Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'dan şaşırtan tercih! Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu seçmedi

Ergin Ataman'dan şaşırtan tercih! Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'yu seçmedi

16.09.2023 - 10:14 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'te kazandığı üst üste başarıların ardından Yunan ekibi Panathinaikos'un başına geçen Ergin Ataman, sezon öncesi çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko rekabetine de değinen tecrübeli başantrenör, şaşırtan bir tercih yaptı. İşte detaylar...

Ergin Atamandan şaşırtan tercih Anadolu Efes ve Fenerbahçe Bekoyu seçmedi

Anadolu Efes'te kazandığı Euroleague zaferleriyle tarih yazan Ergin Ataman, geçtiğimiz sezonun sona ermesiyle Yunan ekibi Panathinaikos'un yolunu tutmuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala başarılı çalıştırıcı, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

'HEYECANLI BİR SEZON OLACAK'

Eurohoops'ta yer alan habere göre bir Yunan televiyonuna konuşan Ergin Ataman, hedefleri hakkında “Heyecanlı. Takımın tarihi inanılmaz, birçok başarı var. Profesyonel ve büyük bir organizasyon var. Büyük bir taraftar kitlesi var. Sadece salona gelenlerden bahsetmiyorum, bütün Atina’da taraftarlar var. Panathinaikos‘u desteklemek için pek çok insan heyecan duyuyor. İyi bir takım kurduk, benim için heyecanlı bir sezon olacak. sözlerini dile getirdi.

Ergin Atamandan şaşırtan tercih Anadolu Efes ve Fenerbahçe Bekoyu seçmedi

OLYMPİAKOS'A GÖZDAĞI

Euroleague'de Final Four'a kalmak istediklerini belirten Ataman, ezeli rakipleri Olympiakos’a da gözdağı verdi: "İki hedefimiz var. En büyük hedefimiz EuroLeague’de Final Four yapmak. Oraya geldiğimizde her şey olabilir. Tabii ki diğer bütün takımlara saygı duyuyorum. Bu sezon kadrolara baktığımda en az 11-12 takımın Final Four’a aday olacağını görüyorum. Fakat bu takımlardan birisi kesinlikle Panathinaikos. Diğer tarafta ise Olympiakos’a karşı zorlu bir görevimiz var. Son iki sezonda Yunanistan şampiyonu Olympiakos oldu. Olympiakos’tan şampiyonluğu almayı istiyoruz.”

Haberin Devamı

ANADOLU EFES - FENERBAHÇE DERBİSİNİ TERCİH ETMEDİ

Ardından Ataman’a “Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes derbisi mi, Olympiakos-Panathinaikos derbisi mi?” sorusu soruldu. Ergin Ataman da şu şekilde yanıt verdi:

“Panathinaikos-Olympiakos derbisi başka. Büyük bir derbi, iki tarafın da atmosferi muhteşem. İki büyük kulüp… Fenerbahçe ve Efes de büyük kulüpler fakat farklı bir tarz var. Efes taraftarları farklı. Geçmişte de gördüğüm üzere Olympiakos-Panathinaikos derbisi büyük bir derbi. El Clasico gibi.”

Ergin Atamandan şaşırtan tercih Anadolu Efes ve Fenerbahçe Bekoyu seçmedi

ANADOLU EFES'TE EUROLEAGUE'İ DOMİNE ETTİK

Anadolu Efes'teki başarılarından bahseden Ergin Ataman, yeni takımında da aynı başarıları yakalamak istediğinin altınızı çizerek, "Efes’te beş yıl geçirdim ve orada her şeyi başardığıma inanıyorum. Geçen yıl çok iyi bir sezon değildi fakat ondan önceki dört sezon EuroLeague’i domine ettik. Şimdi önümde farklı bir görev var. Beş yıl önce Efes’e geldiğimde takım EuroLeague’in son sırasındaydı. Sonraki sezon final oynadık, ondan sonraki üç seneyi domine ettik. Şimdi ise Panathinaikos son iki sezonu EuroLeague’de kötü geçirmiş durumda. Benim için büyük bir sınav olacak. Herkesin bana inandığını görüyorum. Kulüpten ve başkandan bunu hissediyorum. Bu sebeple çok iyi, çok rekabetçi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Panathinaikos’u son sıralardan tarihinin hak ettiği gibi üst sıralara çıkarmak benim için de büyük bir sınav olacak." dedi.

Haberin Devamı