Fenerbahçe Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi! Genç savunmacı için transfer yarışı

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi! Genç savunmacı için transfer yarışı

19.06.2022 - 18:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray gelecek sezon için transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertliler ile sarı-kırmızılıların, 23 yaşındaki savunmacı için devreye girdiği iddia edildi. Portekiz basını, iki takımın transfer yarışını duyurdu.

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

Trabzonspor'un şampiyon tamamladığı sezonunun ardından futbol yapılanmasında değişikliğe giden Fenerbahçe ve Galatasaray kadrolarına yeni takviyeler yapmak için harekete geçti. Süper Lig'in iki devinin genç stoperi transfer etmek istediği öne sürüldü. Gelişmeyi Portekiz basını yazdı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

F.BAHÇE'DE JESUS İMZALADI

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu ikinci sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanan Fenerbahçe'de gelecek sezon öncesi ilk hamle teknik direktör değişimiyle gerçekleşti. Sarı-lacivertlilerin Başkanı Ali Koç, Futbol A Takım teknik direktörlüğüne Jorge Jesus'u getirdi. 67 yaşındaki çalıştırıcının raporu doğrultusunda sarı-lacivertliler şu ana kadar kadrosuna 2 takviye yaptı.

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

LİNCOLN VE BRUMA TRANSFER EDİLDİ

Fenerbahçe'de kadroya kısa süre içerisinde iki takviye birden yapıldı. Sarı-lacivertliler, Santa Clara'dan Lincoln Henrique'yi kadrosuna dahil etti. Brezilyalı oyuncuyla 2026'ya kadar sözleşme imzalandı. Fenerbahçe, 23 yaşındaki Lincoln Henrique için Portekiz temsilcisine 3 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin ikinci hamlesi de eski bir Galatasaraylı oldu. Sarı-lacivertliler, PSV Eindhoven'dan Armindo Bruma'yı kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Jorge Jesus'un transfer raporu doğrultusunda geçici olarak transfer edilen Bruma için yapılan anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi de eklendi. Öte yandan sarı-lacivertlilerin bu opsiyonu kullanması halinde PSV Eindhoven'a 4 milyon euro ödeyeceği kaydedildi.

G.SARAY'DA OKAN BURUK DÖNEMİ

Burak Elmas başkanlığında geçtiğimiz sezon oldukça kötü bir performans gösteren Galatasaray'da yeni döneme girildi. Sarı-kırmızılılarda gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Eşref Hamamcıoğlu'nu geride bırakan Dursun Özbek koltuğa oturdu. Dursun Özbek'in ilk hamlesi Domenec Torrent'le yollarını ayırıp, Okan Buruk'u göreve getirmek oldu. Sarı-kırmızılıların İspanyol teknik adamla fesih işlemlerini tamamlamasının ardından Okan Buruk'u resmen açıklayacağı belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

RUBEN SEMEDO İDDİASI

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de transfer pazarında özellikle Portekiz ve Brezilya'dan oyunculara yönelim oldu. Sarı-lacivertlilerin gündemine bonservisi Olympiakos'ta bulunan Ruben Semedo'nun geldiği iddia edildi.

O Jogo'da yer alan habere göre; Porto'da geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen tecrübeli savunmacının sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu kullanılmadı. Portekiz devinin 5 milyon 500 bin euroluk opsiyonu kullanmadığı ve Ruben Semedo'nun Olympiakos'a geri döndüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

FENERBAHÇE'YE YAKIN

Haberin ayrıntılarında tecrübeli savunmacı için Fenerbahçe'nin devreye girdiği yazıldı. 28 yaşındaki oyuncunun Olympiakos'tan ayrılmak istediği ve sarı-lacivertlilerin bu transferi bitirmeye yakın olduğu belirtildi.

SADECE 10 MAÇTA OYNADI

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olduğu iddia edilen Ruben Semedo geçtiğimiz sezon toplamda sadece 10 müsabakada forma şansı buldu. Portekizli stoper bu karşılaşmalarda rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. Olympiakos ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak ifade ediliyor.

JORGE JESUS'LA ÇALIŞTI

Benfica altyapısında yetişen Ruben Semedo genç yaşta Sporting Lizbon'a gitti. 28 yaşındaki oyuncu daha sonra Reus Deportiu, Vitoria Setubal, Villarreal, Huesca, Rio Ave, Olympiakos ve Porto formaları giydi. Tecrübeli futbolcunun pas isabet oranındaki yüksek performansı nedeniyle Fenerbahçe'de ilk tercih haline geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

Sporting Lizbon'da Jorge Jesus'un öğrencisi olarak 47 maça çıkan Ruben Semedo'nun bu sebeple de sarı-lacivertlilerde forma giymeye sıcak bakabileceği kaydedildi.

DİOGO LEİTE GÜNDEMDE

Portekiz basınından O Jogo kısa bir süre önce bir habere daha imza attı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Porto forması giyen Diogo Leite için devreye girdiği ifade edildi.

PORTO'YA DÖNDÜ

Bonservisi Porto'da bulunan tecrübeli savunmacı geçtiğimiz sezonu Braga'da kiralık olarak geçirdi. 23 yaşındaki savunmacı 33 müsabakada forma şansı bulurken, sadece 6 kez sarı kart gördü. Braga'nın satın alma opsiyonunu henüz kullanmadığı Diogo Leite'nin Porto'ya döndüğü öğrenildi. Tecrübeli savunmacının sözleşmesindeki satın alma opsiyonunun 12 milyon euro olduğu belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

KAMPA KATILACAK

O Jogo'da yer alan haberde Diogo Leite'nin Porto'nun sezon başında düzenleyeceği kampa katılacağı ifade edildi. 23 yaşındaki oyuncunun Pepe'nin tatilden geç dönecek olması nedeniyle dev kulübün hazırlıklarında takımla çalışacağı kaydedildi. Diogo Leite için Türkiye'den dev kulüplerin ilgisinin olduğu haberin detaylarında vurgulandı. 23 yaşındaki stoperin durumunu Fenerbahçe ve Galatasaray kurmaylarının yakından takip ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Galatasaray devreye girdi Genç savunmacı için transfer yarışı

Leixoes'ten Porto akademisine transfer olan Diogo Leite daha sonra Padroense ve Braga'da oynadı. 23 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 7 milyon euro olarak gösteriliyor. Diogo Leite'nin Porto ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

Jorge Jesus, Fenerbahçe'de: 2013'ten bugüne uzanan hikaye

Yazarlar