Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman: Moralimiz dibe vurdu! Euroleague'de son puan durumu

Ergin Ataman: Moralimiz dibe vurdu! Euroleague'de son puan durumu

07.10.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

THY EuroLeague’de Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, derbide Olympiakos’a uzatmalarda kaybetti. Ataman mücadele sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte THY Avrupa Ligi'nde haftanın panoraması ve puan durumu...

Ergin Ataman: Moralimiz dibe vurdu Euroleaguede son puan durumu

THY EuroLeague’de ilk hafta maçları geride kaldı. Fenerbahçe Beko galibiyetle başlarken Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u ezeli rakibine kaybetti. Son şampiyon Real Madrid ise kıran kırana geçen maçı kazandı. İşte THY Avrupa Ligi'nde haftanın panoraması ve puan durumu...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE BEKO ZAFERLE BAŞLADI
Euroleague'de 2023-2024 sezonunun ilk hafta maçında Fenerbahçe, konuk ettiği EA7 Emporio Armani Milano'yu normal süresi 76-76 biten maçın uzatma bölümünde 85-82 yendi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmaya İtalyan temsilcisi iyi başladı ve ilk çeyreği 23-19 önde kapattı. İkinci periyotta oyunda dengeyi sağlayan sarı-lacivetliler, soyunma odasına 38-35 önde girdi.

İkinci yarıda rakibi karşısında etkili olan Fenerbahçe, final periyoduna 62-54 üstün gitti. Son çeyrekte sarı-lacivertliler farkı kapatan konuk ekip karşısında ritmini kaybetti. Mücadelede normal süre 76-76 sona erdi.

Uzatma bölümünde Dorsey ve Wilbekin ile skor üreten Fenerbahçe, EA7 Emporio Armani Milano'yu 85-82 mağlup etti.

Haberin Devamı

Ergin Ataman: Moralimiz dibe vurdu Euroleaguede son puan durumu

PANATHINAIKOS YİNE YENİLDİ
THY EuroLeague’de Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Olympiakos’a uzatmalar sonucunda 78-88 mağlup oldu. Ergin Ataman mücadele sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

nefes kesen derbide normal süre 74-74 eşitlikle sonuçlanırken uzatmalara 12-0’la başlayan Olympiakos derbiden 78-88’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla Panathinaikos, EuroLeague’de 2023-24 sezonuna mağlubiyetle başladı.

Panathinaikos’ta Kostas Sloukas 20 sayı 3 ribaund 3 asist, Marius Grigonis 17 sayı 2 asist ile oynadı. Olympiakos’ta ise Thomas Walkup 17 sayı 5 asist, Alec Peters 17 sayı 10 ribaund 4 asist, Isaiah Canaan 14 sayı ile oynadı.

EUROLEAGUE'DE PUAN DURUMU

Ergin Ataman: Moralimiz dibe vurdu Euroleaguede son puan durumu

ATAMAN: MORALİMİZ İYİCE DİBE VURDU
Ergin Ataman mücadele sonunda şu açıklamaları yaptı: “Nasıl mı hissediyorum? Kendinizi bir benim yerime koyun. Sezonun ilk iç saha derbisini uzatmada kaybettik, ayrıca iki kez maç topunu kaçırdık. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Son 20 saniyede Lessort ribaundu aldıktan sonra çok basit bir top kaybı yaptı, basketbolda bunlar olabiliyor. Uzatmada ise tamamen oynamayı bıraktık, sanırım normal sürede galibiyeti kaçırdığımız için moralimiz iyice dibe vurdu. Sonuç olarak maçı kaybettik.

SLOUKAS'A ÇOK AGRESİF OYNADILAR
Olympiakos, Kostas Sloukas‘a karşı çok agresif oynadı. Bu kadar agresif olmaları normal mi bilmiyorum ama yapacak bir şey yok. Sloukas bizim hücumdaki liderimiz, bugün de takım arkadaşlarına birçok fırsat yarattı ama maalesef Lessort’u ikili oyunlarda istediğimiz gibi kullanamadık.

Haberin Devamı

SON ŞAMPİYON MADRİD GALİBİYETLE BAŞLADI
Sezonun ilk haftasında Baskonia ile son şampiyon Real Madrid karşılaştı. Kıran kırana geçen maçta Real Madrid rakibini 77-79’luk skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Real Madrid sezona galibiyetle başlayan taraf oldu.

VALENCIA EVİNDE KAZANDI
Valencia, Monaco’yu konuk etti. Ev sahibi ekip kıran kırana geçen maçı 70-65’lik skorla kazandı. Bu sonuçla Valencia sezona galibiyetle başlayan taraf oldu. Monaco sezonun ikinci haftası Virtus Bologna’nın konuğu olacakken Valencia ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşılaşacak.