Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’de son şampiyon Trabzonspor, Atakaş Hatay duvarını zor da olsa aştı, Abdülkadir’in 71. dakikadaki golüyle 2’de iki yaptı: 1-0.
Ev sahibinde tabii ki akıllar Kopenhag ile salı günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçındaydı. Bu yüzden Teknik Direktör Abdullah Avcı, gıda zehirlenmesi yaşayan Dorukhan ve Abdülkadir’i (ilk yarıda) dinlendirdi. Ancak ev sahibinin o kadar geniş bir kadrosu varki, hangi 11 çıkarsa çıksın tempo düşmüyor. Bordo-mavililer, değişikliklere ve Abdullah Avcı döneminde en az pas isabeti yaptığı ilk yarıyı oynamasına rağmen golü arayan taraftı.
Fırtına’da, ilk 12 dakikada Bakasetas 2, Trezeguet 1 şut buldu. Topu ayağında tutan, ancak pozisyon yaratamayan Hatay, 18’de El Kaabi’nin röveşatasıyla varlığını gösterdi, Uğurcan geçit vermedi. 29’da golü kaçıran Cornelius, 32’de ağları havalandırsa da gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi. İki takım ilk 45 dakikada 17 şutun 6’sında isabet buldu (3-3) ancak tabela değişmedi.
İlk devrede görüldü ki Trabzonspor’un galibiyet için topa daha fazla sahip olması gerekiyordu. Zaten ilk yarıda 60’a 30 olan yüzde, Doğucan-Abdülkadir değişikliğiyle beraber dengelendi, mücadele sonunda 52-48’e kadar geldi.
63’te Fırtına gole yaklaştı. Trezeguet’nin içeriye çevirdiği topu Kouassi kaleye gönderdi, Erce son anda müdahale etti. Trabzon, Hatay kilidini ancak 71’de açabildi. Abdülkadir ceza sahası dışından ağları havalandırarak takımına hayat verdi: 1-0. 79’da Djaniny maçı erken bitirebilirdi, fakat karşı karşıya pozisyonda Erce’yi geçemedi.