Eurocup EuroCup'ta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanya'da skandal! 'Erdem Can'ın boynunda ciddi travma'

EuroCup'ta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanya'da skandal! 'Erdem Can'ın boynunda ciddi travma'

03.05.2023 - 18:37 | Son Güncellenme:

7DAYS EuroCup’ta 2022-23 sezonu, bu akşam oynanacak final karşılaşmasıyla birlikte son buluyor. Temsilcimiz Türk Telekom, şampiyonluk için zorlu Gran Canaria deplasmanında sahne alıyor. Bu maç öncesinde İspanya'da skandal bir olay yaşandı. Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş yaşananlarla ilgili resmi açıklamada bulunurken başantrenör Erdem Can'ın hastaneye götürüleceğini belirtti.

EuroCupta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanyada skandal Erdem Canın boynunda ciddi travma

7DAYS EuroCup’ta 2022-23 sezonu Gran Canaria-Türk Telekom finaliyle sona erecek. Erdem Can yönetiminde rüya gibi bir sezon geçiren temsilcimiz Gran Canaria deplasmanında EuroCup şampiyonluğu için parkeye çıkacak.

Haberin Devamı

Büyük bir heyecana sahne olacak final karşılaşması öncesinde İspanya'da skandal bir olay yaşandı. Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş, TRT spor'a yaşananları anlatırken başantrenör Erdem Can'ın final öncesinde hastaneye götürüleceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

TÜRK TELEKOM KAZANIRSA EUROLEAGUE'DE OYNAYACAK

7DAYS EuroCup’ta 2022-23 sezonu, bu akşam  oynanacak final karşılaşmasıyla birlikte son buluyor. Temsilcimiz Türk Telekom, şampiyonluk için zorlu Gran Canaria deplasmanında sahne alıyor.

Temsilcimizin kazandığı takdirde hem şampiyonluğa, hem de EuroLeague biletine ulaşacağı bu kritik mücadele, bu akşam saat 22.00’de başlayacak. Gran Canaria’nın evi Gran Canaria Arena’da oynanacak olan müsabakanın hakem üçlüsü ise Sasa Pukl, Rain Peerandi ve Adar Peer olacak.

Haberin Devamı

EuroCupta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanyada skandal Erdem Canın boynunda ciddi travma

TÜRK TELEKOM'UN FİNAL YOLU

EuroCup normal sezonunda B grubunu 13 galibiyet ve 5 yenilgiyle tamamlayan temsilcimiz Türk Telekom, grubu finaldeki rakibi Gran Canaria’nın arkasında ikincilikle bitirerek Son 16 biletini almıştı.

Son 16’da Brescia’yı konuk eden Türk Telekom, maçı 77-69’la kazanmış ve adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çeyrek finalde ise bu sefer evinde Alman temsilcisi ratiopharm Ulm’ü konuk eden koç Erdem Can’ın ekibi, son çeyrekteki müthiş performansıyla sahadan 86-76 galip ayrılmış ve yarı final biletini cebine koymuştu.

Yarı finalde ise geçtiğimiz hafta Prometey’in konuğu olan Türk Telekom, kıran kırana geçen son bölümün ardından maçı 74-76 kazanmış ve adını finale yazdırmıştı.

Gran Canaria ve Türk Telekom, normal sezonda 2 kez kozlarını paylaştılar. Temsilcimizi deplasmanda 81-88, iç sahada ise 89-79 mağlup eden Gran Canaria, 2 maçtan da sahadan galip ayrılmayı başarmıştı.

Türk Telekom’da şu ana kadar oynanan 20 maçta Axel Bouteille 17.9 sayı – 4.6 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları ile öne çıkarken Jerian Grant de 14.6 sayı – 3.1 ribaund ve 6.2 asist ortalamaları ile oynuyor. İki oyuncunun ardından ise Tyrique Jones 12.6 sayı – 7.4 ribaund ve 1.1 asist rakamları ile mücadele ediyor.

Temsilcimiz Türk Telekom’la birlikte normal sezonun B grubunda yer alan Gran Canaria, 15 galibiyet ve 3 yenilgiyle grubu lider tamamladı.

