Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus rakipleri şaşırtacak! İşte planı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus rakipleri şaşırtacak! İşte planı

20.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde aldığı Austria Wien’i 2-0 yenerek grupların kapısını iyice aralarken, zorlu lig maçları öncesinde detaylar öne çıktı. İsmail-Crespo ikilisi ilk kez denenerek Arao’nun dinlenmesi sağlanırken, üçlü sistem denemesi de yapıldı.

Fenerbahçede Jorge Jesus rakipleri şaşırtacak İşte planı

Fenerbahçe, Süper Lig’de oynayacağı zorlu Adana Demirspor ve Konyaspor maçları öncesi UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk mücadelesi olan Austria Wien karşılaşması oldukça başarılı geçti. İlk maçı 2-0 kazanan sarı-lacivertliler İstanbul’daki rövanş öncesi gruplar için çok büyük bir adım atarken, moral-motivasyon olarak da zirveye çıktı.

Haberin Devamı

Bu başarılı sonuçlarda ise Teknik direktör Jesus’un zorlu iki lig maçı öncesi rotasyona gitmesi en büyük payı aldı. İsmail-Crespo ikilisi ilk kez birlikte denenirken, bu sayede takımın ve mevcut sistemin en önemli isimlerinden biri olan Arao da dinlenme şansı buldu.

Fenerbahçede Jorge Jesus rakipleri şaşırtacak İşte planı

TEK BİR SİSTEME BAĞLI KALMAK İSTEMİYOR

Resmi ve zorlu bir mücadele olmasına rağmen bir bu maçta üçlü sistem denemesi de yapıldı. Bunda da başarılı olan sarı-lacivertliler gol yemediği mücadelede iki de gol attı. Zorlanmadığı maçta takımın daha fazla skor bulma şansı olması önemli detaylardan biri oldu. Öte yandan Jorge Jesus, uzun maratonda tek bir sisteme bağlı kalmak istemiyor. Tecrübeli çalıştırıcı bu nedenle alternatif olarak 3-4-3 sistemini de takıma adapte etmek istiyor. Bunun en önemli avantajı ise takımın sahaya yansıtabileceği birçok sistemle rakipleri şaşırtmak olacak.

Haberin Devamı

Maç içinde rakibi ve savunmayı hazırlıksız yakalamak üzerine ofansif planlar yapan Portekizli çalıştıcı 3-4-3 sistemine de mücadele içinde dönerek rakibi zorlamayı, dengesiz yakalamayı planlıyor.

Fenerbahçede Jorge Jesus rakipleri şaşırtacak İşte planı

'WIEN'E FUTBOL MUCİZESİ LAZIM'

Fenerbahçe’nin, Austria Wien’i deplasmanda yenmesi, Avusturya basınında yankı uyandırdı. Sarı-lacivertlilerin rakibine oranla daha güçlü olduğu, Wien’in tur şansının fazla kalmadığı yorumları yapıldı.

Sport ORF internet sitesindeki haber ‘Fenerbahçe rakibine göre çok güçlü’ başlığıyla yayınlandı, Avusturya ekibine artık kupadan elendi gözüyle bakıldığı belirtildi. Der Standard’da ise konuk ekibin bulduğu erken golle başında maçı kopardığına dikkat çekilerek, “Beş yıldır deplasmanda Avrupa maçı kazanamayan Wien bu süre zarfındaki ilk galibiyeti arayacak, ama kupadan elenmeleriyle bu kulüp için ekonomik açıdan darbe olacak” ifadeleri kullanıldı.

Almanya’nın ünlü dergisi Kicker da maç haberinde “F.Bahçe maçı hak ederek kazandı. Wien’in işi artık futbol mucizesine kaldı” denildi.

ÖZÜR DİLEDİLER 

Austria Wien, F.Bahçe maçındaki olaylardan dolayı taraftarlardan ve davul tokmağı atılan kaleci Altay Bayındır’dan özür diledi. Avusturya ekibinin yöneticisi Gerhard Krisch, “Sahaya cisim atmak, kulüp olarak bizim de müsamaha göstermeyeceğimiz, affedilmez bir suistimaldir. Video kayıtları şu anda değerlendiriliyor. Fail tespit edilir edilmez ev yasağı uygulayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar