Her yer karanlık

23 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe, Sivas deplasmanında çok önemli iki puan bıraktı, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı: 2-2.
Avrupa defterini kapattıktan sonra elinde sadece Süper Lig kalan Fenerbahçe adına Galatasaray’ın kazanmasıyla Sivas maçının önemi ikiye katlandı. Bu sezon sahasında Galatasaray ile Trabzonspor’dan bir puan kapan, Beşiktaş’ı da yenen Sivas, her takım için zorlu bir rakipti.
İsmail Kartal Olympiakos maçındaki ilk 11’inin yanında 4-2-3-1 dizilimini de bozmadı. Sivas ise 5’li defans ile sahaya çıkarak rakibine golü kolay bulamayacağının mesajını verdi. İki takım da pozisyon üretmekte ilk dakikalarda zorlanırken, 12’de Manaj’ın attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. 42’de Uğur orta şut karışımı bir vuruş yaparken, Livakovic son anda topu kornere çeldi.
Konuk ekipte kilidi bireysel beceri açacaktı bu çok net belliydi. Bu alanda sahneye çıkan isim Fred oldu. Uzatmalarda belkide sezonun en iyi golüne aday olan bir golle noktaladı Brezilyalı: 0-1.
58’de Sivas’ın golü geldi.

Yazının Devamı

Maceraperest İsmail Kartal

12 Nisan 2024

Yunanistan’daki ilk maçta büyük beklenti içinde bulunan Fenerbahçe, ilk 45 dakikalık süreçte şoke oldu. Mücadeleye farklı bir 11 ile başlayan İsmail Kartal, sarı-lacivertlilere kısa bir şaşkınlık yaşattı. Başlangıçta gelen pozisyonlar biraz umut verse de, golü bulan Olympiakos oldu. 8’de Masouras’ın pasında topla buluşan Fortunis ağları havalandırdı: 1-0. Skora eşitliği getirmek isteyen Fenerbahçe, 33’te kalesinde ikinci golü gördü. Jovetic ağları havalandıran isim oldu: 2-0.
Devreye 2-0 yenik giren Fenerbahçe, ikinci yarıda bir türlü maça ortak olacak hamleyi yapamadı. İstediği pozisyonlara giremeyen sarı-lacivertliler karşısında Olympiakos, 57’de Chiquinho ile skoru 3-0 yaptı. İsmail Kartal beklenmeyen skor karşısında ilk değişikliği merkez orta sahada yaptı, Fred ile İsmail’i oyuna aldı. 67’de kazanılan penaltıyı Tadic ağlara yolladı ve skoru 3-1’e getirdi. 74’te sahneye çıkan İrfan Can’ın golü kötü başlayan gecenin umutlu bitirilmesini sağladı.

Yazının Devamı

Zafere kaçış

18 Mart 2024

Trendyol Süper Lig’de Trabzon deplasmanında gol düellosunu Fenerbahçe 3-2 kazandı, zirve yarışında altın değerinde bir üç puanı hanesine yazdırdı.
Trabzonspor gibi zor bir deplasmanda mücadele eden Fenerbahçe’nin, zirve yarışındaki rakibi Galatasaray’ın kazanmasıyla üzerindeki baskı maç daha başlamadan ikiye katlanmıştı. İsmail Kartal, stoperde Oosterwolde yerine bu maçların atmosferini çok daha iyi bilen Serdar Aziz’i tercih etti. Trabzonspor’da ise Fernandez, Denswil’in partneri olurken Mendy merkez orta sahaya geçti.
Dzeko’nun da orta alan ve defansa yardım etmesiyle ilk yarıda 4-6-0 ile oynayan Fenerbahçe kontrolü eline aldı. Maçtaki ilk isabetli şut 13. dakikada gelirken, bu gol oldu. Fred ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 0-1. 20’de Szymanski’nin şutunu Uğurcan çelerken, Tadic’in kafası az farkla dışarı gitti. 37’de Trabzonspor’un etkili atağında Ferdi araya girdi. 45+4’te fark ikiye yükseldi. Tadic’in pasında Uğurcan ile karşı karşıya kalan Fred farkı ikiye

Yazının Devamı

Yolun açık olsun Fener

15 Mart 2024

UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe, Saint Gilloise karşısında son 16 turu ilk maçında elde ettiği 3-0’lık avantajı iyi kullandı, rövanşta rakibine 1-0 mağlup olsa da çeyrek finale çıktı. İlk maçı 3-0 kazanmıştı sarı-lacivertliler ama Kadıköy’de de temposundan hiçbir şey eksilmemişti. İlk yarıda sarı-lacivertliler İrfan Can Kahveci ve Batshuayi’yle etkili olurken, Osayi’nin golü ofsayta takıldı. Belçika temsilcisi de fırsatlar buldu, İrfan Can Eğribayat geçit vermedi.
İkinci devrenin başında Belçika temsilcisi topa daha fazla sahip olunca hemen İsmail Kartal’ın hamleleri geldi, Tadic ile Zajc oyuna girdi. Fred ve İrfan Can Kahveci’nin kenara gelmesinin bir nedeni de hafta sonu için dinlenmeleriydi. 68’de rakip Rasmussen’in golüyle öne geçti: 0-1. Fenerbahçe, Avrupa’da ortaya koyduğu performanstan özellikle ikinci yarıda uzak olsa da rakibinin daha fazlasını yapmasına izin vermedi, sahadan yenilgi ile ayrılsa da çeyrek final biletini kaptı.

