Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezon son şampiyon Trabzonspor ile ligin yeni ekibi İstanbulspor’un maçıyla start aldı. Bordo-mavililer deplasmanda üç puanı 2-0’lık skorla kaptı.
Trabzonspor’un 11’ine baktığımız zaman Teknik Direktör Abdullah Avcı, Süper Kupa’yı kazanan kadroyu zorunlu olan Hamsik-Siopis değişikliği dışında bozmadı. Şunu da belirtmek gerekiyor, Avcı’nın bu sezon jokeri yine Dorukhan olacak. Asıl yeri orta saha olan tecrübeli futbolcu stoperde kusursuza yakın oynadı.
İki takım arasındaki kalite farkı ortadaydı ve bu da ilk dakikalardan itibaren futbola yansıdı. Konuk ekip sürekli golü ararken, ev sahibi İstanbulspor kapanmayı seçti.
Skor üstünlüğünü erkenden almak isteyen bordo-mavililerde önce Eren, ardından Trezeguet kaleyi yokladı. 15’te ise Larsen’in şutunu, Jensen aynı güzellikte kornere çeldi. Pozisyonun devamında Visca’nın ortasında Vitor Hugo’dan seken topu Andreas Cornelius ağlara yolladı: 0-1. Geriye düşen İstanbulspor ilk yarıyı isabetli şut atamadan bitirirken, kontrolü elinde tutan Trabzonspor’un eksiği farkı artıramamasıydı.
İkinci devrenin ilk dakikalarında ev sahibi İbrahim ile gole yaklaştı, ancak Uğurcan’ı geçemedi. Açılış maçında dakikalar azaldıkça tempo düşerken İstanbulspor daha fazla ileriye çıkmaya başladı. Rakibine birçok alanda üstünlük Trabzonspor aradığı ikinci golü ise son dakikalarda buldu. 75’te oyuna giren Denswil güzel bir kafa vuruşuyla geceyi noktaladı. Bordo-mavililerin maçtaki tek düşündürücü detayı atak için sadece Trezeguet’nin bulunduğu sol kanadı seçmesi oldu.