Fransa Ligue 1 Farioli nereden nereye! Avrupa devinin başına geçiyor, 1.2 milyon euro tazminat ödeyecekler

Farioli nereden nereye! Avrupa devinin başına geçiyor, 1.2 milyon euro tazminat ödeyecekler

23.05.2024 - 09:52 | Son Güncellenme:

Türkiye'de Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştıran ve daha sonra Fransa temsilcisi Nice takımının başına geçen teknik direktör Francesco Farioli, Avrupa devine imza atıyor...

Farioli nereden nereye Avrupa devinin başına geçiyor, 1.2 milyon euro tazminat ödeyecekler

 

Süper Lig'de bir dönem Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'da teknik direktörlük yapan Francesco Farioli, sezon başında Nice takımının başına geçmişti. Fransa temsilcisinde sergilediği performansla dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, şimdi de Avrupa devine imza atıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KARİYERİ

Türkiye kariyerine Alanyaspor'da Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak başlayan Francesco Farioli, Mart 2021'de bir başka Süper Lig ekibi olan Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü olmuştu. İstanbul ekibinde başarılı bir grafik çizen İtalyan çalıştırıcının bir sonraki durağı ise daha önceden yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Alanyaspor olmuştu.

Farioli nereden nereye Avrupa devinin başına geçiyor, 1.2 milyon euro tazminat ödeyecekler

38 MAÇA ÇIKTI

Nice'nin başında 38 resmi maça çıkan Francesco Farioli bu karşılaşmalarda 18 galibiyet, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet alırken maç başına 1.68 puan ortalaması tutturdu.

YENİ ADRESİ AJAX

Voetball International'da yer alan habere göre Ajax, gelecek sezon Francesco Farioli'yi takımın başına geçirmek üzere. Haberin detaylarında Ajax yönetiminin, 35 yaşındaki İtalyan teknik adamın oyun felsefesini çok beğendiği ve bu yüzden Farioli'yi takımın başına getireceği iddia edildi.

Haberin Devamı

1.2 MİLYON EURO TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Ajax'ın, Francesco Farioli için Nice'ye 1.2 milyon euro ödeyeceği de söylendi.