Beşiktaş Eric Bailly: Zaha beni Galatasaray'a getirmek istiyordu

Eric Bailly: Zaha beni Galatasaray'a getirmek istiyordu

07.09.2023 - 14:46 | Son Güncellenme:

Manchester United'dan transfer edilen Fildişi Sahilli oyuncu, Beşiktaş Youtube'a özel açıklamalar yaptı.

Eric Bailly: Zaha beni Galatasaraya getirmek istiyordu

Yeni transfer Eric Bailly, Beşiktaş YouTube’a özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fildişi Sahilli oyuncu şöyle konuştu: “Buraya geldiğim için iyi hissediyorum. Beşiktaş’a geldim ve İstanbul’dayım. Şimdi iyi bir başlangıç yapmam gerek. Futbol tutkum ailemden geliyor. Ben çocukken babam tam anlamıyla bir futbol aşığıydı. Didier Drogba, Kolo Touré, Yaya Touré ve Didier Zokora gibi futbolcuları izleyerek büyüdüm. Onları izlemek bana profesyonel bir futbolcu olmam için ilham verdi.

FUTBOL KARİYERİNİ BAŞLATAN OLAY

Hayatımı değiştiren olay Burkina Faso’daki turnuvada gerçekleşti diyebilirim. Avrupa’daki Espanyol, Barcelona, Roma gibi önemli kulüplerin temsilcileri de bu turnuvayı izleyenler arasındaydı. Futbol kariyerimi başlatan olaylardan biriydi. Buraya gelmeden önce Zaha’yla konuştum. Onun Galatasaray’a gittiğini biliyordum, o da beni Galatasaray’a getirmek istiyordu. Şenol Güneş’le Trabzonspor’da beraber çalışan Zokora’yla daha çok konuştum. Bana Şenol Güneş hakkında çok güzel şeyler söyledi. Daha sonra Şenol Güneş’le konuştuğumda da güven duydum. Bu yüzden burayı tercih ettim. Onun hakkında hep iyi şeyler duydum.

Haberin Devamı

'FRED, F.BAHÇE'YE GİTTİ'

Manchester United’de daha önce beraber oynadığım Fred’in Fenerbahçe’ye gittiğini gördüm, Zaha da yine aynı şekilde karşılıklı oynadığım bir oyuncuydu. Burada oynamak benim için farklı bir deneyim olacak. Ligin önemi büyük... Deneyimlerimi buraya taşımak ve burada kupalar kazanmak istiyorum. Benim futbola bakışım bu şekilde.

Eric Bailly: Zaha beni Galatasaraya getirmek istiyordu

'MASUAKU İLE İLETİŞİMİMİZ VAR'

Masuaku’yla iyi bir iletişimim var, arkadaşlarımdan birisi de o. Aboubakar’ı biliyorum, iyi bir futbolcu. Onların dışında iletişimde olduğum veya bilgi aldığım başka oyuncular da oldu elbette. Beşiktaş'a Fildişi Sahili'nden gelen ilk oyuncuyum. Bu çok iyi. Çünkü bunun ülkemiz hakkında iyi bir izlenim sağlayacağını düşünüyorum. Amacım ülkemiz hakkında olumlu bir imaj yaratmak. Bu sene neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

30 numarayı seçtim çünkü Espanyol’da profesyonel futbolcu olduğum zaman seçtiğim numaraydı. Benim için özel bir anısı var. Bu yüzden de bu numarayı almak istedim. Beşiktaş’a deneyimlerimi getirebilirim. Böylece takım arkadaşlarım ve teknik kadroyla birlikte önemli şeyler yapabiliriz. Bence bu sene iyi şeyler olacak, ben de iyi bir mantalite sunmak istiyorum.

Haberin Devamı

'BU SENE NEDEN BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLMASIN'

Önümüzde Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi var. Hepsinin önemi ayrı, her maça kazanmak için çıkacağız. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a bakınca iyi bir rekabet görüyorum. Bu sezon benim için önemli olacak. Geçen sene ligi Galatasaray kazandı, bu sene neden Beşiktaş şampiyon olmasın? Buraya kazanma mantalitesiyle geldim, şampiyon olmak ve daha fazlasını yapmak istiyorum.”

İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Beşiktaş, Süper Lig'in 5'inci haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde üç günlük iznin ardından toplanan siyah-beyazlılarda yeni transfer Eric Bailly ilk antrenmanına çıktı. Beşiktaşlı oyuncular, günün ilk idmanına salonda aktivasyon çalışmasıyla başladı. Sahada koordinasyon ve 5’e 2 çalışmasının ardından devam eden antrenman, dar alanda yapılan pas ve koşularla tamamlandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Trabzonspor maçı hazırlıklarına akşam saatlerinde yapacağı günün ikinci çalışmasıyla devam edecek.

Yazarlar