Fenerbahçe Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönüyor! İşte Jorge Jesus'un planı

Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönüyor! İşte Jorge Jesus'un planı

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig şampiyonluk mücadelesine devam eden Fenerbahçe'de taktik yeniden değişiyor. Peres, Batshuayi, King ve Zajc gibi yıldızların düzelmesiyle birlikte Jorge Jesus da istediği planlamayı yapma şansını tekrar yakalıyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönüyor İşte Jorge Jesusun planı

Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor deplasmanında galip gelerek hem moral bulan hem de lig yarışında yeniden güç kazanan Fenerbahçe’de gözler Türkiye Kupası’na çevrildi.

Haberin Devamı

İki kulvarda da yoluna devam eden sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Jorge Jesus, taktik planında değişikliğe gidiyor.

İSMAİL YÜKSEK'TEN KÖTÜ HABER

Bu sezon sakatlıklardan başı ağrıyan Fenerbahçe'ye Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesi İsmail Yüksek'ten kötü haber geldi. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan İsmail Yüksek’in D.G. Sivasspor ile oynanan karşılaşma sonrası ortaya çıkan ağrı şikayetleri üzerine Altunizade Hastanesinde MR görüntülemesi gerçekleştirilmiştir. Kalça kas grubunda yırtık ve kanama alanı izlenen oyuncumuzun tedavisine başlanılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönüyor İşte Jorge Jesusun planı

JESUS'UN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Sarı-lacivertlilerde önemli isimlerin tek tek iyileşerek takıma dönmeye başlaması yüzleri güldürüyor. Ligde oynanan ve 3-1 kazanılan Sivasspor deplasmanında Luan Peres’in savunmadaki katkısı bu duruma en doğru örnek oldu. Peres’in ardından King, Batshuayi ve Zajc da takıma katılıyor.

Haberin Devamı

Özellikle lig yarışının en kritik döneminde bu isimlerin kadroya geri dönecek olması teknik direktör Jorge Jesus’un elini güçlendiriyor.

Haberin Devamı

FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNÜŞ

Sezon başındaki yüksek performans veren kadro yeniden bir araya geliyor. Adeta bir fabrika ayarlarına dönüş yaşanması bekleniyor.

PERES GÖZLERDEN KAÇMADI

Sivasspor karşısında Peres’in defanstaki başarılı görüntüsü gözlerden kaçmadı. Batshuayi ve King de ligin kalan kısmında yeniden forma bulma şansını yakalayacak.

Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönüyor İşte Jorge Jesusun planı

Bu sayede defanstan Peres’in başarılı topla çıkışları, rakip hücumları kesişi ve ileri uzun paslar atabilmesi önemli bir detay. Yine hücumda Batshuayi’nin pres gücü, enerjisi, rakip defansları yoran hareketliliği ve gol gücü takıma değer katacak.

Haberin Devamı

SZALAİ GÖREVE HAZIR

Aynı şekilde orta sahada Zajc da çift yönlü oyunu, pas ritmini belirleyebilmesi, uzaktan şut artısı gibi özelliklere sahip. Savunmada Szalai de iyileşmiş durumda. Jorge Jesus’un çok güvendiği Macar stoper de her zaman göreve hazır. Kalede Altay Bayındır henüz dönmese de İrfan Can Eğribayat performansıyla güven veriyor. Lincoln dışında sakat futbolcuların iyileşmesi Jorge Jesus ve teknik ekibin planlarına yeniden güç katacak. Sezon başındaki güçlü görüntünün ligin en kritik döneminde geri dönmesi çok önemli olacak.