Fenerbahçe Fenerbahçe-Galatasaray: 1-3

Fenerbahçe-Galatasaray: 1-3

23.02.2020 - 18:55 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 23. haftanın dev derbisinde Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti, şampiyonluk yarışına ortak oldu. Sarı-kırmızılı takım 20 yıl sonra ezeli rakibini Kadıköy'de yendi. Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile Deniz Türüç kırmızı kart görürken, Galatasaray'da Belhanda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Fenerbahçe-Galatasaray: 1-3

Süper Lig'de Fenerbahçe evinde Galatasaray'ı konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan dev karşılaşmada zafer 3-1'lik skorla Galatasaray'ın oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 40. dakikada Donk, 80. dakikada penaltıdan Falcao ve 90+7'de Onyekuru kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golünü Max Kruse penaltıdan 21. dakikada kaydetti.

3 kırmızı kart

Fenerbahçe'de teknik direktör 66. dakikada Ersun Yanal ile 84. dakikada Deniz Türüç kırmızı kart görürken Galatasaray'da 84. dakikada Belhanda kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Galatasaray 1999 yılından sonra ilk kez deplasmanda galip geldi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 45 yaparak aynı puanla zirveyi Trabzonspor ve Sivasspor ile paylaştı. Fenerbahçe ise 38 puanla 6. sırada yer aldı. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

4. dakikada Belhanda'nın ara pasına hareketlenen Onyekuru'nun kaleciyle karşı karşıya müsait durumda plasesinde, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

Haberin Devamı

7. dakikada sağdan Mariano'nun arka direğe ortasına yükselen Falcao'nun kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

18. dakikada Kruse ile yaptığı verkaçla ceza sahasına giren Muric'e yapılan müdahalede hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

21. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kruse tarafından kullanılan penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

34. dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası solundan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top arka direkte Onyekuru'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun yerden sert vuruşunda Ozan Tufan meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

40. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Ömer Bayram'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Donk'un kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-1.

52. dakikada Tolgay Arslan'ın etkili ortasına altıpasın sağında yükselen Isla'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

65. dakikada kaleci Altay'ın hatalı pasında topu önünde bulan Belhanda'nın yerden vuruşunda, kaleci Altay meşin yuvarlağa son anda yetişti.

66. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyun alanına girmesi sebebiyle hakem tarafından kırmızı kartla ihraç edildi.

76. dakikada Ömer Bayram'ın soldan ortasında savunmada Jailson'un uzaklaştıramadığı top penaltı noktası civarında Onyekuru'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla gelişine volesinde top üstten auta gitti.

Haberin Devamı

77. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Soldan savunmanın arkasına sarkan Onyekuru'ya Jailson'un yatarak müdahalesine hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

80. dakikada Galatasaray öne geçti. Falcao'nun kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2.

89. dakikada Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topu son anda kornere çeldi.

90 5. dakikada sağdan Dirar'ın ortasında arka direkte Kruse'nin kafayla indirdiği top, ceza sahası içinde Mehmet Ekici'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine sert şutunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

90 7. dakikada Galatasaray farkı 2'ye yükseltti. Kontratakta Jailson ile birebir kalan Onyekuru, önce rakibinden daha sonra kaleci Altay'dan sıyrıldı ve topu boş kaleye ağlara gönderdi: 1-3.

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla (Dk. 81 Mevlüt Erdinç), Serdar Aziz, Jailson, Hasan Ali Kaldırım, Tolgay Arslan (Dk. 60 Deniz Türüç), Ozan Tufan, Dirar, Tolga Ciğerci (Dk. 88 Mehmet Ekici), Kruse, Muric

Haberin Devamı

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Belhanda, Feghouli (90 7 Emre Akbaba), Ömer Bayram, Onyekuru (Dk. 90 9 Adem Büyük), Falcao (Dk. 86 Ahmet Çalık)

Goller: Dk. 21 Kruse (Penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 40 Donk, Dk. 80 Falcao (Penaltıdan), Dk. 90 7 Onyekuru (Galatasaray)

Kırmızı kartlar: Dk. 66 Ersun Yanal (Teknik direktör), Dk. 84 Deniz Türüç (Fenerbahçe), Dk. 84 Belhanda (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 16 Serdar Aziz, Dk. 36 Ozan Tufan, Dk. 50 Tolgay Arslan, Dk. 54 Dirar, Dk. 57 Isla (Fenerbahçe), Dk. 20 Belhanda, Dk. 36 Falcao, Dk. 58 Seri, Dk. 68 Donk, Dk. 74 Mariano, Dk. 90 Fatih Terim, Dk. 90 8 Onyekuru (Teknik direktör) (Galatasaray)

 

MAÇTAN NOTLAR

Güvenlik üst düzey

Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Kadıköy'de kozlarını paylaşan Fenerbahçe-Galatasaray adeta dev bir güvenlik çemberiyle korundu. Günün ilk saatlerinden itibaren stat çevresi güvenlik güçleri altından kontrole alındı. Polisler 4 farklı yere kontrol noktası koydu.

