarından itibaren de pazartesi günkü Sırbistan maçına hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MELİH MAHMUTOĞLU'NDAN SIRBİSTAN YORUMU

A Milli Erkek Basketbol Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu ise mücadelenin ardından, Sırbistan ile oynayacakları maçın daha da zor geçeceğini belirterek, “Önemli bir maçtı. Dünya Kupası’na kalmak için 4’te 4 yapmamız lazım. Belçika çok ciddi bir rakip. Konuştuğumuz gibi savunmada sert oynayarak istediğimiz sonucu aldık. Önümüzde Sırbistan maçı var. Çok daha önemli ve zor olacak. Deplasmanda oynayacağız. Bu şekilde oynarsak oradan da galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Kazanınca her şey güzel. 2 gündür kazandık. Dün Fenerbahçe ile bugün Milli Takımla. İnşallah pazartesi de kazanırız. Ben de elimden geldiğince takımlarıma katkı vermeye çalışıyorum. İyi gidiyor” ifadelerini kullandı.

'MORAL OLACAKTIR'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Genç bir takım olduklarını ve taraftarların desteğiyle daha iyi bir mücadele sergilediklerini belirten Türkoğlu, "Buraya gelen ve televizyon başında milli takımımızın galibiyeti için dua eden taraftarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Salonlar, onlar olduğunda daha keyifli. Milli takımımızın onların desteğiyle daha iyi performans sergiliyor. Genç bir kadroyuz. Gerek şampiyonlarda gerekse eleme maçlarında farklı kadrolarla oynuyoruz. Bugün inanılmaz derecede mücadele ettiler. Herkes bu takımın mücadelesinden gurur duymuştur. Biz yönetim olarak oyuncu kardeşlerimizin her zaman arkasındayız. Onlar böyle mücadele ettikçe bizler her zaman gururlanıyoruz. Bugün iyi bir galibiyet oldu. Pazartesi günkü maçtan önce bir moral olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ŞANSSIZLIKLAR YAŞADIK AMA BU HİÇBİR ZAMAN BAHANE DEĞİL'

Grupta kalan maçların çok önemli olduğunu aktaran Türkoğlu, "2023 Dünya Şampiyonası için bundan sonraki bütün maçlar anlamlı. Biz ne kadar konuşsak azdır. Bütün teknik ekip her şeyin bilincinde. Şanssızlıklar yaşadık ama bu hiçbir zaman bir bahane değildir. Önemli olan onları geride bırakıp bugünkü maç gibi sahada mücadele etmek. Böyle olunca iyi sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar