Fenerbahçe Fenerbahçe, Aboubakar'ı neden almadı? Canlı yayında gerçekleri açıkladı

Fenerbahçe, Aboubakar'ı neden almadı? Canlı yayında gerçekleri açıkladı

25.04.2023 - 17:10 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, sahasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kalarak rakibi Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada adeta fırsat tepti. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok da sarı-lacivertli ekipteki son gelişmeleri Skorer TV'de aktardı ve çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Aboubakarı neden almadı Canlı yayında gerçekleri açıkladı

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puanı sahada bıraktı. Sarı-lacivertli ekip rakibi Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada adeta fırsat tepti. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok da Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlarken sarı-lacivertli ekipte yaşanan son gelişmeleri açıkladı. 

İşte Senad Ok'un açıklamaları: 

'JESUS'A TEKNİK ADAMLIK DERSİ VERDİ'

"Bir 5 dakikada daha olsa belki İstanbulspor 4'ü bile atabilirdi. Galatasaray kazanmış, Fenerbahçe'nin kazanması lazımdı. Fatih Tekke gerçekçi bir yaklaşımda bulundu maç öncesi. O açıklamaları İstanbulspor'un üstünden baskıyı almış olabilir. 45 yaşındaki Fatih Tekke, Jorge Jesus'a teknik adamlık dersi verdi. Jorge Jesus bize bunları söyletiyor."

Fenerbahçe, Aboubakarı neden almadı Canlı yayında gerçekleri açıkladı

'EZE EZE GOLLERİ ATTI'

"Ne var ileride, nereye gidiyorsunuz? Hocanız gidin diyorsa da siz gitmeyin. Karşı takımda Eze diye bir futbolcu var. Eze eze golleri attı, pozisyonları yarattı. Hiç mi analiz etmiyorsunuz? Ben Jesus'un ekibinin doğru analiz yaptığını kesinlikle düşünmüyorum. Rakipleri küçümsüyorlar."

Haberin Devamı

'SAĞLIK BİR PERFORMANS BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL'

"Aman Arda'yı hemen al. Ama Rossi girsin oyuna. O girmezse Jesus akşam uyuyamaz. Serdar Dursun'u ama oyuna alma! Belki takıma katkı sağlar. Samet'i oynatıp Serdar'ı oynatmayan bir teknik adamdan artık sağlıklı bir performans beklemek mümkün değil."

'ALTYAPIDAKİ BİR OYUNCUYU GEÇER GİBİ GEÇTİ'

"Eze, altyapıdaki bir oyuncuyu geçer gibi geçti. Samet de bitmiş. Hala aklı belki de önceki maçlarda yapılan hatalarda. Jesus'un bu önde oynamaya sevdası Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını çok büyük ölçüde bitirdi. İdare edeceksin bazen maçı."

'NEDEN JESUS'UN PORTEKİZ DIŞINA ÇIKAMADIĞINI ANLADIM'

"Ben, Jorge Jesus'un neden Portekiz dışına çıkamadığını ve Brezilya ile Portekiz arasında kaldığını anladım. Niye diğer ülkelere gidemiyor?"

'DİNAMO GİBİ ÇALIŞIYORLARDI'

"İsmail Yüksek ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe'de maçın en önemli oyuncuları. Dinamo gibi çalışıyorlardı. Bırak oynasınlar 10 dakika daha, niye çıkartıyorsun. Nasıl bu kadar büyük hatalar yapıyor inanamıyorum. Dokunma takıma ya. Alacaksan Pedro'yu al oyundan. Omurga fena değildi bu maçta. Neden bu takım 7-8 kişi önde. 4'ü bulmak istiyorsun ama ya gol yersen. Sen bunu nasıl düşünmüyorsun. İddia ediyorum Arda, İsmail ve Mert Hakan çıkmasa Fenerbahçe 4'ü bulurdu."

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Aboubakarı neden almadı Canlı yayında gerçekleri açıkladı

'ÖNDE OYNAMA SEVDASI YASAKLANSIN'

"Bu kadar büyük hatalarla adeta göz göre göre verdiği bir maç olarak tarihe geçti. Bir de gidiyor taraftarlara bir şeyler yapıyor. Tanımıyor Fenerbahçe taraftarını. Artık bu gereksiz önde oynama sevdası yasaklansın. Kim gelecekse Fenerbahçe hocası olarak, kontrat maddesi olarak yazmalı ya."

