Futbol (Fenerbahçe - Benfica) Benfica'yı devirmenin yolu

(Fenerbahçe - Benfica) Benfica'yı devirmenin yolu

25.04.2013 - 18:00 | Son Güncellenme:

Benfica’nın kendi oyununu oynamasına izin vermeden, agresifliğimizle evsahibi avantajımızı hissettirmeliyiz. Savunmada beklersek ekmeklerine yağ süreriz. Tur için her futbolcunun varını yoğunu ortaya koyması lazım. Gol yemeden alacağımız her galibiyet final umutlarını arttırır

(Fenerbahçe - Benfica) Benficayı devirmenin yolu

Fenerbahçe Benfica

Şükrü Saraçoğlu stadında F.Bahçe UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica ile oynuyor. 22.05'de başlayacak karşılaşmayı skorer.com'dan canlı olarak takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe Benfica Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Fenerbahçe Benfica maçı 25 Nisan Perşembe akşamı saat 22:05'te oynanacak.

Fenerbahçe Benfica maçının hangi kanalda yayınlanacağı da netlik kazandı. Fenerbahçe Benfica maçı Star TV'den canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Benfica maçı hangi kanalda

Fenerbahçe Benfica ilk maçı bu akşam oynayacak ve ilk karşılaşma Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumunda oynanacak. Fenerbahçe Benfica maçı bu akşam saat 22:05'te Star TV'den canlı yayınlanacak. Fenerbahçe Benfica maçı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı skorer.com'dan canlı olarak takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe Benfica maçı saat kaçta

Saldır ve Sindir (Güntekin Onay-Vatan)

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar oynadığı savunma güvenliğinden ödün vermeyen, dengeli kontrollü oyunu hep işe yaradı. Tahmin ediyorum ki Aykut Kocaman takımının bugün de böyle oynamasını isteyecek. Ancak ben bu kez 50 bin seyircinin desteğiyle agresif ve başlama düdüğüyle birlikte rakibe evsahibi olduğunu hissettiren bir F.Bahçe olması gerektiğini düşünüyorum. Benfica’yı rahatsız eden, basan ve saldırgan bir F.Bahçe rövanş için avantaj elde edecektir. Pasif kalırsak, savunmada beklersek Benfica bundan faydalanabilecek silahlara sahip.

Geleneksel olarak İspanyol, Portekiz, İtalyan, Yunan takımları vs. deplasmanlarda iç sahadakinden daha düşük bir performans ortaya koyar. Barcelona gibi bir dev bile bu tip deplasmanlarda tedirgin oynuyor ve zor durumlarda kalabiliyor. Turu geçmek istiyorsak burada önemli bir avantaj yakalamamız şart. Çünkü rakip evinde Avrupa’nın en görkemli statlarından birinde 66 bin seyirciyle yüklenecek. Evimizde oynadığımızı hissettirmeliyiz. Başlama düdüğüyle birlikte kararlılığımızı, gücümüzü gösterip Benfica’yı sindirmemiz gerekiyor.

Benfica'nın kendi oyununu oynamasına izin vermeden sahanın her bölgesinde baskı yapan, bir F.Bahçe olmalı. Tarihi maçta herkes tarihi bir performans ortaya koymalı. Yüksek efor, mücadele gücü ve tempo şart. Bence taktikten çok bugünkü maçta bu faktörler ön plana çıkacak. Gol yemeden alacağımız her türlü galibiyet final umutlarını arttırır.

SEYİRCİ BASKISI ŞART

Bu tur 2 devreyse ilk devre bizim evimizde ve avantajı ele geçirmek için agresif ve coşkulu bir F.Bahçe şart. Bireysel olarak ‘Bu böyle oynamalı, bu böyle oynamalı’ maçı değil bu. Herkes varını, yoğunu ortaya koymalı. Durağan ve tedirgin futbol rakibi cesaretlendirir ve ekmeğine yağ sürer.

F.Bahçe seyircisi bu tip maçlarda rakip üzerinde baskı kurmayı biliyor. Önemli olan sahadaki takımın buna cevap vermesi.

Sırp hakem yönetecek

Rövanşlar ise 2 Mayıs’ta oynanacak. UEFA Avrupa Ligi’nde kupanın sahibini belirleyecek final maçı ise 15 Mayıs’ta Amsterdam Arena’da yapılacak.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan bu zorlu mücadelede Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic düdük çalacak. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Igor Radojicic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Dalibor Djurdjevic olacak.

KARTLARA DİKKAT!

Benfica maçı öncesi Fenerbahçe’de 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İkişer sarı kartı olan Volkan, Egemen, Ziegler, Mehmet Topal, Meireles ve Webo bugün de kart görmeleri halinde Portekiz’deki rövanşta forma giyemeyecek. Benfica’da ise Carlos Martins, Ola John, Rodrigo ve Melgarejo sarı kart ceza sınırındalar.

BENFICA'DE 3 EKSİK VAR

Benfica , Fenerbahçe maçına ideal 11'i ile çıkamayacak. Portekiz ekibinde as oyunculardan Luisao sakatlığı, Perez ve Almeida ise cezaları nedeni ile forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE:

Volkan Demirel Gökhan Gönül Joseph Yobo Egemen Korkmaz Reto Ziegler Mehmet Topal Raul Meireles Cristian Baroni Dirk Kuyt Pierre Webo Moussa Sow

BENFICA:

Artur Moraes Maxi Pereira Jardel Vieira Ezequiel Garay Lorenzo Melgarejo Andre Gomes Nemanja Matic Eduardo Salvio Nicolas Gaitan Ola John Oscar Cardozo

HAKEM: Milorad Mazic

SAAT: 22:05

YAYIN:STAR TV