Voleybol Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt attı, Zehra Güneş durdurdu!

Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt attı, Zehra Güneş durdurdu!

16.09.2023 - 08:58 | Son Güncellenme:

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğu apoletlerini takan Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerine de fırtına gibi başladı. Porto Riko'yu mağlup eden Sultanlar'da Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş öne çıktı.

Filenin Sultanlarında Ebrar Karakurt attı, Zehra Güneş durdurdu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız 2024 Paris Elemeleri B Grubu ilk maçında Porto Riko ile karşılaştı. Japonya’da TSİ 07.00’de başlayan karşılaşmayı; Filenin Sultanları 25-19 25-16 ve 25-14 sonuçlanan setlerle 3-0 kazandı ve turnuvaya galibiyetle başladı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 16. GALİBİYET
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Porto Riko karşısında da serisini devam ettirerek üst üste 16. galibiyetine imza attı.

ZEHRA GÜNEŞ DUVARI
Mücadelenin ilk setinde Türkiye adına Melissa Vargas 6, Zehra Güneş 5 ve Eda Erdem 3 sayı kaydetti. Seti Zehra Güneş blok sayısıyla bitirirken ilk sette toplamda 3 blok yaptı.

EBRAR 'ACE' KARAKURT!
Ebrar Karakurt ikinci setin başında bulduğu üst üste 4 servis sayısıyla skoru 8-4'e getirdi ve Porto Riko mola almak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın ikinci setinde Vargas 2 ace sayısı atarken Ebrar Karakurt 6 ace sayısı buldu. Türkiye, Porto Riko karşısında 2. seti 25-16 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

8-0'LIK SERİ
Porto Riko karşısında 2. seti 25-16 kazanarak setlerde 2-0 öne geçiyoruz. Mola sonrası sayı bulmaya devam eden Sultanları skoru 8-0'a getirdi.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

VARGAS + EBRAR 31 SAYI
Ebrar Karakurt 16 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, Melissa Vargas’tan da 15 sayılık katkı geldi.

TÜRK DUVARINDAN 9 BLOK VE 17 SAYI
Takım halinde toplam 9 blok yaparken Zehra Güneş 4 blok ile damga vurdu. Ebrar Karakurt 2, Vargas, İlkin Aydın ve Elif Şahin birer blok ile destek verdi. Öte yandan orta oyuncularımız Zehra Güneş 9 sayı kaydederken Eda Erdem 8 sayı buldu.

EBRAR: BU OYLAMA OLMASAYDI DA EN İYİ SMAÇÖR SEÇİLİRDİM
Maçın ardından konuşan Ebrar Karakurt, Avrupa Şampiyonası'nda Rüya Takım'a en iyi smaçör olarak seçilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Oyların çoğu bence Türk halkından geldi teşekkür ediyorum ama bu sonuç oylamayla olmasaydı da en iyi smaçör seçileceğimi düşünüyorum. Çünkü gerçekten bence çok iyi bir turnuva geçirdim."

MİLLİ TAKIM, OLİMPİYATLARA NASIL KATILIR?
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak. Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Yazarlar