1.Lig Eyüpspor'da Arda Turan siftah yapamadı!

Eyüpspor'da Arda Turan siftah yapamadı!

17.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor'un başına geçen Arda Turan, ilk teknik direktörlük kariyerine istediği gibi başlayamadı.

Eyüpsporda Arda Turan siftah yapamadı

Spor Toto 1. Lig'in 37. haftasında Boluspor evinde play-off'ta sıralama mücadelesi veren Eyüpspor'u ağırladı. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 2-0'lık galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

Bolu Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçta Bolu'ya galibiyeti getiren golleri 57 ve 62. dakikalarda Furkan Demir kaydetti. Eyüpspor'da teknik direktör Arda Turan İstanbul ekibinin başında çıktığı 4 maçı da kazanamadı. Söz konusu maçlarda 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldı. Boluspor ise 4 masç sonra kazandı.

Alınan bu sonucun ardından ligde bir iddiası kalmayan Boluspor, puanını 52 yaptı. Play-off mücadelesi veren Eyüpspor ise 59 puanla 7. sırada kaldı.

ARDA TURAN SİFTAH YAPAMADI
Sezona 'Süper Lig' parolasıyla başlayan, uzun bir süre de ligi zirvede götüren Eyüpspor sonrasında bir düşüş yaşamıştı. İbrahim Üzülmez'le yollarını ayıran eflatun-sarılılar eski hocası Zafer Turan'ı takımın başına getirse de bu macera sadece 4 maç sürdü. Süper Lig kadrosu kuran Eyüp ligin son virajında takımı Arda Turan'a emanet etti.

Haberin Devamı

Eyüpsporda Arda Turan siftah yapamadı

Bu karar futbol gündeminde sürpriz etkisi yaratırken ilk teknik direktörlük deneyiminde Arda Turan da İstanbul ekibiyle 4 maça çıktı ve 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı

BARCELONA'YA ARDA CEZASI
İspanyol vergi makamları Alex Song (3.5 milyon Euro) ve Arda Turan’ın (1.3 milyon Euro) transferlerindeki usulsüzlüklerden dolayı Barcelona Kulübü’ne 15.7 milyon Euro ceza verdi.

Marca’da yer alan habere göre 2019’da başlayan ve 2015’e kadar uzanan soruşturmayı yürüten müfettişler, uçak ve araba maliyetlerinin futbolcuların maaşlarının bir parçası olarak sayılamayacağını iddia ederken bunları kural ihlali olarak tanımlıyor. Mali kriz yaşayan ve Messi’yi yeniden takıma kazandırabilmek için oyuncu satışlarından 150 milyon Euro toplamayı hedefleyen Katalan ekibi bu ağır ceza ile şoke oldu.

KULÜP YALANLADI
Barcelona, kulübün usulsüzlük sebebiyle ceza aldığı yönündeki iddiaları yalanladı.