Futbol Fenerbahçe Beşiktaş derbi maç sonucu: 2-0

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maç sonucu: 2-0

29.02.2016 - 19:05 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beşiktaş maçı nefesleri kesti. Maçın hemen başında 1-0 öne geçen Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yenmeyi başardı. Böylelikle Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe Beşiktaş maçının detayları haberimizde...

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maç sonucu: 2-0

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında, ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbide kazanan 2-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Maça çok hızlı başlayan sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren goller 3. dakikada Volkan Şen ve 82. dakikada Nani'den geldi. Bu skorun ardından Fenerbahçe 53 puana yükseldi ve 1 maçı eksik 51 puanı bulunan Beşiktaş'ın 2 puan önüne yükseldi. Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Akhisar Belediyespor ile krşılaşacakken, Beşiktaş ise evinde Eskişehirspor'u konuk edecek.

Haberin Devamı

PEREIRA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile yaptıkları derbi maçta, takımında 4 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Portekizli teknik adam, Lokomotiv Moskova maçında oynattığı kaleci Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Luis Nani ve Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde oturttu. Pereira, bu oyuncuların yerine kaleci Volkan Demirel, Caner Erkin, Alper Potuk ve Diego Ribas'a görev verdi.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ve Josef de Souza görev alırken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk oynadı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası olarak Diego Ribas, ileri uçta ise Robin van Persie forma şansı buldu.

Haberin Devamı

NANI 2. KEZ YEDEK KULÜBESİNDE

Fenerbahçe'de Portekizli futbolcu Luis Nani, bu sezon ikinci kez yedek kulübesinde oturdu. Bu sezon takımın en fazla süre alan isimlerinden biri olan Nani, Süper Lig'de 11. haftadaki Torku Konyaspor maçından sonra ilk kez yedekler arasında kaldı. Portekizli futbolcu, derbiye kadar bu sezon kadroda yer aldığı 18 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ligin 10. haftasında oynanan Osmanlıspor maçında kadroya giremeyen Nani, 17. haftadaki Medicana Sivasspor karşılaşmasında ise cezası nedeniyle oynayamamıştı. Nani, Avrupa'da ise cezası nedeniyle kadroda olmadığı Celtic maçı dışında, oynanan 11 karşılaşmanın tamamında ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

FORVETTE TERCİH VAN PERSIE, ALPER 7 MAÇ SONRA 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, forvetteki tercihini yine Hollandalı golcüden yana kullandı. Geçen hafta Bursaspor maçında yedek bırakıldıktan sonra Lokomotiv Moskova karşısında 90 dakika sahada kalan Van Persie, Portekizli teknik adamın yine forvetteki tercihi oldu. Takımın ligdeki en golcü ismi Jose Fernandao ise yedek kaldı. Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Süper Lig'de 7 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu. Nani'nin yerine sahaya çıkan Alper, en son ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de yer almıştı.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği ile yapılan maçın 11'inde değişiklik yapmadı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de son oynadığı ve 1-0 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasının kadrosunu Fenerbahçe karşısında da sahaya sürdü.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra Dusko Tosic, Necip Uysal, Serdar Kurtuluş, Tolgay Arslan, Gökhan Töre ve Cenk Tosun yedek soyundu. Kerim Frei, Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek ise derbinin kadrosuna alınmadı.

Haberin Devamı

KARTAL'IN STOPERLERİ İLK DERBİDE

Beşiktaşlı futbolcular Alexis Delgado ve Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı savunma oyuncuları, Türkiye'deki kariyerlerinde ilk derbi mücadelesine Fenerbahçe karşısında çıktı. İki futbolcu, resmi maçlarda üçüncü kez bir arada görev yaptı. Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı bir diğer isim olan Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko ise Tolga Zengin'in arkasında yedek bekledi.

QUARESMA 1397 GÜN SONRA F.BAHÇE DERBİSİNDE

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Fenerbahçe'ye karşı bin 397 gün sonra forma giydi. Sarı-lacivertlilerle sezonun ilk yarısında oynanan maçta yedek kulübesinde oturan ve oyuna girme şansı bulamayan 32 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'ye karşı bin 397 gün sonra sahaya çıktı.

Beşiktaş'taki ilk döneminde 10 derbiye çıkan Quaresma, Fenerbahçe'ye karşı son olarak 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 3 Mayıs 2012'de oynanan ve siyah-beyazlıların 1-0 kazandığı karşılaşmada görev yapmıştı.

Haberin Devamı

GÖKHAN TÖRE YEDEKLER ARASINDA

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Fenerbahçe derbisinde yedekler arasında oturdu. Sol ayak bileğindeki sakatlık sebebiyle Süper Lig'in 22. haftasında Gençlerbirliği'yle yapılan mücadelede 18 kişilik maç kadrosunda yer almayan 24 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe karşısında da kenarda şans bekledi.

Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde 17 karşılaşmada forma giyip, 4 kez fileleri havalandırdı.

MÜCADELE GOLLE BAŞLADI!

Derbi, adına yakışır şekilde başladı. Fenerbahçe ilk dakikalarda oldukça baskılı başlarken, 3. dakikada tartışmalı bir faul kararı sonrasında gol geldi.

2. dakikada Souza yerden bıraktı, sol kanatta Alper yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, İsmail'in bu hareketine faul kararı verdi. Sarı-lacivertlilerde topun başına gelen Caner arka alana harika ortaladı, Volkan Şen gelişine yarım voleyi vurdu, Tolga'nın sağından topu filelerle buluşturdu. Bu mükemmel golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

SON YILLARDA GÖRÜLMEMİŞ TEMPO

Golün ardından da Fenerbahçe oyundaki etkinliğini sürdürdü. Sarı-lacivertliler orta sahadaki baskısı ve dikine oyunu ile birlikte Beşiktaş kalesine hızlı giderken; siyah-beyazlılar zor anlar yaşadı.

Maçın ilk yarısında son yıllarda derbilerde nadir görülen bir tempo göze çarptı. Fenerbahçe bir sağdan, bir soldan saldırırken, Beşiktaş da hızlı kontra ataklar yakaladı.

İLK YARIYA VOLKAN ŞEN DAMGASI

Karşılaşmanın ilk yarısına Volkan Şen damga vurdu. Takımını 3. dakika öne geçiren Volkan, Beşiktaş defansını en çok rahatsız eden isim oldu.

22. dakikada Volkan Şen sol kanatta topla buluştu, plasesini yaptı ancak Beck kaleye giden topu kornere çeldi. 33. dakikada ise Mehmet Topal'ın pasında topla buluşan Volkan ceza sahası içinde bomboş kaldı, Tolga son anda müdahale etti ve topu kontrol eti.

BEŞİKTAŞ QUARESMA İLE TEHLİKE YARATTI

Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en etkili ismi ise Ricardo Quaresma oldu. İstekli görüntüsüyle takımının öne çıkan isimlerinden olan Portekizli, iki net pozisyon buldu.

26. dakikada hızlı gelişen hücumda Gomez'in pasıyla ceza sahası içinde bomboş kalan Quaresma topu Volkan'ın sağından dışarıya gönderdi. 39. dakikada ise Quaresma sağ kanattan hızla güzel bir şekilde ilerledi, Volkan'ın üstünden aşırtmak istedi, Volkan mükemmel kurtardı.

CÜNEYT ÇAKIR'A TEPKİLER

Mücadelenin ilk yarısında Cüneyt Çakır'ın verdiği kararlar iki takımı da memnun etmedi.

Caner Erkin ve Andreas Beck'in rakiplerine yaptığı müdahaleler nedeniyle kırmızı kart ile oyundan atılması yönünde itirazlar yapılırken, iki takım da penaltı talebinde bulundu, ancak istediğini alamadı.

İKİNCİ YARIDA DAHA DÜŞÜK TEMPO

Mücadelenin ikinci yarısı, ilk yarıdaki tempo sonrasında büyük beklentileri karşılamadı. İki takım da daha sakin ve kontrollü bir oyun anlayışı ile sahaya çıkarken, pozisyon sayısı ilk yarının çok altında kaldı.

BEŞİKTAŞ DİREKTEN DÖNDÜ

İlk yarıda tüm kontrolü rakibine bırakan Beşiktaş'ta, ikinci yarıya Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre oyuna dahil oldu. 52. dakikada Beşiktaş en net pozisyonunu buldu. Gökhan Töre ortaladı, Marcelo vurdu, top direkten dışarı çıktı.

SOSA İLE VOLKAN ŞEN ARASINDA GERGİNLİK

Oyuncuların birbirlerine karşı anlayışlı ve saygılı başladığı mücadelenin 65. dakikasında sinirler gerildi. Beşiktaş'ın sağ kanatta kazandığı serbest vuruş sonrasında Sosa ile Volkan Şen birbirine girdi. Topa müdahale eden Volkan'a kızan Sosa'ya, Volkan da tepki gösterdi. İki oyuncuyu takım arkadaşları sakinleştirirken, Cüneyt Çakır iki isme de sarı kart gösterdi.

FENERBAHÇE NANI İLE RAHATLADI

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ilk yarıdaki görüntü sahaya yansımayında 61. dakikada oyunaa müdahale etti. Diego çıktı, Ozan girdi; Alper ise yerini Nani'ye bıraktı. Portekizli yıldız, Fenerbahçe'nin ikinci golünü de bulan isim oldu.

82. dakikada sol kanatta rakibine pres yaparak topu kazanan Ozan ceza alanına girdi, yerden ortasını yaptı, Nani boş kaleye topu gönderdi.

Beşiktaş'ta golün ardından Oğuzhan'ın yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe şampiyonluk yarışında kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.