Alanyaspor Ersun Yanal'ı şoke eden ayrılık kararı! Galatasaray maçı sonunu getirdi

Ersun Yanal'ı şoke eden ayrılık kararı! Galatasaray maçı sonunu getirdi

19.04.2023 - 17:16 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Galatasaray'a kendi evinde 4-1 mağlup olan Alanyaspor'da kurmaylar flaş bir karara imza attı. Ersun Yanal ile yolların ayrılması kararı alındığı ifade edildi.

Ersun Yanalı şoke eden ayrılık kararı Galatasaray maçı sonunu getirdi

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'da yönetim kurulu, Galatasaray maçının ardından sürpriz bir karara vardı. Akdeniz ekibinde kısa süre önce teknik direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal'la yolların ayrıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ersun Yanal'ın ayrılığında Galatasaray maçının etkisinden de bahsedildi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları...

FARIOLI GİTTİ, YANAL GELDİ

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Süper Lig'de gelen üst üste kötü sonuçlar sonrasında Francesco Farioli ile karşılıklı anlaşmaya vardı. Akdeniz ekibinde teknik direktör Francesco Farioli'den boşalan koltuğa Ersun Yanal getirildi.

Ersun Yanalı şoke eden ayrılık kararı Galatasaray maçı sonunu getirdi

Ersun Yanal, Alanyaspor'la 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. İki teknik direktörün birden yer aldığı imza töreninde Ersun Yanal şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Farioli ve ben, başkanımızla aynı masada oturuyoruz. Futbolun özlediği güzel tablolardan birisi bu. Bu pozitif gelişimlerin ülke futboluna çok şey katacağını düşünüyorum. Ayrıca Alanyaspor'un Türk futboluna katkılarda bulunduğu gerçeğinden yola çıkacak olursak Farioli'nin de Türk futboluna gelip, hepimizi heyecanlandırdığını söylemek istiyorum. Farioli 32-33'lü yaşların başında hayal gücü ve cesaretiyle geçtiği futbolun başında önemli başarılar elde etti. Alanyaspor'daki bu görevi devralırken onun bıraktığı olumlu izler hepimizi çok heyecanlandırıyor. Bunun sorumluluğuyla hepimiz heyecanlı bir başlangıç için hazırız. Alanyaspor yolculuğumuza Farioli'nin bıraktığı yerden devam edeceğiz."

Haberin Devamı

BİRİ HÜKMEN OLMAK ÜZERE, 2 ZAFER

Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi hızlı başladı. 61 yaşındaki teknik direktörün takımın başında yer aldığı ilk maçta Başakşehir karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılındı. Alanyaspor'da daha sonra oynanan Ankaragücü ve Fenerbahçe maçları puansız kapatıldı.

Ersun Yanalı şoke eden ayrılık kararı Galatasaray maçı sonunu getirdi

Giresunspor deplasmanından beraberlikle ayrılan Alanyaspor, Hatayspor karşısında hükmen galip sayıldı. Akdeniz derbisinde Antalyaspor'a yenilen Alanyaspor'un son olarak Galatasaray'a kaybetmesi yönetimi harekete geçirdi.

AYRILIK KARARI ALINDI

Ersun Yanal'ın aldığı üst üste kötü sonuçlar sonrası kurmayların flaş bir karara imza attığı öğrenildi. DHA'nın haberine göre; Alanyaspor'da yönetim Hatayspor maçı hariç 6 karşılaşmada sadece 4 puan toplayabilen Ersun Yanal ile yolların ayrılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Yanal ile yönetimin bugün yaptığı toplantıda ayrılık kararı çıktığı belirtildi. Galatasaray yenilgisinin ardından Yanal'ın "Alanyaspor çok kırılgan bir takım" sözleri tartışılırken, bugün uzun süren görüşmelerin ardından Yanal'ın sezonu tamamlamadan takımdan ayrılması uygun bulunduğu vurgulandı.

Alanyaspor'un Ersun Yanal ile ilgili kararını gün içerisinde resmen açıklanmasının beklendiği ifade edildi.

Ersun Yanalı şoke eden ayrılık kararı Galatasaray maçı sonunu getirdi

ÇOK SAYIDA TAKIMDA ÇALIŞTI

Sarayköy Spor'da teknik direktörlük görevine başlayan Ersun Yanal daha sonra; Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Antalyaspor'u çalıştırdı. Ersun Yanal, 2004 ile 2005 yılları arasında A Milli Futbol Takımı'nda da teknik direktör olarak görev aldı.

61 yaşındaki teknik direktör, kariyerindeki tek kupasını Fenerbahçe'nin başındayken aldı. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamladı.