Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de sezonu Fatih Karagümrük galibiyetiyle açan Beşiktaş, 2. haftada Pendikspor engeline takıldı: 1-1.
Fatih Karagümrük maçına göre 11’inde sadece Necip-Amartey değişikliğini yapan Teknik Direktör Şenol Güneş’in en büyük hedefi, ilk maçında Hatay’a 5-1 kaybeden Pendik karşısında taraftarına ilk dakikadan itibaren iddialı bir futbol izletmekti. Pendikspor’un Beşiktaş karşısında tek yapması gereken kapanmaktı.
Kilidi açmak zor olacaktı ama Kartal bunu 12’de başardı. 12’de Hadziahmetovic ortaladı, Colley ağları havalandırdı: 1-0. 23’te Gedson zor olanı yaptı. Kalabalık defansı çalımlayan Fernandes son vuruşta zor olanı yaptı, top son müdahale ile kornere çıktı. 25’te ise Muleka’nın kafasında Erdem gole izin vermedi. Skor avantajı ve topa sahip olma da Beşiktaş öndeydi ama kanatlar bir türlü işlemedi.
2. yarıda iki takım da frene bassa da 59’da Mert’in hazırladığı pozisyonda Aboubakar, Erdem’i geçemedi. İleri hat gücünü artırmak için Chamberlain ve Rashica hamlesini yaptı Şenol Güneş. 79’da Chamberlain, Beşiktaş formasıyla ilk golüne çok yaklaşsa da Erdem yine golü engelledi. Maçın sonunda ise her şeyi belirleyen karar geldi. Masuaku’nun müdahalesinde yerde kalan Thuram’ın pozisyonunu VAR uyarısıyla izleyen Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Romero maçın sonucunu 1-1 olarak belirledi.