Galatasaray Faruk Süren'den adaylık sinyali ve 'şampiyonluk' iddiası

Faruk Süren'den adaylık sinyali ve 'şampiyonluk' iddiası

13.04.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, 19 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde başkanlığa aday olması için kendisine teklifler yapıldığını açıkladı. Süren ayrıca kaybedilen Gençlerbirliği maçının Galatasaray'ı şampiyon yapacağını iddia etti.

Faruk Sürenden adaylık sinyali ve şampiyonluk iddiası

Akif Taş / Skorer Özel

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, Skorer.com'a özel açıklamalar yaptı ve başkanlığa aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Süren ayrıca kaybedilen Gençlerbirliği maçının Galatasaray'ı şampiyon yapacağını iddia etti.

Süren'in açıklamaları şöyle;

"KONSENSUS SAĞLANMASI GEREK"

Benim çok değer verdiğim, genç bir grup Galatasaraylı arkadaş bana başkan olmam yönünde teklifte bulundular. Galatasaray'ın ayağa kalkması için bir konsensus sağlanması lazım. Kulübün yeniden fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Bir konsensus sağlanırsa bunu düşünebilirim. Hayat tarzım değişecek, ailemle konuşacağım, bir değerlendirme yapacağım.

TEKLİFİ KİMLER YAPTI?

106-107-108-109 döneminin arkadaşları.. Mesela Celal Gürcan var mesela, o gruptan böyle bir talep oldu. Beni rahat bırakmayacaklar (gülerek).

Haberin Devamı

'GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA ŞAMPİYON OLDUK'

Gençlerbirliği maçtan sonra şampiyon olduk. Şampiyonluğa inanıyorum. Pazar günü Başakşehir'i yenmemiz gerek, yenemezsek şampiyon olamayız. Berabere kalırsak Fenerbahçe 1 puan farka indirebilir. Beşiktaş kazanacak muhakkak. O zaman işler değişebilir. Galibiyetten başka çaremiz yok.

CELAL GÜRCAN: TOPARLAYICI BİR BAŞKANA İHTİYAÇ VAR

Skorer'e özel açıklamalarda bulunan Celal Gürcan ise G.Saray Kulübü'nün derleyip toparlayıcı bir başkana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Gürcan, Faruk Süren'le bir görüşme yaptıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Faruk abiyle 'nasıl bir çıkış olabilir, ne yapabiliriz'i konuştuk. Başkanlığa adaylığını koyacak isim birlikteliği sağlamalı. G.Saray'da ayrışmalar oldu. Bu ayrışmaların ortadan kalkması lazım. Şampiyonluk teknik kadronun elinde. G.Saray'da 12 yıl yöneticilik yaptım. Yönetimin teknik kadroya ve futbolcuya dahli azdır. Yönetimin asli görevi futbolcunun hak edişini, primini zamanında ödemedir. Bu gönülle olabilecek iş. Çok özveri gerektiren bir görev. Faruk Bey'in 'olabilir' demesi lazım. Süper Kupa ve UEFA Kupası, şampiyonlukları olan, duayen ve abi olmuş bir insan..

'FARUK SÜREN ADAY OLURSA ZATEN KAZANIR'

Mustafa Başkan zor bir zamanda 'Ben varım' dedi. Dursun Özbek'in fedakarlıkları ortada. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Artık zor dönemece giriyoruz. Daha toparlayıcı bir başkana ihtiyaç var. En kuvvetli şampiyonluk adayı biziz. Şampiyonluk olmak demek başarılı olmak demek değil. Önemli olan birlikteliği sağlamak. Özhan Canaydın ve Adnan Polat'tan sonra sevgiyle elden tutan yönetimler gelmedi. Bu da G.Saray'a zarar verdi. G.Saray'a gelen başkanlar egolarını bir kenara bırakmalı. Faruk Süren aday olursa zaten kazanır."