Fenerbahçe Ersun Yanal, Jorge Jesus'un Fenerbahçesi'ni yorumladı!

Ersun Yanal, Jorge Jesus'un Fenerbahçesi'ni yorumladı!

21.11.2022 - 10:39 | Son Güncellenme:

Bir dönem Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi yapan Ersun Yanal, Dünya Kupası'nın açılış maçı Katar-Ekvador müsabakasını yorumlarken, sarı-lacivertli takımın teknik adamı olan Jorge Jesus ile ilgili dikkat çekici sözler kullandı.

Ersun Yanal, Jorge Jesusun Fenerbahçesini yorumladı

Teknik direktör Ersun Yanal, NTV'de 2022 Dünya Kupası'nda dün gece oynanan Katar-Ekvador maçını yorumlarken, Jorge Jesus'un Fenerbahçesi hakkında çarpıcı sözler sarf etti.

Haberin Devamı

EN ERKEN ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

Ersun Yanal, 28 Haziran 2013 tarihinde 1 yıllık sözleşme ile Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmuştu. Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda 27 Nisan'da şampiyon olarak Süper Lig'in en erken şampiyonluğa ulaşan teknik direktörü olmuştu. Yanal, 2018-19 sezonu 15. hafta sonrasında tekrar Fenerbahçe'nin başına teknik direktör olarak geri dönmüştü. 2019-2020 sezonu Fenerbahçe ile iyi başlayan tecrübeli teknik direktör ile sezonun ikinci yarısındaki puan kayıplarına Kadıköy'de ezeli rakip Galatasaray'a kendi sahasında 20 yıl sonra mağlup olması da eklenince 1 Mart 2020 tarihinde Fenerbahçe ile yollarını ayırmıştı. Sarı-lacivertliler Ersun Yanal döneminden sonra hiç şampiyon olamadı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal, Jorge Jesusun Fenerbahçesini yorumladı

JESUS İLE FENERBAHÇE ŞOV YAPTI

Jorge Jesus'la birlikte şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Fenerbahçe bu sezona iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 13 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ön elemesinde Dinamo Kiev karşısında Devler Ligi arenasına veda eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne damga vurdu. Sarı-lacivertliler ön eleme turlarında Slovacko ve Austria Wien'i saf dışı bıraktı. Jorge Jesus'un öğrencileri Dinamo Kiev, AEK Larnaca ve Rennes'le birlikte yer aldığı gruptan namağlup ve lider olarak çıktı

İşte Yanal'ın açıklamaları: "Biz 33 Avrupa ülkesinden de daha genç nüfusa sahibiz. Bizim topraklarımızda yetenekle bir sorunumuz yok. Organizasyonlarla sorunumuz var. Bu ülkede daha fazlasını yapacaklarımız var ama dışardan izliyoruz. Eskiden hakemimiz olurdu Cüneyt Çakır artık o da yok" dedi.

'TARIK ONGUN VE BAHATTİN DURAN OLMAMASI BENİ ÜZDÜ'

Uzun yıllar beraber çalışan Cüneyt Çakır, Tarık Ongun ve Bahattin Duran hakkında konuşan Yanal "Cüneyt Çakır'ın jübilesinde Tarık ve Bahattin'de olsaydı. Onları görmemek beni üzdü. Onlar çok iyi bir üçlü olmuştu. Herkese öğrettikleri şeyler vardı. Hakemlikte takım olacağını göstermişlerdi. Onların hakemliğe sonrasında yapacakları katkı için teşekkür ediyorum" diyerek eleştiride bulundu.

Haberin Devamı

Ersun Yanal, Jorge Jesusun Fenerbahçesini yorumladı

Emek Ege'nin "2013-2014'de sizin döneminizde şampiyon olan Fenerbahçe ile bugün olan Fenerbahçe ile benzerlik kuruyor musunuz. Sizin de takımınız çok hamleli orta sahası kuvvetli rakibi ittiren üçüncüyü atınca dördüncüyü arayan enerjik bir takımdı" sorusuna Yanal şu yanıtı verdi.

'ENERJİSİ YÜKSEK TAKIM KAZANACAK'

Fenerbahçe'nin enerjisinin yüksek olduğunu dile getiren Ersun Yanal, "Şu anda Fenerbahçe'nin enerjisi yüksek. Ligleri söylemek için daha çok erken. Sürdürebilmek çok önemli. Enerjisi yüksek takımlar kazanacak. Enerji yüksek tutmak zorundasın. Fenerbahçe özelinden örnek verebilirsin Galatasaray'ın son maçından örnek verebilirsin. Beşiktaş'ın sezon başından örnek verebilirsin. Bu takımın kazanma arzusu ne." diyerek yanıtladı.