Haberin Devamı

Ayrıca biletsiz hiçbir taraftar stat çevresinde tutulmadı. Çevre yolların tamamı trafiğe kapatılırken, takım otobüslerinin giriş-çıkış noktaları ile protokol tribünü çevresi demirliklerle çevrelendi. 

Fatih Terim'den hücum emri

Galatasaray'da derbi kadrosunda 'hücum' etkisi dikkat çekti. Fatih Terim; Onyekuru, Falcao, Belhanda, Feghouli ve Ömer Bayram gibi isimleri ilk 11'e yerleştirdi 

Kadıköy'de 20 yıllık kazanamam serisinin gerçeğiyle derbiye çıkan Galatasaray'da Fatih Terim'in ilk 11'i dikkat çekti. Hücuma yönelik isimleri tercih eden tecrübeli hoca, tercihleriyle konuşuldu. Falcao, Onyekuru, Feghouli, Belhanda ve Ömer Bayram gibi isimleri aynı anda sahaya süren Terim, tüm kozlarını kullanmak istedi.

Emre Akbaba kesik yerken, Lemina'nın yokluğunda orta alanda Seri-Ömer Bayram yer aldı. Marcao-Donk ikilisini bozmayan Fatih Terim; sakatlığı geçen Sarrachi ve Mariano'yu da beklere koydu.  

Tolgay hamlesi

Orta sahada ciddi eksikleri olan Fenerbahçe'de orta sahaya Tolgay Arslan hamlesi yapıldı. Gustavo ve Emre'nin yokluğunda Tolga Ciğerci de merkeze kaydı. Fenerbahçe, Galatasaray derbisine orta saha hamlesiyle başladı. Sarı-lacivertlilerde Gustavo ve Emre Belözoğlu'nun yokluğunda Tolgay Arslan ilk 11'e alındı. Tolgay bu sezon ligde daha önce sadece 27 dakika süre almıştı. 

Bu sezon ligde ilk kez 11'de olan Tolgay, Gustavo'nun yerini aldı. Kruse de kanada kayarken, Tolga Ciğerci merkeze geldi.

Ozan Tufan'ı yine sabit tutan Ersun Yanal, stoperde ise Jailson ve Serdar Aziz'den vazgeçmedi.

Hasan Ali 9 hafta sonra

Sarı-lacivertlilerde Galatasaray derbisinde sol bekte Hasan Ali Kaldırım yer aldı. Son olarak 14. haftada Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Hasan Ali, tam 9 hafta sonra kadroya girdi.

Tecrübeli sol bekin kadroya dahil edilmesiyle Nabil Dirar da kendi bölgesine geçti. Bu sezon sadece 4 kez sağ kanatta yer alan Dirar, derbide mevkiisine geçmeyi başardı.

Derbi maçın bilet fiyatları şöyle:

ÖĞRENCİ TRİBÜNÜ: 80,00 TL

MİGROS-SPOR TOTO TRİBÜNÜ: 160,00 TL

FENERIUM ÜST- MARATON ÜST A-I BLOK: 215,00 TL

FENERIUM ÜST- MARATON ÜST H BLOK: 240,00 TL

FENERIUM ÜST-MARATON ÜST C-G BLOK: 270,00 TL

FENERIUM ÜST-MARATON ÜST D-F BLOK: 290,00 TL

FENERIUM ÜST-MARATON ÜST E BLOK: 350,00 TL

FENERIUM ALT AVİS-MARATON ALT A-I BLOK: 375,00 TL

FENERIUM ALT AVİS-MARATON ALT B-H BLOK: 475,00 TL

FENERIUM ALT AVİS-MARATON ALT C-G BLOK: 550,00 TL

FENERIUM ALT AVİS-MARATON ALT D-F BLOK: 660,00 TL

MARATON ALT E BLOK: 850,00 TL

FENERIUM ALT AVİS E BLOK: 950,00 TL

MİSAFİR TRİBÜNÜ: 200,00 TL