Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’de haftanın maçı mücadele açısından bekleneni verse de skor tabelası değişmedi. Lider Trabzonspor ile üçüncü Medipol Başakşehir golsüz berabere kaldı.
İki takım hedefleri gereği galibiyetten başka şey düşünmediği bir maça çıktı. Trabzonspor’un rakibine göre kredisi vardı, fakat Başakşehir 2. yarıdaki rotasını belirlemek için galip gelip zirveye yaklaşması gerekiyordu.
Kadrolara bakıldığında ev sahibinde soru işareti detay takımın bel kemiği olan Edgar Ie-Vitor Hugo defans ikilisi bozulmuştu. Bu futbolcuların yerine 18 haftada sadece 4 maçta şans bulmuş Hüseyin ile stoper olarak ilk hafta içinde çıkan Denswill görev yaptı. Bordo-mavili takımın bu müsabadaki en büyük güvencesi ise atanı ve tutanının formda olmasıydı.
Başakşehir’e bakıldığında defans hattındaki bu değişimi kullanmak adına kanatlarda iki hızlı ismi Visca ve Gulbrandsen’i sahaya sürerken, takımın en golcü ismi Okaka da büyük tehlike olacaktı.
Taraftar desteğini arkasına alan Trabzonspor rakamlara bakıldığında önde olan taraftı. Ev sahibi rakibine hem isabetli pasta hem topa sahip olmada üstünlük sağladı, ancak tek eksik goldü. 20. dakikada Dorukhan, 31’de ise Cornelius direği geçemedi. İlk isabetli şutu için 34. dakikadaki Visca’nın şutunu bekleyen Başakşehir 45 dakika boyunca adeta hiçleri oynadı.
İkinci devrede iki takım da ‘önce defans, ardından hücum’ dedi. Bu yüzden ne Başakşehir ne de Trabzonspor 60. dakikaya kadar beklenen pozisyonları yakalayamadı. Skor tabelasına iki hocanın da isyanı vardı. Başakşehirde Berkay-Deniz, Gulbrandsen-Chadli değişikliği olurken, Trabzonspor’da ise Cornelius-Koita, Dorukhan-Siopis hamleleri geldi. Ancak sonuç değişmedi...