Galatasaray Fatih Terim'den yıllar sonra gelen itiraf: Bunu hiçbir yerde açıklamadım

Fatih Terim'den yıllar sonra gelen itiraf: Bunu hiçbir yerde açıklamadım

08.07.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, France Football'a özel bir röportaj verdi. Tecrübeli teknik adam UEFA Kupası zaferinden, taktik anlayışına kadar birçok konuda açıklama yaparken bir itirafta da bulundu. İşte detaylar...

Fatih Terimden yıllar sonra gelen itiraf: Bunu hiçbir yerde açıklamadım

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, iki haftada bir yayımlanan ve dünyanın her yerinden futbol haberlerinin yer aldığı Avrupa'nın en önemli futbol dergilerinden biri olan France Football'a özel bir röportaj verdi.

Haberin Devamı

Terim, UEFA Kupası zaferinden, taktik anlayışına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Fatih Terim'in röportajından ön plana çıkanlar:

'BUNU HİÇBİR YERDE AÇIKLAMADIM...'

Fatih Terim, Kopenhag'da Arsenal ile oynanan final öncesi Arsenal maçını izlemeye gittiği gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bu zafer, inananların zaferi. Yarı finaldeki rakibimiz Leeds United’ı izlemeye gittiğimde Arsenal ile oynuyorlardı. Bunu hiçbir yerde açıklamadım ama dört gün sonra Chelsea ile oynayan Arsenal’i izlemek için eşimle beraber İngiltere’ye tekrar gittim daha sonra. O zamanlar rakip analizi bugün olduğu kadar gelişmiş değildi. Elimde yalnızca bir ses kayıt cihazı vardı. Maç bitimine 5 dakika kala Türkiye’ye dönmek için stattan ayrıldık."

Haberin Devamı

Fatih Terimden yıllar sonra gelen itiraf: Bunu hiçbir yerde açıklamadım

'BU OYUNCULARIN HANGİLERİNE ÖNLEM ALACAKSINIZ?'

Fatih Terim, Arsenal'in maçını izledikten sonra eşi Fulya Terim ile aralarında geçen konuşmaya da değindi:

"Dönüşte eşimin şu sözlerini hiç unutmuyorum. ‘Fatih bu oyunculardan hangilerine önlem alacaksınız hepsi inanılmaz’ (gülüyor). Bergkamp, Henry, Overmars, Suker, Kanu, Petit, Vieira.. Arsenal tarihinin en iyi kadrolarından biriydi muhtemelen. Yedek kulübesini saymıyorum bile, 15 farklı ülkeden oyuncuları vardı. Biz ise sadece 4 yabancı oyuncuyla oynadık Taffarel, Capone, Popescu ve Hagi."

Haberin Devamı

4 YIL ÜST ÜSTE ŞAMPİYONLUK BAŞARISI

Fatih Terim, Türk futbol tarihinin en fazla üst üste şampiyonluk rekoru hakkında ise; "Galatasaray’ın başında 4. sezonumdu. Hiçbir antrenör 4 yıl üst üste şampiyon olamamıştı benden önce, belki biri 4 ay lider koltuğunda kalmıştır sadece (gülüyor). Tüm bunları kendimize özgüvenimizin yüksek olduğunu ve oyunumuzu ezberlediğimizi anlatmak için söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fatih Terimden yıllar sonra gelen itiraf: Bunu hiçbir yerde açıklamadım

TERİM'DEN İTİRAF

Deneyimli teknik adam kariyeri boyunca hiç yapmadığı bir taktik uygulamayı itiraf etti:

"Kariyerim boyunca takımlarından hiçbir zaman adam adam markaj uygulamalarını istemedim. Final öncesinde teknik ekibimle gerçekleştirdiğim toplantıda ‘Arsenal’de özellikle birine önlem almalıysak bu kim olmalı diye sordum ve özel önlem gerektirmeyen bir ismi vermelerini söyledim.. yoktu öyle biri.’ Haliyle bizim için tek çare kendi oyunumuzu oynamaktı. UEFA’da hem iç hem de dış sahada yenilmemiştik. Bu şekilde devam etmeliydik

'HATA YAPTIĞIMI SÖYLEDİ'

Fatih Terim, Ali Sami Yen Stadyumu'nda 2-0 kazanılan Leeds United maçının rövanşının ardından bir arkadaşıyla aralarında geçen konuşmayı da anlattı:

"Bugün insanlar ‘gegenpressing’ hakkında konuşuyorlar. Bizim o gün Kopenhag’da uyguladığımız şey gegenpressing’e çok yakındı. Zafere ne zaman inandık diye sorarsanız? Teknik ekip olarak aksini hiç düşünmedik. Bir inanç vardı. Bu zafer inananların zaferi. 4 yıl boyunca ligi domine etmiştik. Bir anekdot durumu daha iyi özetler galiba. Leeds rövanş maçı öncesinde bir italyan arkadaşım. 2-0 kazandığım maçın rövanşına 3 forvet ile çıkarak hata yaptığımı söyledi. Ben de kendisine ‘gol atmazsak, kazanamayız’ dedim. Sonuç olarak maç 2-2 bitti. Biz final oynadık. Biz buyduk.

Haberin Devamı

Yazarlar