Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupasında mücadele eden Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. turunda Cluj’u 1-1’in rövaşında 2-1 mağlup etti. 3. tura yükseldi. Taraftarına adeta bayram gibi bir gece yaşatan temsilcimiz 3. turda Hırvatistan’dan Osijek ile karşılaşacak.
Adana Demirspor taraftarının müthiş kareografisi ve desteği ile başlamıştı maça. Fakat Cluj duvarını aşmak kolay olmayacaktı. Adana Demirspor topa sahip olmasına rağmen yüksek sıcaklık, rakibin defans güvenliğini bir dakika bile bırakmaması, hakemin de rakibin sert oyununa izin vermesi nedeniyle ilk 40 dakikada tehlike yaratamadı, özellikle Ndiaye ileride yalnız kaldı.
Cluj 17. Birligea’nın kafa vuruşunda gole yaklaştı, top direkten döndü. 43’te tribünleri ayağa kaldıran gol geldi. Belhanda’nın müthiş ortasında Akintola ağları havalandırdı: 1-0. İlk yarının sonunda skor üstünlüğünü ele alınca ikinci devrede defansı düşünme sırası bizdeydi... 63’te bir anlık hatamız pahalıya patladı. Gravillion, Birligea’ya yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görürken, hakem Verboomen penaltı noktasını gösterdi. 68’de atışı kullanan Mogos skora denge getirdi: 1-1.
Beraberlik sonrası iki takım da kapandı. Ancak Adana Demir bir kişi eksik olmasına rağmen Ndiaye ile geceyi noktaladı. 90+4’te önünde kalan topu ağlara gönderen tecrübeli futbolcu temsilcimizi bir üst tura çıkardı ve Adana’ya adeta bayramı yaşattı.