Galatasaray Icardi'nin Galatasaray kararını duyurdular! İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

Icardi'nin Galatasaray kararını duyurdular! İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

25.04.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında PSG'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Icardi'nin gelecek sezon Galatasaray'da devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmazken Fransa'dan L'Equipe, Arjantinli yıldızın kararını okuyucularına duyurdu. Arjantinli yıldızın ilk tercihi belli oldu.

Icardinin Galatasaray kararını duyurdular İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi sürüyor. Sarı-kırmızılıların sezon başında PSG'den kiraladığı Arjantinli yıldız attığı goller Galatasaray taraftarlarının sevgilisi olurken gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmadı. Sarı-kırmızılı yöneticiler PSG ile görüşmelerini sürdürürken Fransa'dan L'Equipe, Mauro Icardi'nin son kararını okuyucularına aktardı. Arjantinli yıldızın ilk tercihi belli oldu. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

BAFETIMBI GOMIS'E AF ÇIKTI

Galatasaray’da Bafetimbi Gomis krizi büyümeden önlendi. Sarı-kırmızılarda Fransız futbolcu dün affedildi. Icardi’nin sakat, Barış Alper’in de sarı kart cezalısı olması nedeniyle Karagümrük maçında Fransız futbolcuyu oynatma kararı alan Teknik Direktör Okan Buruk, beklemediği bir tavırla karşı karşıya kalmıştı. Gomis, oynamak istemediğini açık.

Tecrübeli futbolcu, hocasına, “Bu takımda Icardi kenara gelirse, oyuna ben girerim” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Buruk, “Ben hata yapmış olabilirim. Yanlış tercihlerde de bulunabilirim. Ama ben bu takımın teknik direktörüyüm, bedelini öderim. Bana ve ekibime kızabilirsin. Selam da vermeyebilirsin. Ama sen bunu Galatasaray’a yapamazsın” dedi.

Haberin Devamı

Bu sözlere rağmen Gomis, “Belim çok ağrıyor. Oynayacak durumda değilim” cevabını verdi. Bunun üzerine, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek devreye girdi. Özbek, “Biz sana kapılarımızı açtık. Çıkıp oynaman lazım. Sana ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Tecrübeli oyuncu yine, “Hayır oynayamam, belim ağrıyor” cevabını verdi.

Çileden çıkan Başkan Özbek, “Sana inanmıyorum. Sen yalan söylüyorsun. Galatasaray’a büyük haksızlık yapıyorsun” diyerek futbolcuyu azarladı.

Gomis’in bu hareketi karşısında sözleşmesini feshetmek üzere Florya’ya hareket eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Teknik Direktör Okan Buruk ve Kaptan Muslera ile görüşerek af kararı aldı.

Icardinin Galatasaray kararını duyurdular İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

ERDEN TİMUR'DAN OKAN BURUK'LA ÖZEL GÖRÜŞME

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un, bu olumsuz havayı anında dağıtmak amacıyla vakit kaybetmeden harekete geçtiği öğrenildi. Timur'un, Karagümrük karşılaşması sonrasında soyunma odasına indiği ve oyuncuları motive edebilmek adına bir konuşma yaptığı ortaya çıktı.

Oyunculara, "Kafanızı yerden kaldırın" diye seslenen Erden Timur, "Biz şampiyon olacağız. Daha hiçbir şey kaybetmedik, avantaj bizde, her şey bizim elimizde. Buraya kadar nasıl geldiyseniz, öyle şampiyon olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Timur daha sonra teknik direktör Okan Buruk'la da bir araya geldi. Bafetimbi Gomis'in, "Oynamak istemiyorum" çıkışına karşı hocaya tam destek veren Timur, "Alacağınız her kararın arkasındayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Icardinin Galatasaray kararını duyurdular İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

İDMANA ÖZEL ZİYARET

Galatasaray Yönetimi de hem Okan Buruk'a destek hem de tüm takıma moral vermek üzere Florya Metin Oktay Tesisleri'ne çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Dursun Özbek, Metin Öztürk ve Erden Timur'un, bu haftaki idmanlardan birine gideceği herkesle tek tek konuşup varsa dertlerini dinleyeceği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı takıma Beşiktaş deplasmanına özel bir derbi primi verilmesi de gündemdeki seçenekler arasında yer alıyor.

L'EQUIPE: ICARDI, GALATASARAY'DA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Fransa'nın en saygın spor gazetelerinden L'Equipe, Mauro Icardi'nin kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediğini iddia etti. Haberde Galatasaray ve PSG yöneticilerinin görüşmelere devam ettiği, henüz anlaşma sağlanamasa da Arjantinli golcünün Galatasaray'da devam etme olasılığının yüksek olduğuna yer verildi.

Icardinin Galatasaray kararını duyurdular İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

DİKKAT ÇEKEN MAAŞ DETAYI

Haberin Devamı

L'Equipe'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Mauro Icardi, kendini Paris Saint-Germain'den uzakta buluyor. Sezon başında Paris ekibinden çok avantajlı bir fiyatla Galatasaray'a kiralanan Arjantinli oyuncu, 30 yaşındaki futbolcunun maaşının neredeyse tamamını sarı-kırmızılılar karşılıyor. İstanbul kulübü için Icardi çok önemli. İstanbul'da kendini çok iyi hisseden forvet, şampiyonanın 29. haftasındaki Kayserispor maçında hat-trick yaparak yeni bir unutulmaz performans sergiledi. Mauro Icardi, "Paris'te dünyanın en iyileriyle birlikteydim ama sokakta hiçbir şey hissetmedim. Ancak burada benim için büyük bir ilgi görüyorum” dedi. Türkiye'deki hislerini yeniden kazandıktan sonra artık Galatasaray'daki serüvenini daha da uzatmak istiyor."

Icardinin Galatasaray kararını duyurdular İşte Arjantinli yıldızın ilk tercihi

"Türkiye'den güvenilir bir kaynağın L'Equipe'e bildirdiğine göre Mauro Icardi'nin ilk tercihi kariyerine Galatasaray'da devam etmek. Galatasaraylı bir yönetici, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ile görüşme gerçekleştirecek. Türkiye'deki tüm maçların yayın haklarına sahip olan beIN Sports'u yöneten Yousef al-Obaidly'nin Nasır'ın çok yakın arkadaşı olması da bu transfer için ayrıca bir şans. Yousef al-Obaidly bu görüşmelerde aracı olabilir. Yine de Galatasaraylı yöneticilerin PSG'yi ikna etmesi gerekiyor. PSG, 2024'e kadar sözleşmesi bulunan Icardi'den kurtulmak istiyor. İki kulüp arasında şu anda bir anlaşma sağlanamadı ama görüşmeler sürüyor."

Haberin Devamı