Fenerbahçe Fenerbahçe'de Alex de Souza motivasyonu

Fenerbahçe'de Alex de Souza motivasyonu

09.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray derbisinin ardından üzgün durumda olan futbol takımının havası Alex de Souza’nın ziyaretiyle tersine döndü. Efsane ismin Samandıra’ya gelmesiyle beraber canlanan sarı-lacivertliler kupa finali öncesi moral buldu.

Fenerbahçede Alex de Souza motivasyonu

Fenerbahçe’de artık gözler tamamen Ziraat Türkiye Kupası finaline çevrildi. 11 Haziran Pazar akşamı İzmir’de Başakşehir’le oynanacak final öncesi Samandıra’da Alex de Souza’nın ziyareti herkesin yüzünü güldürdü, olumsuz havayı dağıttı.

Haberin Devamı

Kaybedilen şampiyonluk ve Galatasaray derbisi sonrası son derece üzgün olan futbolcular, efsane ismin gelmesiyle bir nebze olsun moral buldu, enerji yakaladı.

Alex gibi kulüp tarihinin unutulmaz bir isminin ziyarete geleceğini duyan futbolcular düşük enerjiden çıktı, takım içinde bir heyecan yakalandı. Arda Güler hayranı olduğu idolüyle buluşup sohbet etti, İrfan Can Kahveci benzer şekilde Alex’e kramponlarını imzalatıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Takımdaki Brezilyalı yıldızlar vatandaşları Alex ile sohbet etmek istedi. Jorge Jesus’da efsane isimle buluştu.

Haberin Devamı

Öte yandan iki gol kralı Alex de Souza ve Enner Valencia’nın bir araya gelmesinde de yüzler güldü. 2010-11 sezonunda 28 golle kral olan Alex’i, bu sezon attığı 29 golle geçen ve kulübe 12 yıl sonra gol krallığını getiren Valencia bir süre sohbet etti. Valencia’nın Alex’in rekorunu kırması ve gol krallığını alması herkesin gündemindeydi. Alex, Valencia’yı tebrik etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

FELIPE HEYECANLANDI

Alex de Souza’nın Samandıra’yı ve Kadıköy’ü ziyareti sırasında oğlu Felipe de yanındaydı. Yıllar sonra Fenerbahçe formasıyla tesisleri ve stadı ziyaret eden Felipe, çok heyecanlandı. Samandıra’da futbolcularla tek tek fotoğraf çektiren Felipe, antrenmanı da ziyaret etti.

Daha sonra Ülker Stadı’nda hem saha içinde tur atan hem de müzeyi gezen Alex ve ailesi eski güzel hatıraları anımsadı.

Samandıra’da Alex de Souza’nın ziyareti sırasında yakın tarihteki şampiyonluklar ve başarılar konuşuldu. Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi tüm takıma da başarılar dileyen Alex, kupada favori olduklarını anımsattı. Jorge Jesus’la da bir süre sohbet eden Alex, güzel hatıralarla Samandıra’dan ayrıldı. Öte yandan tesislerin duvarında yer alan Alex resmi önünde de fotoğraflar çektirildi.

Haberin Devamı

MARIO BRANCO KALIYOR, İLK ADAY MONTELLA

Sarı-lacivertlilerde kupa finalinin ardından teknik direktör değişimi yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Jorge Jesus’un da Suudi Arabistan Milli Takımı ile anlaştığı haberleri çokça yayınlanmaya başladı. Bu doğrultuda hızlı hareket etmek isteyen Fenerbahçe’de 2023-24 sezonu futbolu takımı planlamasında adımlar atılıyor. Şu anda operasyon direktörü olarak geçen ve Jorge Jesus’la birebir çalışan Mario Branco’nun kalacağı, sportif direktörlük görevine getirileceği öğrenildi.

Mario Branco’nun sportif direktörlüğünün yanısıra teknik direktörlük konusunda da adaylar netleşiyor. Sarı-lacivertlilerin gündemindeki ilk aday olarak Vincenzo Montella ismi öne çıkıyor. Adana Demirspor’u ligde 4. yapan ve sözleşmesi sezon sonu itibariyle biten Montella ile kupa finalinin hemen ardından bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer Fenerbahçe kupayı kazanırsa Avrupa biletini alacak Adana Demirspor’da Başkan Murat Sancak’la İtalyan çalıştırıcı için görüşme yapılacak.

Haberin Devamı

Yeni sezonda sportif direktör olması düşünülen Mario Branco’nun bu görevdeki tecrübesi dikkat çekiyor. 47 yaşındaki Mario Branco, PAOK, Hajduk Split, Famalicao, Estoril, Astra Ploiesti gibi kulüplerde sportif direktörlük, Steau Bükreş ve Wisla Krakow’da da şef scoutluk görevlerinde bulundu. Portekizli yönetici hem transfer hem de futbol takımı planlamasında deneyimli bir isim. Özellikle Yunanistan’da PAOK’ta sportif direktör iken lig ve kupa şampiyonluğu kazanılmasında pay sahibiydi.

Yazarlar