Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in lideri Trabzonspor sahasında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Bordo-mavililerde bu kayıbın ardından galibiyet hasreti 4 maça çıktı.
Fırtına’nın 11’i herkesi şaşırttı. Nwakaeme’nin yerine Djaniny, Abdülkadir’in yerine Bakasetas sahaya çıktı. Ev sahibinin böylece ileri dörtlüsü değişti. Hüseyin Türkmen’in ilk dakikadaki sakatlığıyla geri dörtlüde de oynama oldu. Sol beke Yusuf, stopere Denswil geçti. Fatih Karagümrük’ün kadrosuna bakıldığında Emre Mor en önemli eksik olarak göze çarptı.
Maçta ilk 15 dakika pozisyonsuz geçerken, 18’de Hamsik’in şutunu Viviano aynı güzellikte kurtardı. İlk yarının devamında topa sahip olan Trabzon’du, ancak orta denemelerinde Luckassen ile Burak etten duvar ördü. Sadece bir pozisyonda hazırlıksız yakalandı ev sahibi. Yusuf, Levent’i düşürdü. VAR kontrolünün ardından faulün ceza sahası dışında olduğuna karar verildi. Biglia müthiş bir şutla topu ağlara gönderdi: 0-1.
Abdullah Avcı’nın üretkensizliğe ve tabelaya tepkisi gecikmedi. Trabzonspor 2. yarıya Yusuf-Abdülkadir ile Cornelius-Nwakaeme değişiklikleriyle başladı. Bu hamleler net bir şekilde hissedildi. 55’te Nwakaeme’nin ortasında Peres zor olanı yaptı, topu dışarı attı. 58’de oluşan karambolde topu önünde bulan Vitor Hugo skora eşitliği getirdi: 1-1. Beraberliğe isyan eden Hugo’nun 75’teki kafa vuruşu ise direkten döndü. 77’de ise Karagümrük’e direk izin vermedi.