Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'dan müthiş dönüş! Itoudis: Devre arası konuştuklarım hoşunuza gitmez!

Fenerbahçe Beko'dan müthiş dönüş! Itoudis: Devre arası konuştuklarım hoşunuza gitmez!

20.10.2023 - 07:30 | Son Güncellenme:

THY Eurolegue'de Fenerbahçe Beko 18 sayı geriye düştüğü maçta LDLC ASVEL'i mağlup etmeyi başardı. Başantrenör Itoudis, karşılaşma sonrası ilginç açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Bekodan müthiş dönüş Itoudis: Devre arası konuştuklarım hoşunuza gitmez

Turkish Airlines EuroLeague'in 4. haftasında ilk yarısında 18 sayı farkla geri düştüğü LDLC ASVEL maçını geriden gelerek 101-86 kazanan Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Dimitris Itoudis, devre arasında takımı ayağa kaldıran konuşmanın detaylarının dışarıdan biri için çok hoşa gidecek tarzda olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Turkish Airlines EuroLeague'in 4. haftasında temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı LDLC ASVEL'i ilk yarıda 18 sayı geri düşmesine rağmen 101-86 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'nin başantrenörü Dimitris Itoudis, açıklamalarda bulundu. 

'BİZİM İÇİN GÜZEL BİR DERS OLDU'

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Dimitris Itoudis, “Bu akşam bizim açımızdan iki farklı yarıya şahit oldunuz. İlk yarı Asvel dominant idi, 55 sayıyla öndeydiler. Onlara ve antrenörlerine saygı duyuyorum ama Partizan’a karşı 65 ve Kızılyıldız’a karşı 73 sayı üretmişken biz de onlara 55 sayı vermiş olduk. Kesinlikle konsantrasyon yoktu, motivasyon yoktu, zihnimiz doğru yerde değildi. Devrede konuştuk ve bunu değiştirdik. 59-31’le savunmamız geldi, ribauntlar aldık, özgüvenimiz hücum açısından savunmadan oluşuyor. Bu bizim için çok güzel bir ders oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Bekodan müthiş dönüş Itoudis: Devre arası konuştuklarım hoşunuza gitmez

'HER ZAMAN SAVAŞMALIYIZ'

Burası EuroLeague. Asvel çok iyi hazırlanmış. Bizi yavaşlatmak için çalıştı. %53’le üçlük attılar. Ama en önemli şeylerden biri de taraftardı. Onlara teşekkür ediyoruz. Dönüş için bu akşam da gerçekten çok büyük bir faktördü. Bize inandılar ve sonuna kadar destek oldular. Takım, doğru anda reaksiyon verdi ve takım olmayı bildi. Ama böyle bir şey için ilk 20 dakika beklememek lazım. Sonuna kadar savunup mücadele etmek zorundayız. Her zaman savaşmamız gerekiyor.” dedi.

CALATHES'E ÖVGÜ

Nick Calathes’in performansına dair soru üzerine ise deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi: Ne zaman olursa olsun; Panathinaikos’ta da, Barcelona’da da, Lokomotiv’de de olsun Nick için hep aynı şeyleri söylerim. Hem birey olarak, hem oyuncu olarak, hem de bir aile babası olarak gerçekten çok sevdiğim bir oyuncu. Bugünkü maçı planlarken boyalı alanda faule karşı güçlü olmamız ve iyi ribauntlar almamız gerekiyordu. Nick bu açıdan çok iyiydi: 8 ribaunt aldı ve 9 asisti vardı. Ne zaman Nick 5’ten fazla asist yaparsa biz de kazanmaya doğru gidiyoruz. Basketbolu çok seviyor. Her gün daha iyi olmak için çok çalışıyor.

Fenerbahçe Bekodan müthiş dönüş Itoudis: Devre arası konuştuklarım hoşunuza gitmez

'KONUŞTUKLARIM HOŞUNUZA GİTMEZ'

Haberin Devamı

Devre arasında yapılan konuşmanın detaylarının sorulması üzerine Dimitris Itoudis, “Konuştuklarımızın çok hoşunuza gideceğini düşünmüyorum ama bence olması gereken şekildeydi bana göre. Ama söylediklerimden daha çok takımın verdiği reaksiyon ve eleştiriyi ciddiye almaları çok önemliydi. Bunları oyuncuların anlaması çok önemliydi. Canlı scoutingimiz var, antrenörümüz Timuçin her maçta bunu hazırlıyor. O yüzden canlı canlı izlendiği için kimse ‘Ben öyle yapmadım’ diyemiyor, her şey net gözüküyor. Doğru zihinle maça dönmeleri ve bizlerin de işini iyi yapmasıyla bu şekilde olabildi.” ifadelerini kullandı.

'TÜM OYUNCULARIMI SEVİYORUM'

Kadrodaki her oyuncusunun vereceği katkının taşıdığı öneme değinen Yunan başantrenör, “Çok uzun bir sezon. Ben bütün oyuncularımı seviyorum. Şehmus olsun, sakatlık yaşayan Tyler olsun, Metecan olsun.. Nick de başlarda çok süre almadı ama inanılmaz çalıştı ve psikolojik olarak kendini hazırladı, döndü ve daha çok süre aldı. Tarık da aynı şekilde… Çok güzel atışlar yapabilen bir oyuncu. Nando’yu çok iyi savundu. Beşinci faulü önemsemeden, çok büyük efor verip savunma olarak sahada kalmak istedi ve kaldı. Bazen bu tip oyuncular kalmayı hak ediyor. Çok hızlı faul alıp 2-3 faul yapıp ama o performansı göstermediğinde farklı oluyor tabii ki. Nick ve diğer dört oyuncu da sonunu getirdi. Nigel ikinci yarıda çok daha iyiydi. İlk yarıdaki performansına göre belki görmeyebilirdiniz ama bu oyuncularla ilk defa oynamıyoruz. Nick olsun, Nigel olsun, Marko olsun… Hepsinin performanslarını tanıyoruz. Hepsini katkıda bulunup hiçbir şekilde bahane üretmeden oynamalarını istiyoruz.” dedi.

Haberin Devamı