Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman’dan Olympiacos'a gözdağı: Onları yenmek için geldim

Ergin Ataman’dan Olympiacos'a gözdağı: Onları yenmek için geldim

27.09.2023 - 19:13 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'te kazandığı unutulmaz başarılarına ardından Yunan ekibi Panathinaikos'la yeni bir maceraya başlayan Ergin Ataman sezon öncesi ezeli rakipleri Olympiacos'a gözdağı verdi. İşte detaylar...

Ergin Ataman’dan Olympiacosa gözdağı: Onları yenmek için geldim

Son yıllarda beklentilerin altında kalan Panathinaikos, Ergin Ataman'ı takımın başına getirerek yeni başlangıç yaptı. Yeniden EuroLeague'de zirvbe mücadelesi vermek isteyen Yunan ekibinde başantrenör Ergin Ataman, Eurohoops'a çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ergin Ataman'ın açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'BÜYÜK HEDEFLER İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

“Koçlardan bir an önce takıma etki edip galibiyet almaları beklenir, bence kimse istenen sonuçların gelmesi için bir yıl sabretmez. Biz bu takımı çabucak istediğimiz sonuçları alabilmemiz için kurduk. Evet, takımda çok fazla yeni yüz olduğu doğru ama hazırlık dönemini artık geride bırakmak üzereyiz. Bu süreçte çok fazla maç yaptık ve EuroLeague’in başlangıcı için halen önümüzde birkaç gün var. Yeni sezon başlarken yüzde yüz hazır olacağımızı ve büyük hedefler için mücadele edebileceğimizi umuyorum.”

YENİ SEZON HEDEFLERİ

Elbette Panathinaikos’un geçtiğimiz sezonu 17. sırada tamamladığını düşünecek olursak Playoff bile başarı sayılabilir ama benim için yeterli olmaz. Benim için ana hedef EuroLeague’de Final Four’a kalabilmek. Yine de adım adım gitmemiz lazım, öncelikle normal sezonu ilk altıda bitirmemiz gerek. Eğer bunu yapamazsak Play-In etabında oynamamız gerekecektir. Önce Playofflara kalıp ardından Final Four’u düşünmemiz lazım, sonrasında ise elbette her şey mümkün olabilir. Final Four, her türlü sonuca açık bir organizasyon. Sonuçta tek maç oynuyorsunuz, her şey mümkün olabilir. Dediğim gibi yeni sezona dair en büyük hedefim Final Four’a kalabilmek.”

Haberin Devamı

'SLOUKAS KAPTAN OLACAK'

"Kostas Sloukas EuroLeague’in en tecrübeli oyuncularından bir tanesi, bu nedenle takımımızın kaptanı olacak. Kariyeri boyunca çok kez Final Four’da sahne aldı, geçtiğimiz sezon son topu kaçırarak bir kez daha EuroLeague şampiyonu olma fırsatını kaçırdı. Bu yüzden daha da motive olacaktır, liderimiz Sloukas olacak.”

'ONLARI YENMEK İÇİN GELDİM'

Georgios Bartzokas harika bir koç, ona çok büyük saygı duyuyorum. Yine de bence iki sezon önce yarı finali Vasilije Micic’in son saniye üçlüğüyle kaybetmesini hala unutmamıştır, ayrıca geçtiğimiz sezon finali Real Madrid‘e benzer şekilde kaybetti. Eğer onun yerinde ben olsaydım rakibim olarak önemli bir koçun göreve gelmesinden dolayı endişelenirdim. Olympiakos, Yunanistan’da son iki sezonu domine etti. Muhtemelen ben Panathinaikos’a imza attığım zaman kaliteli bir kadro kurulacağını biliyorlardı, benim nasıl bir koç olduğumu herkes biliyor. Ergin Ataman’ın Panathinaikos’a sırf öylesine gelmeyeceğini de biliyorlardı, ben buraya kazanmak ve Olympiakos’u yenmek için geldim. Bu durum Yunanistan’da son iki yılı domine eden kulübü endişelendirmiş olabilir. Bu yıl işlerinin kolay olmayacağını söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Yazarlar