İsmail Kartal'dan komşuya hediye!

19 Nisan 2024

Atmosfer müthişti. İlk maçta skor dezavantajı olmasına rağmen seyirci inanmıştı. Sezon başında etkili oynayan 11 sahadaydı. Kulübe de çok güçlüydü. Fenerbahçe maça etkili başladı. Sağda boşa çıkan İrfan Can klas kontrol ve etkili vuruşla takımını öne geçirdi. 20 dakika yüksek tempo devam etti ama Olympiakos savunma disiplininden vazgeçmedi. İkinci yarının başıyla temsilcimiz tempoyu biraz yükseltti. Kontrol hep elindeydi zaten. 60’tan sonra ise yorgunluk başladı.
İlk fırsatı 66’da verdik. Olympiakos’un hamleleri gelmişti. 80’de ilk kez rakip bu kadar etkili geldi. Livakovic karşı karşıya pozisyonda Masouras’a geçit vermedi, maç uzatmaya gitti. Takımın en önemli önemli isimlerinin çıkmasıyla Fenerbahçe’nin oyunu bozuldu. Konuk ekip daha rahat oyun kurmaya başladı. 103’te Livakovic ve direk gole izin vermedi. Penaltılarda kaleci Tzolakis; Tadic, Cengiz ve Bonucci’ye geçit vermeyince Fenerbahçe çeyrek finalde elendi.

Yazının Devamı

Kaybetmemek de önemliydi

25 Aralık 2023

Son yılların belki de en kontrollü derbisi oldu. İki takım da aynı puandaydı. 
Kaybetmek, iki takım için de ciddi sıkıntı yaratacağı için maç içinde adımlar çok hassas atıldı. İki takım birbirine boşluk vermemek için çok dikkatliydi. Çok az boşluk ve alan vardı oynamak için.
İlk yarıda sadece 4 şut atıldı.
Derbide kaleyi bulan ilk şut ise 70. dakikada Ziyech ile geldi. Fred’in yokluğunda Teknik Direktör İsmail Kartal, İrfan Can’ı merkeze çekti. Kanatta ise Cengiz Ünder vardı.
Bu kararından istediği verimi alamamış olacak ki ikinci yarının başında Cengiz’i kenara çekti. İsmail Yüksek’i oyuna soktu. İrfan ise alışık olduğu sağ kanada geçti.
Okan Buruk’tan da Zaha hamlesi geldi. Martens oyundan çıktı. Kerem Aktürkoğlu merkeze yaklaştı. Bu hamleler sonrası oyunda hareketlilik oluştu. 49’da Kerem Demirbay ceza sahası içinde etkili bir pozisyon yakaladı ama kaleyi bulamadı.
Fenerbahçe istediği organize atağı 61. dakikada gerçekleştirdi. Szymanski en sevdiği yerde topla buluştu. Polonyalı oyuncunun

Yazının Devamı

Cengiz ve Batshuayi sahne aldı

21 Aralık 2023

Fenerbahçe’de Dzeko’nun yokluğunu doldurmak kolay değildi. Batshuayi bunu başardı. Son dönemdeki en iyi maçını oynadı.
Ayrıca kart sınırında bulunan İrfan Can da derbi öncesi kulübedeydi. Yerine Cengiz Ünder sahadaydı. Cengiz beklentileri ilk kez karşıladı. Oyunu, golleri ve asistiyle maça damga vurdu.
Bu iki ismin etkili performansına rağmen maç kolay geçmedi sarı-lacivertliler için. Fenerbahçe, Cengiz’in müthiş golü ile 8’de öne geçti: 0-1.
40’ta Cengiz tekte bıraktı. Batshuayi çok sert vurdu ve skoru 0-2 yaptı.Devre bitmek üzereyken savunmadaki hatayı ev sahibi iyi değerlendirdi. Kemen skoru 1-2’ye getirdi.
İkinci yarı Ferdi’nin seken şutunu tamamlayan Batshuayi 50’de skoru 1-3’e taşıdı. Ev sahibi iki farklı geriye düşse de pes etmedi. Maçı 3-3’e getirmeyi başardı. Djiku’nun elle oynadığı pozisyon sonrası kazanılan penaltıda Thiam farkı 56’da yeniden bire indirdi: 2-3.
Etkili atağı iyi bitiren Cardoso maçı 73’te 3-3’e taşıdı, maç adeta yeniden başladı.
Bu gole kritik

Yazının Devamı

İşte Fenerbahçe bu...

