ING Basketbol Süper Ligi Euroleague'in yıldızına Fenerbahçe Beko kancası! Transfer görüşmeleri başladı

Euroleague'in yıldızına Fenerbahçe Beko kancası! Transfer görüşmeleri başladı

08.06.2023 - 19:09 | Son Güncellenme:

Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe Beko'da gelecek sezon için transfer çalışmaları başladı. Sarı-lacivertlilerin uzun süredir gündeminde olan Amerikalı basketbolcuyu kadrosuna katmak için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Euroleaguein yıldızına Fenerbahçe Beko kancası Transfer görüşmeleri başladı

Turkish Airlines Euroleague'e play-off aşamasında veda eden Fenerbahçe Beko'da gelecek sezon adına transfer çalışmaları hız kazandı. Dimitris Itoudis yönetimindeki sarı-lacivertlilerin kadrosuna önemli bir takviye yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun gündemindeki yıldıza sunduğu sözleşme şartları netlik kazandı. Sarı-lacivertlilerin Euroleague temsilcisine ödeyeceği fesih bedeli de haberin ayrıntılarında yer aldı.

EUROLEAGUE'E ERKEN VEDA

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines Euroleague'de play-off serisinde Olympiacos ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, zorlu eşleşmede rakibine 3-2'lik skorla mağlup olmuş ve Turkish Airlines Euroleague'e veda etmişti.

YARI FİNAL SERİSİNİN HAKEMİNE TEPKİ

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yarı final serisinde Anadolu Efes'e mağlup olarak seride 2-1 geriye düştü. Sarı-lacivertliler zorlu maçtan sonra hakem kararlarına tepki gösterdi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu play-off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı. Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir. Bu maç Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Efes’e armağan edilmiştir. Anadolu Efes’in maç boyunca 32 serbest atış kullanmasına izin verilirken, bu sayı Takımımız için yalnızca 12 olarak kalmış; üstelik maçın karar anlarında Takımımız aleyhine çalınan ve çalınmayan çok kritik fauller maçın kazanınını belirlemiştir. Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ivedilikle bekliyoruz. Bugün yaşanan son örnek olan basketbol maçından hareketle Türk sporunda branş fark etmeksizin görevi ve sorumluluğu olan herkes şunu bilmelidir ki; Türk sporunda hemen her branşta yaptığı maddi manevi yatırımlar, eşsiz fedakarlık, tarifsiz emekle; marka değerini, rekabeti ve reytingi ayakta tutan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe’nin sahalarda ve salonlarda göz göre göre, açık açık haksızlığa uğratılmasına dur demenin zamanı gelmiştir. Oynanacak maçları, ortaya konan mücadeleyi, verilen emekleri hakkıyla yönetmeyecek, sonuçları hakemlerinizle belirleyecekseniz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız ve cevabımız en sert şekilde olacaktır.

TBF'DEN DİNLENDİRME KARARI

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçında görev alan hakemlere sezon sonuna kadar görev vermeyeceğini açıkladı.

TRANSFERDE SÜRPRİZ YILDIZ GÜNDEMDE

Sporx'in haberine göre; Fenerbahçe Beko, gelecek sezon adına transfer çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-lacivertlilerin bu doğrultuda gündemine Cazoo Baskonia'dan Darius Thompson'ı aldığı iddia edildi.

Euroleaguein yıldızına Fenerbahçe Beko kancası Transfer görüşmeleri başladı

Fenerbahçe Beko'nun Darius Thompson ile transfer görüşmelerine başladığı ve sürecin olumlu ilerlediği vurgulandı. Sarı-lacivertlilerin, Amerikalı oyun kurucuya iki yıllık kontrat teklifi sunduğu aktarıldı.

28 yaşındaki basketbolcuyla sarı-lacivertliler arasında anlaşma sağlanması halinde Cazoo Baskonia'ya 550 bin euro fesih bedeli ödeneceği vurgulandı. Darius Thompson bu sezon Turkish Airlines Euroleague'de 12.6 sayı, 3.2 ribaund ve 6.7 asist ortalaması yakaladı.