Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolda doğru sistemde doğru oyuncularla oynarsan rakibe göre hep bir adım önde olursun. İşte dün Bursaspor’da İrfan Kuş teknik adam olarak ilk 11’de doğru isimlere yer vererek rakip kaleyi oyunun her anında düşünen oyuncularla sahada olunca pozisyon ve gol sorunu yaşamadı.
Sivasspor da benzer anlayışla ve fazla hücumcularla sahada olunca ortaya heyecanlı ve keyifli bir futbol çıktı. İlk yarıda karşılıklı atılan 6 golde de aksiyon, bol heyecan ve adrenalin vardı. Ancak ligin sonuna girdiğimiz bir dönemde Timsah için puan ve puanlar çok önemliydi. Her iki takım oyuncuları, oyunun boyunu uzatıp savunma prensiplerinden uzaklaşınca hem Bursa, hem Sivas takımı birçok pozisyon buldu. Atatürk Stadı’nda öyle bir maç oynandı ki kim fazla atarsa kazanacaktı.
Bursaspor’un ikinci yarıda orta alana Şamil hamlesi yapıp, savunmasını güçlendirmek istemesi bana göre yanlıştı. Çünkü Sestak ile daha erken skor alınabilirdi. Kaldı ki bu kontrolsüz ve çılgın maçta oyunu sete döndürmek imkansızdı. Ayrıca bir yanlış da Volkan-Caja değişikliğinde yaşandı. Çünkü Volkan, zayıf rakip savunma için tam bir tehditti. Fakat her şeye rağmen inanılmaz boşluklar sunan Sivas savunması arkasına giren Fernandao’nun şık golü futbolun gerçeği olup bütün yanlışları örtüyordu.
Sonuçta ligin en çok gol yiyen iki takımından biri olan Sivasspor karşısında futbol felsefesi olarak daha cesur olan Bursa’nın kazanması futbolun doğrusuydu.