15 Aralık 2023

Fenerbahçe, Spartak Trnava’yı 4-0 mağlup etti, üçüncü girdiği son haftada istediği skoru alarak UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’ndan lider çıkmayı bildi. Sarı-lacivertli futbolcular kazanması gerektiğinin bilincinde sahaya çıkarken, atabildiği kadar gol atmak ve zirveyi ele geçirmek istiyordu.
Bu nedenle de maça en iyi kadrosu ile başladı. Aradaki kalite farkı da daha ilk dakikadan hissedilmeye başlandı. Sarı-lacivertliler kalitenin yanına tempoyu ve hızlı top çevirmeyi de eklemeye çalıştı. Belli bir süreden sonra bunu başarınca pozisyonlar arka arka gelmeye başladı. İlk yarı golü buldu sarı-lacivertliler ancak çok daha fazlasını kaçırdı.
27’de Dzeko, 33’te Osayi ve 45’te Szymanski çok net fırsatları kaçırdı. 36’da ise Tadic ve Ferdi bağlantısı golü getirdi. Etkili pası alan Ferdi içeri kıvrıldı ve pozisyonu golle tamamladı 1-0. İkinci yarıya da etkili başlayan sarı-lacivertlilerde Dzeko klas bir çalımla rakibini geçti ve yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Tadic gole çevirdi. 48’de direkten kaleci

Yazının Devamı

Sıkıntılara rağmen üç puan

27 Kasım 2023

Fenerbahçe, oyun anlamındaki sıkıntı devam etse de Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederek Süper Lig’de iki maçlık kazanamama serisine nokta koymayı başardı.
Sarı-lacivertlilerde yaşanan sakatlıklar sonrası ciddi eksikler vardı. İki stoper (Becao-Djiku) ve Fred’in ardından dün Osayi Samuel de cezalıydı. Eksikliklerle ilgili sıkıntı son dört maçtır devam etmesine rağmen, çözüm tam olarak bulunamadı. Oyun akmıyor, sarı-lacivertliler alan bulmakta ve tempo yapmakta zorlanıyordu.
İlk tehlike 20’de yakalandı. Ferdi boş kalsa da iyi değerlendirmedi. 25’te Szymanski etkili bir vuruş çıkardı. Frikik, direkte patladı. Bu kez Fatih Karagümrük etkili geldi. Can Keleş önce kaleci Livakovic’i geçti. Kademeye Samet ve Ferdi yetişmesine rağmen 39’da golünü atmayı başardı: 0-1.
İkinci yarının hemen başında sarı-lacivertliler skoru eşitledi...
Kaleci Dituro’nun hatalı çıkışı ve İrfan Can’a müdahalesinde hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tadic 48’de skoru 1-1’e getirdi. 49’da

