Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Fenerbahçe çok ağır bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, Nordsjaelland deplasmanında 6-1 kaybederken, zirveyi de rakibine kaptırdı.
Yoğun maratonda sezon başından itibaren kadroda rotasyon yapan İsmail Kartal, Nordsjaelland karşısında yine aynı düşünceyle ilk 11’ini kurarken, önemli eksikler nedeniyle yine şapkadan tavşan çıkardı. Son haftalarda ideal kadrosundan zorunlu olarak uzaklaşan tecrübeli çalıştırıcı, son olarak asıl mevkii orta saha olan İsmail’e stoperde görev verdi, Tadic 10, Szymanski 8 numaraya geçerken, Kent de sol kanatta şans buldu.
İlk 20 dakikada adeta yokları oynayan, isabetli şut atamayan, orta yapamayan Fenerbahçe karşısında, Danimarka temsilcisi daha istekliydi. Nordsjaelland, 21’de golü de buldu. Ceza sahasında oluşan karambolde Hey topa son dokunan isim oldu: 1-0. Sarı-lacivertliler bu golün şokunu atlatamadan skor 2-0’a geldi. 25’te ağları havalandıran isim Svensson oldu: 2-0. İki farklı geriye düştükten sonra İsmail ve Cengiz ile pozisyonlar yakalayarak kendine gelen Fenerbahçe, Batshuayi ile umutlandı: 2-1. Aynı dakika içinde Szymanski’nin golü ise VAR’a takıldı.
Sarı-lacivertliler ikinci yarıda oyunda dengeyi sağlasa da rakibin hızlı hücumlarına bir türlü çözüm bulamadı. 55’te savunmadan atılan uzun topta Livakovic ile karşı karşıya kalan Nygren farkı tekrar ikiye çıkardı: 3-1. İsmail Kartal’dan Dzeko ve İrfan Can hamlesi gelse de golü bulan taraf yine ev sahibi oldu. 66’da Rasmussen skoru 4-1’e getirdi. Oyundan düşen Fenerbahçe karşısında, Nygren çok rahat defansı geçerek bir gol daha attı: 5-1. Gol yağmurunda 84’te bir kez sahneye çıkan Nygren sonucu 6-1 olarak belirledi.