ING Basketbol Süper Ligi Son dakika | Fenerbahçe Beko: Bazı basketbolcularda corona virüs belirtilerine rastlandı

Son dakika | Fenerbahçe Beko: Bazı basketbolcularda corona virüs belirtilerine rastlandı

21.03.2020 - 12:39 | Son Güncellenme:

Son dakika olarak duyurulan habere göre Fenerbahçe Beko'da basketbolcular ve bazı idari kadro çalışanlarında korona virüs belirtilerine rastlandı. Sarı-lacivertli kulüp bu gelişmeyi resmi internet sitesinden açıkladı.

Son dakika | Fenerbahçe Beko: Bazı basketbolcularda corona virüs belirtilerine rastlandı

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Basketbol Erkek A Takımı'nda bazı oyuncular ile idari kadro çalışanlarında koronavirüse rastlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadele yer verildi:

"Basketbol A Takımımız'da yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip corona virüs (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır. Belirtilerin tespit edilmesiyle birlikte sağlık heyetimiz duruma ivedilikle müdahale etmiş, takımımız detaylı tarama testleri için hastaneye yönlendirilmiştir. Hastane taramaları sonrasında detaylı bilgilendirme kamuoyuna duyurulacaktır."

İşte Fenerbahçe'nin karşılaştığı takımlar

Fenerbahçe Beko, son 14 gün içerisinde ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş ve TOFAŞ ile karşılaştı. TOFAŞ ise son 17 gün içerisinde İspanya takımı Andorra ile; Beşiktaş ise son 14 gün içerisinde Telekom ve Bursa ile karşılaştı.

Haberin Devamı

TOFAŞ'tan açıklama: Oyuncularımızda herhangi bir belirti yok

Bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri görülen Fenerbahçe Beko'nun, erteleme kararı öncesi ING Basketbol Süper Ligi'nde karşılaştığı son takım olan TOFAŞ'ta genel menajer Tolga Öngören, "Herhangi bir belirtisi olan basketbolcumuz yok. Bütün önlemlerimizi aldık, bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Öngören, AA muhabirine, Fenerbahçe Beko'nun açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Temennilerinin, test sonucunun negatif çıkması olduğunu belirten Öngören, şöyle konuştu:  "Maalesef açıklamayı öğrendiğimiz andan itibaren telefonlarımız susmuyor. Son maçımızı Fenerbahçe ile oynamıştık. Doktorlarımızla görüştük. Yarın maçtan sonraki 8'inci günümüz. Doktorumuz, semptom görülmeden teste girilmediğini söyledi. 5-6 gün daha bekleyeceğiz gibi görülüyor. Herhangi bir belirtisi olan basketbolcumuz yok. Bütün önlemlerimizi aldık, bekliyoruz. Fenerbahçe maçı bittiği gibi Bursa'ya gelip, tesislerimizi önlem amaçlı kapatmış ve idmanları durdurmuştuk."

Trabzonspor'dan 'geçmiş olsun' mesajı

Bordo-mavili kulüp, Fenerbahçe Beko için 'geçmiş olsun' mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sevgili Fenerbahçe Ailesi, Oyuncularınızın ve idari kadrodaki arkadaşlarınızın yaşadığı kritik süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalarını diliyor, en yakın zamanda iyi haberlerini beklediğimizi belirterek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye destek mesajı

Anadolu Efes'ten Fenerbahçe'ye geçmiş olsun mesajı

Fenerbahçe Beko'da bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında korona virüs tespit edilmesini açıklamasının ardından, Anadolu Efes Kulübü, sarı-lacivertliler için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Lacivert-beyazlıların mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Fenerbahçe Beko’nun bazı oyuncularında ve idari kadro çalışanlarında Covid-19 belirtilerine rastlandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. En büyük dileğimiz, dostlarımızın testlerinin negatif çıkması ve en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarıdır. Kendileriyle ilgili güzel haberleri kısa süre içerisinde öğreneceğimize inanıyoruz."

Son dakika | Fenerbahçe Beko: Bazı basketbolcularda corona virüs belirtilerine rastlandı

TEKSÜT Bandırma'dan Fenerbahçe'ye geçmiş olsun mesajı

Haberin Devamı

TEKSÜT Bandırma: “Fenerbahçe Beko Ailesine, yaşadıkları kritik süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalarını diliyor, en yakın zamanda iyi haberlerini beklediğimizi belirterek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Son dakika | Fenerbahçe Beko: Bazı basketbolcularda corona virüs belirtilerine rastlandı

Galatasaray'dan Fenerbahçe Beko paylaşımı

"Fenerbahçe Erkek Basketbol A Takımı oyuncularının ve idari personelinin detaylı tarama sonuçlarının iyi haberler getirmesini, en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Beşiktaş'tan da paylaşım gecikmedi

"Basketbol takımınızdaki bazı oyuncularınız ve idari kadronuzda Covid–19 belirtilerine rastlandığını üzüntüyle öğrendik. Bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağınıza yürekten inanıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

TBF'den geçmiş olsun mesajı

"ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko’nun gerçekleştirmiş olduğu rutin sağlık kontrolleri sırasında bazı oyuncuları ile birlikte idari kadro çalışanlarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtilerine rastlanıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Federasyon olarak süreci tüm kulüplerimizle yakından takip ediyor, Fenerbahçe Beko takımının sporcu ve kulüp çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Haberin Devamı

Efe Güven'den Fenerbahçe'ye destek açıklaması

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Efe Güven, oğluyla birlikte; bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında koronavirüs belirtilerine rastlanılan Fenerbahçe Beko'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yapılacak koronavirüs testi sonucunda pozitif sonuç çıkmamasını dilediğini belirten Güven, "Öncelikle Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Umarım yapılan testler sonucunda pozitif sonuç çıkmaz. Biz bu camianın içerisinde bir aileyiz, her ne kadar aramızda rekabet de olsa, bir ailenin fertleriyiz. Umarım en kısa süre içerisinde tekrardan parkede görüşürüz" ifadelerini kullandı.

"EVDE KALIN"

Ayrıca Türkiye'ye de seslenen Güven, vatandaşları evden çıkmama konusunda uyardı ve "Bütün ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, herkes kendisine çok dikkat etsin. Biliyorum herkes evinde çok sıkılıyor ama yapılacak bir şey yok. Hiçbir şekilde evden çıkmamamız gerekiyor" dedi.

Efe Güven'in oğlu da ayrıca "Evde çıkmayın" uyarısında bulundu.