Yazının Devamı

Fener'e artçı şok

10 Kasım 2023

Avrupa kadrosu değişen Fenerbahçe’de bunun dışında ciddi eksikler de vardı. Bu da hem uyum hem de organizasyon sorunlarına yol açıyordu. Akışkan bir oyun yoktu. Etkili geliştirilen iki kanat akını vardı ilk bölümlerde. Özellikle 14’teki pozisyonda Batshuayi biraz önde olsaydı boş kaleye atmıştı. 
Olgunlaşacak birkaç atakta ise şut ve pas tercihleri belirleyici oldu. Savunmada problem yoktu aslında. Genç Yusuf maç boyu sağlam ve basit oyunuyla ilk maçında göz doldurdu. Oosterwolde ve iki bek de başarılıydı genel olarak. 18’de Piotrowski öyle bir şut çıkardı ki uzak mesafeden, Livakovic hareket edemedi: 0-1.
Bu gol sonrası ev sahibi oyununu da sertleştirdi. Temsilcimiz ise oyun olarak iyice tıkandı. Tehlike yaratamadı. İkinci yarı daha iyi başladı. İlk kez az adamla yakalandı ev sahibi. 47’de Batshuayi sonuç alamadı. 56’da Batshuayi’nin çaprazdan etkili vuruşu direkte patladı.
60’tan sonra hamleler gelmeye başladı. İrfan, Szymanski, Cengiz ve Umut oyuna girse de skor değişmedi. Ludogorets disiplinli oyununu maç boyu sürdürdü.

Yazının Devamı

Eksiklerin faturası ağır oldu

5 Kasım 2023

Düne kadar Fenerbahçe’nin en çok zorlandığı mücadele Antalyaspor maçı olmuştu. O maçta ideal kadrosundan sadece bir isim yoktu.  
Bu sefer üç önemli eksik söz konusuydu. Ayrıca rakibi de çok daha güçlüydü. Trabzonspor da teknik adam değişikliği sonrası toparlanma sürecine girmişti. Tüm bunlar toplandığında sarı-lacivertler bu sezonki en zor maçına çıkıyordu. 
Konuk ekibin en önemli gol şansı Onuachu’ydu. İyi orta kesen Visca da vardı. Sarı-lacivertlerinin en çok dikkat etmesi gereken ikiliydi. 
10’da Trabzonspor istediği hücumu yaptı. Samet’i açık alanda yakaladı Visca ve geçti. Merkezi boşalttı. İçeride bomboş durumdaki Onuachu da en iyi yaptığı işi yaparak etkili ortayı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 0-1.
Bu gol sonrası konuk ekip oyun üstünlüğünü tamamen aldı. Ev sahibi içinse ilk yarı tam anlamıyla kayıp ve başıboş bir oyun vardı. 
İkinci yarıyla birlikte Fenerbahçe’nin etkili başlaması beklense de bu olasılığın önüne

Yazının Devamı

Önüne geleni deviriyor

30 Ekim 2023

Djiku’nun yokluğu sonrasında Fred’in de çok erken sakatlanıp çıkması sarı-lacivertlileri başlangıçta sıkıntıya soktuysa da oyun düzeni ve kalitesiyle ilk yarıyı önde kapamayı başardı. 
Savunmadan oyun kurmakta başlangıçta sıkıntı yaşadı Fenerbahçe. İstediği pozisyonları 15.dakikadan sonra bulmaya başladı. 
17’de Szymanski ilk kez boş kaldı. Vuruşu kötüydü. 22’de Dzeko sağda topla buluştu. Israrla boş adamı aradı. Tadic kendini çok iyi gösterdi. Vuruşu etkili değildi. İsmail tam rakibi çıkarken topu kaptı ve savunmayı hazırlıksız yakaladı. Çizgiye iyi inen Osayi etkili çevirdi. Kaleciye çarpan top 30’da ağlarla buluştu 0-1.
41’de yine benzer bir pozisyona girdi sarı-lacivertliler. 42’de köşe vuruşundan gelen topa İrfan Can vurdu. Savunmaya çarpan top ağlarla buluştu: 0-2.
İkinci yarı değişiklikler yaşandı. İlk yarıda sakatlanan Becao da ikinci yarı yoktu. Evsahibi ilk tehlikeli ataklarını buldu. Birini Livakovic önledi diğerinde top dışarı çıktı. 
Bu iki atak sonrası sarı lacivertliler tekrar kontrolü

Yazının Devamı