Haberin Devamı

EuroCupta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanyada skandal Erdem Canın boynunda ciddi travma

GRAN CANARIA'NIN FİNAL YOLU

Son 16’da temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’la kozlarını paylaşan Kanarya Adaları ekibi, maçı 72-66 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Paris Basketball’u konuk eden Gran Canaria, sahadan 104-74 gibi çok farklı bir skorla galip ayrılarak yarı finale çıktı.

Yarı finalde ise İspanya Ligi’ndeki rakibi Joventut Badalona’yı ağırlayan koç Jaka Lakovic’in ekibi, kıran kırana geçen maçı 89-86 kazandı ve finalde Türk Telekom’un rakibi oldu.

Koç Jaka Lakovic yönetimindeki Gran Canaria’da bu sezon 11.4 sayı, 3.7 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile mücadele eden John Shurna, takımının en dikkat çekici ismi konumunda.

10.4 sayı, 2.4 asist ortalamalarıyla oynayan AJ Slaughter ve 9.9 sayı, 4.2 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden Damien Inglis, kadronun öne çıkan diğer isimleri konumundalar.

Ayrıca Kanarya Adaları ekibinin formasını terleten milli oyuncumuz David Mutaf, bu sezon süre aldığı 11 EuroCup maçında 5.9 sayı ve 0.6 ribaund ortalamalarıyla mücadele ediyor.

Haberin Devamı

EuroCupta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanyada skandal Erdem Canın boynunda ciddi travma

İSPANYA'DA SKANDAL OLAY! ÖNDER KÜLÇEBAŞ'TAN RESMİ AÇIKLAMA

Türk Telekom Basketbol, EuroCup'taki Gran Canaria finali öncesi İspanya'da kaza geçirdi.

Konuyla ilgili TRT Spor'a konuşan genel menajer Önder Külçebaş, "Koçumuz yine takımın başında olacak, maça çıkacak. Ama ne yazık ki otobüs şoförünün bize şehir turu attırması, 10 dakikalık yol, 40 dakika sürdü. İdmana geç kalıyorduk. O sırada radyonun sesini açmaya başladı, sesi kısmasını rica ettik. Hocamız kalkıp sesi kısmak istediğinde bilerek frene bastı. Hoca kafasını cama çarparak boynunu incitti. Şu anda boyunlukla idman yaptırdı. Buradan da acil bir şekilde sedyeyle hastaneye götürülecek. EuroCup ve Gran Canaria'yı suçlamak istemiyoruz ama burada ne yazık ki art niyet var. Bunun sorumlusu hesap vermek zorunda. Bunun için çalışıyoruz şu anda. Ama umarız en başta hocamız sağlıklı olsun." dedi.

Taraftarlara da mesaj gönderen Külçebaş, "Bizim için en büyük şey onların duaları, lütfen dualarını ve pozitif enerjilerini bize göndersinler. Ankara'daki taraftarımızdan rica ediyorum, Ankara Spor Salonu'na gelip bizi desteklesinler. Biz maça konsantre olacağız. Savaşmak için maç saatinde hazır olacağız." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

EuroCupta oynanacak Gran Canaria-Türk Telekom finali öncesi İspanyada skandal Erdem Canın boynunda ciddi travma

'TEDAVİ SÜRECİ 3 HAFTA OLACAK'

Türk Telekom, Başantrenör Erdem Can'ın sağlık durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Türk Telekom Basketbol Takımımızı 7Days EuroCup final maçı öncesi antrenmanın yapılacağı salona taşıyan otobüs şoförünün sebep olduğu üzücü olayı kınıyor, en güzel cevabı parkede sportmence mücadele ederek vereceğimize inanıyoruz.

Başta Başantrenörümüz Erdem Can olmak üzere takımımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hocamız, hastanedeki tetkikleri sonrası konakladığı otele ulaşmış, boynunda oluşan ciddi travmanın tedavi sürecinin ise üç haftayı bulabileceği bildirilmiştir.
Yaşanan olayla ilgili incelemelerimiz devam ederken, çıkacak sonuçların ve devam eden süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yazarlar