Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’un ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda dün başlayan FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası C Grubu’na Türkiye, İzlanda galibiyetiyle start verdi: 99-72.
Öncelikle pota altında rakibe göre daha güçlüydük ve bunu iyi kullanmalıydık. Millilerde önce Alperen-Ömer Faruk ikilisi ardından da kenardan gelen Sertaç-Ercan Osmani ikilisi İzlanda’ya adeta duvar oldu.
Rakip üçlüklerle ayakta kalmaya çalışsa da ilk çeyreği 20-17 önde kapatan ay-yıldızlılar, ikinci periyotta vites artırdı. Başantrenör Ergin Ataman’ın şans verdiği her isim skor katkısında bulununca (Alperen, Ömer Faruk ve Şehmus 10 sayıyla çift hanelere çıktı) fark açıldı. İkinci 10 dakikada rakibine 14 sayı şansı tanıyıp 34 sayı atan milliler soyunma odasına 23 sayı farkla 54-31 önde gitti.
İkinci yarıda da İzlanda’nın direnmek için tek yapacağı şey üç sayılık atışlardı. Millilerde ise Onuralp de skor katkısı verince farkı korumayı başardık. Son dakikalarda Furkan da yıldız kimliğine bürününce 4. periyoda milliler 78-51 ile 27 sayılık avantajla başladı. Taraftarın da desteğini arkasına alan Türkiye hata yapmadı ve sahadan 99-72 galip ayrıldı. Günün diğer mücadelesinde Ukrayna, Bulgaristan’ı 80-71 yenerken, Türkiye ikinci maçında TSİ 20.45’te Bulgaristan ile karşılaşacak.