'SAMET'E STOPERLİK DERSİ VERİR'

"Serdar Aziz varken Samet'i tercih eden Jesus da bomba gibi. Serdar Aziz, Samet'e stoperlik dersi verir. O da hata yapmıyor değil ama Samet her maç hata yapıyor. Belli ki adamın psikolojisi iyi değil. Serdar'la başla. Takımın en zayıf halkası, Samet'i geniş alanda bırakırsan herkes geçer."

"İddia ediyorum Fenerbahçe Abidülkerim Bardakcı'yı alsa Samet'in yerine puan farkı daha azdı. Çok ciddi seviye farkı var. Samet'ten Kim Min-Jae performansı bekliyorsun."

'İSTESE ABOUBAKAR'I ALIRDI'

"Fenerbahçe istese Aboubakar'ı alırdı. Fenerbahçe'nin Aboubakar'ı almaması çok büyük bir hata. Alırdı Fenerbahçe, neden alınmadı biliyor musunuz? Beşiktaş'taki son döneminde oynamadı diye vazgeçildi. Bu seni niye ilgilendiriyor ki? Aboubakar da Beşiktaş'a gelirken çok daha düşük ücrete ve sakat kalırsa o parayı bu parayı alamaz diye maddelerle geliyor."

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Aboubakarı neden almadı Canlı yayında gerçekleri açıkladı

'FENERBAHÇE KENDİNE SORMALI'

"Galatasaray Fatih Terim'le şampiyon oldu, Hamza Hamzaoğlu'yla, Cevad Güler'le oldu, büyük ihtimal Okan Buruk'la da olacak. Fenerbahçe kendine 'Biz neden kendi değerlerimizle şampiyon olamıyoruz' diye sormalı. Bu noktada taraftar da kendini sorgulamalı. Ali Koç neden Jorge Jesus'u getirdi? Taraftar İsmail Kartal'a sabır göstermez diye getirdi. Stadyumda uğultu oldu. Tüm camia 'Neden İsmail Kartal'la, Aykut Kocaman'la şampiyon olmayalım' diye sormalı."

"İstanbulspor, Beşiktaş maçları tamamen Jesus'a yazar. Ama Jesus'un neden geldiğini de taraftar kendisine sormalı. Fenerbahçe kendine 'Biz neden kendi değerlerimizle şampiyon olamıyoruz' diye sormalı."

Haberin Devamı

'BAŞKAN OLDUĞUNDA İŞİ BİLMİYORDU'

"Sayın Ali Koç başkan olduğunda işi bilmiyordu. Cocu ve Comolli'yi getirip Aykut Kocaman'ı gönderdiğin zaman senin Türkiye gerçekliğiyle bir alakan olmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü senin kafanda bir ideal var. Hala ilk 2 senenin sıkıntıları yaşanıyor. Kredini o kadar kolay harcadın ki..."

"Savunma yapmayan, kolay gol yiyen hiçbir takım bu ligde şampiyon olamaz. Bırak bu ligi, diğer liglerde bile şampiyon olamaz. Şampiyonluk istiyorsan bu kadar gol yiyemezsin."

'VALLA BRAVO'

"İrfan Can Eğribayat, Altay kadar büyük bir hata yapmadı. Hoca İrfan Can'ın o kadar kötü bir kaleci olmadığını bile göremiyor. Belki bazı maçlara onla başlasaydı puan farkı farklı olabilirdi. Kadro kalitesi rakibinden bu kadar düşük olmasına, hocası bu kadar hata yapmasına rağmen Fenerbahçe'nin bu kadar puan toplaması başarıdır! Hocasına rağmen bu kadar puan topladı takım. Vallahi bravo."

Fenerbahçe, Aboubakarı neden almadı Canlı yayında gerçekleri açıkladı

"Ne oldu Arda bir anda 25 yaşına mı geldi? Bir anda kas kütlesi mi oturdu Arda Güler'in? Neden oynatmaya başladın? Çünkü en başta hata yaptın. Jesus'un hataları say say bitmiyor."