Fenerbahçe Ersun Yanal'dan İsmail Kartal'a eleştiri: Edin Dzeko'yu niye çıkarırsın?

Ersun Yanal'dan İsmail Kartal'a eleştiri: Edin Dzeko'yu niye çıkarırsın?

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin evinde Alanyaspor ile puanları paylaştığı maçı değerlendirdi.

Ersun Yanaldan İsmail Kartala eleştiri: Edin Dzekoyu niye çıkarırsın

Süper Lig'in 25'inci haftasında Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı müsabakanın ardından Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de uzun süredir devam eden şampiyonluk hasretinin sahaya yansıdığını belirten Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin bu sezon şampiyon olamadığı 10. yılı. Bunun gerginliği ve stresi mutlaka olacaktır. Bunu saha içinde, saha dışında, oyuncularda ve tribünlerde hissedersiniz. Saha içindeki mücadeleye bu yansır" dedi.

Sarı-lacivertlilerin oyun planının rakipler tarafından analiz edildiğini vurgulayan Ersun Yanal, "Fenerbahçe'ye karşı rakipler merkezi çok iyi kapatmaya başladı. Fenerbahçe'nin Szymanski, Tadic, Cengiz ve İrfan Can ile o içeriye girerek dengeleri bozduğu, o dengeleri bozup rakip takıma sorun yaşatıp kaos yarattığı yerleri kapatma konusunda takımlar artık çözdü" diye konuştu.

Alt sıralardaki takımların rekabet nedeniyle daha dirençli oyun oynayacağına dikkat çeken Ersun Yanal, "Ligin geldiğimiz noktasına bakınca ligin altı çok kaynadı. Bu kaynama buradaki takımların size karşı daha dirençli ve daha coşkulu oynamasını sağlıyor. Merkezi çok iyi kapattılar. Fer çok iyi oynadı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kenar ortalarını daha fazla kullanması gerektiğini belirten Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin iki kanat oyuncusu ve bekleri çok kenara inerek orta yapan oyuncular değil. Bunu bazen yapıyorlar. Bir ortayla da golü buldular. Zaten başka türlü de açamazsın rakibi" sözlerini dile getirdi.

Sebastian Szymanski'nin performansına eleştiride bulunan Ersun Yanal, "Alanyaspor şuta izin vermedi. Önemli olan birkaç oyuncunun performansı. Szymanski'nin bu performansı yetmez" dedi.

Alanyaspor'un oyun planını özetleyen Ersun Yanal, "Alanyaspor bugün Fenerbahçe'yi geriye koşturdu. Attıkları ikinci golde Fenerbahçe'yi geniş alanda yakaladılar. Fenerbahçe ofansif konsantrasyonu çok yüksek olduğu için savunma geçişini yapmakta zorlandı" diye konuştu.

İsmail Kartal'ın Edin Dzeko'yu kenara almasını eleştiren Ersun Yanal, "Fenerbahçe'nin bu stresi yönetmek konusunda bazı oyunculara ihtiyacı var. Bu kadar baskın oynarken 85. dakikada 10 dakikada uzasa 15 dakikalık bir oyun var. Ceza sahası oyunu oynuyorsun. Merkez çok kalabalık. Şimdi orada Dzeko'yu niye çıkarırsın? Bazen oyun oynanmıyor. Bazen oyun kaosa dönüyor. Sana orada kaosu yaratacak bir oyuncu lazım. Sen onu oyundan alırsan oyunu yumuşatmış olursun" dedi.

Yazarlar