Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor, son haftaların flaş takımı Fraport TAV Antalya karşısında zaman zaman zorlandı, ancak şampiyonluk için ihtiyacı olan bir puanı aldı: 2-2.
Aslında teknik-taktiğin incelenmesine, yazılmasına gerek yoktu. Çünkü 38 yıldır şampiyon olamayan Trabzonspor hedefine sadece bir adım uzaklıktaydı. Bordo-mavili oyuncular, kutlama için bir haftadır hazırlanan taraftarına coşkuyu erken yaşatmak adına maça da hızlı başladı. 3. dakikada Abdülkadir’in içeriye kestiği topta Cornelius’a sadece dokunmak kaldı: 1-0.
Golü bulduktan sonra rahatlayan ev sahibi topu rakibine verdi. İlk yarıda Trabzonspor’a göre daha fazla isabetli şut çeken Antalyaspor’un bir golü ofsayt nedeniyle iptal olurken, 41’de ise Ndao’nun şutunun ağlara gitmesine Uğurcan izin vermedi.
İkinci yarıya golle başlayıp rahatlayabilirdi Trabzonspor, ancak Boffin’i geçemedi. 49’da Visca’nın şutunda tecrübeli file bekçisi golü engelledi. 52’de Ghacha’nın içeriye çevirdiği topu Ndao ağlara yolladı: 1-1. Kabus dakikalarını bordo-mavililer adına Uğurcan bitirdi. 55’te Siopis’in müdahalesiyle Ndao yerde kaldı, konuk ekip penaltı kazandı. Uğurcan, Fredy’e geçit vermedi ve kalesinde devleşti.
61. dakika şovuna başlayan futbolseverlerin coşkusunu Dorukhan bir dakika daha uzattı. Tecrübeli oyuncu 62’de attığı golle takımını tekrar ateşledi: 2-1. 80’de bir kez daha skora denge geldi. Karambolde topu önünde bulan Wright ağları sarstı: 2-2.