Yazının Devamı

Avrupa'da Fener alayı!

8 Mart 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika’da Fenerbahçe rüzgârı esti. Sarı-lacivertliler, Union Saint-Gilloise’yi 3-0 mağlup ederek, 15 Mart’ta oynanacak rövanş için çok avantajlı bir skor elde etti.
Avrupa maçlarında genellikle rotasyon yapan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın ilk 11’de iki hamlesi vardı. Ferdi’nin yerine Oosterwolde, Dzeko’nun yerine de Konferans Ligi’nin en skorer ismi Batshuayi şans buldu. Rakip Union Saint-Gilloise’nin hızlı hücumları nedeniyle defans güvenliğini bırakmayan sarı-lacivertliler ilk isabetli şutunda öne geçti.
20. dakikada Cengiz’in içeriye ortasında Çağlar topu Batshuayi’nin önüne indirdi. Belçikalı forvet ağları havalandırdı: 0-1. Çağlar’ın sakatlığının ardından geri dörtlü Osayi, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi’ye döndü. 44’te ise topu önünde bulan Fred şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
Sarı-lacivertliler ikinci yarıya da pozisyonla başladı. 51’de Batshuayi’nin pasında

Yazının Devamı

Zaferin rengi

18 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı Çaykur Rizespor deplasmanında 3-1 kazandı, üç puanı kaptı. Şiddetli yağmur iki takıma da ilk yarıda istediği futbolu ortaya koymasına izin vermezken, defansında açık veren taraf Fenerbahçe’ydi. 27’de de Çaykur Rize öne geçti. Minchev golü atan isimdi: 1-0. İkinci yarıya İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun ve Mert Hakan’ı oyuna alarak başlayan Fenerbahçe, bunun meyvesini erken aldı. 48’de İrfan’ın ortasında Serdar ağları havalandırdı: 1-1. 66’da ise asisti Mert Hakan’dan geldi, Dzeko golünü attı: 2-1. Kapanışı ise uzatmalarda İrfan Can yaptı.

Yazının Devamı

Kadıköy'de Kartal düştü

12 Şubat 2024

Süper Lig’de Fenerbahçe sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kalırken, liderlik koltuğunu Galatasaray’a kaptırdı. 12’de Ferdi’nin kaptırdığı topta Fenerbahçe defansını hazırlıksız yakalayan Alanyaspor’da Augusto ağları havalandırdı: 0-1. Sarı-lacivertliler ilk yarının devamında rakibine büyük bir baskı uyguladı. Topla oynamada %70’e %30 üstün olan Fenerbahçe 3’ü isabetli 13 şut çekti ve 15 orta denemesindi bulundu. Ev sahibi adına tek eksik goldü...
İkinci yarıda İsmail Kartal’dan İrfan Can Kahveci hamlesi gelirken, ev sahibi 46’da Djiku’nun düşürülmesiyle penaltı kazandı. 49’da atışı kullanan Tadic skora denge getirdi: 1-1. Baskısını her dakika biraz daha artıran Fenerbahçe, 59’da Mert Müldür’ün asistinde Dzeko ile öne geçti: 2-1. Ancak ev sahibinin bu sevinci uzun sürmedi. 63’te Augusto’nun şutunda top ağlara gitti: 2-2. Kalan sürede Fenerbahçe çift forvete dönerken, galibiyet golü gelmedi.

Yazının Devamı

Kabustan mutluluğa

9 Şubat 2024

Bu sezon elinde kalan tek hedef olan Ziraat Türkiye Kupası’nda, Trabzonspor çok zorlandığı Gençlerbirliği deplasmanında çeyrek final biletini normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda aldı: 1-2.
Süper Lig’de zirve yarışından uzaklaşan Trabzonspor’un artık tek düşüncesi kupaydı. Teknik Direktör Abdullah Avcı da bunu doğrularcasına elindeki en iyi 11’ini sahaya çıkardı. Gençlerbirliği ise 1. Lig ekibi olmasına rağmen, kadrosunda Süper Lig tecrübesi bulunan isimler yer alan bir rakipti.
Kötü zemin iki tarafın da istediklerini yapmasına engel olurken, 15. dakikada ev sahibi öne geçti. Bardhi’nin hatasında topu kapan Melih, çalımlarla girdiği ceza sahasında plaseyle ağları havalandırdı: 1-0. İlk yarının kalan bölümünde kontrol Trabzon’a geçerken, bordo-mavililer Ertuğrul’u geçemedi.
İkinci yarıda Gençlerbirliği Nzaba’nın çevirdiği topta gole yaklaştı, ancak Oltan topu dışarı yolladı. Trabzonspor ise yakaladığı fırsatta direği ve Ertuğrul’u geçemedi. Fırtına’da umutların

Yazının Devamı