İngiltere Premier Lig Everton, FA Cup'ta Tottenham'ı uzatmada devirdi! 9 gol sesi...

Everton, FA Cup'ta Tottenham'ı uzatmada devirdi! 9 gol sesi...

11.02.2021 - 02:02 | Son Güncellenme:

İngiltere FA Cup 5. tur maçında Everton, Tottenham'ı konuk etti. Normal süresi 4-4 eşitlikle sona eren mücadelenin uzatmalarında golü bulan Everton 5-4'lük skorla adını yarı finale yazdırdı.

İngiltere FA Cup 5. tur maçında Everton, Tottenham'ı konuk etti. Büyük bir heyecana sahne olan maçın normal süresi 4-4 sona erdi. Uzatmalarda golü bulan Everton, sahadan 5-4 galip ayrılarak FA Cup'ta çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Maçın henüz 3. dakikasında Davinson Sanchez'in golüyle Tottenham 1-0 öne geçti. Golden sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Everton, ilk yarının sonlarında 3 gol buldu. 36. dakikada Calvert-Lewin, 38. dakikada Richarlison ve 43. dakikada penaltıdan Sigurdsson'un golleriyle ev sahibi bir anda 3-1'i yakaladı. Erick Lamela'nın 45+3'teki golü, ilk yarının skorunu ilan etti: 3-2.

57'de Davinson Sanchez, Tottenham adına skoru eşitledi; 68'de Richarlison'un golüyle Everton bir kez daha öne geçti. Normal sürede son sözü Harry Kane söyledi ve 83. dakikada kaydettiği golle skoru 4-4 yaptı. Mücadele uzatmalara gitti. Uzatmaların 7. dakikasında Bernard Everton'u bir kez daha öne geçirdi: 5-4.

Harry Kane, Tottenham kariyerinde 318. maçında 209. golünü attı. Kane, Jimmy Greaves'in (379 maç 266 gol) ardından kulüp tarihinin en çok gol atan 2. oyuncu unvanının sahibi oldu.

Haberin Devamı

Leicester City, Federasyon Kupası'nda çeyrek finale yükseldi
FA Kupası 5. tur karşılaşmasında Leicester City, King Power Stadı'nda Brighton Hove Albion'u konuk etti.

Leicester City, milli futbolcular Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün 90 dakika oynadığı karşılaşmadan Kelechi İheanacho'nun 90. dakikadaki golüyle 1-0 galip ayrıldı ve FA Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.