Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko ve Cengiz Ünder, Roma'daki gibi!

Fenerbahçe'de Edin Dzeko ve Cengiz Ünder, Roma'daki gibi!

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder’in ayağa kalkmasıyla teknik heyet, Dzeko ile Cengiz’in Roma’daki günlerini canlandıracak. İtalya’da birlikte oynayan ikiliden Cengiz, sert ortalar keserken, Dzeko bunları gol yapıyordu.

Fenerbahçede Edin Dzeko ve Cengiz Ünder, Romadaki gibi

Fenerbahçe hücum opsiyonlarını zenginleştirirken, Roma’da birlikte oynayan Dzeko-Cengiz ikilisinin İtalya’daki uyumunun sarı-lacivertlilere de yansıması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu sezona, Dzeko, Tadic ve İrfan Can ve Szymanski dörtlüsü damgasını vurdu. Bu isimler gerek set hücumları gerekse de bireysel yetenekleriyle çok sayıda gole imza attı, takımı ligde ve Avrupa’da liderlik koltuğuna oturttu. Cengiz’in katılmasıyla birlikte hücum opsiyonları da zenginleşti.

İrfan Can ve Tadic kanatlarda oynasa da, gerçek alamda tipik kanat oyuncusu değildi. Cengiz’in iyileşmesi ve form bulmasının ardından takımda gerçekten bu bölgenin orijinal oyuncusu oynamaya başladı. Bunun getirdiği önemli avantajlar söz konusu... Ayrıca Cengiz’in Dzeko ile uyumu da büyük avantaj yaratıyor.

İkili, Roma’da birlikte oynadı. Dzeko, Cengiz’in etkili içeriye kestiği sert ortalarda önemli goller attı. Roma’da iyi anlaşan ikili, şimdi de Fenerbahçe’de bu performansı sergilemeye hazırlanıyor. Hatta bunun bir örneğini bu sezon Samsunspor deplasmanında gösterdiler. Cengiz’in ortasında Dzeko’nun golüyle sarı-lacivertliler öne geçti ve üç puanı aldı.

Haberin Devamı

Derbi maçta eğer ofansta istenen sonuç alınamazsa, devreye Cengiz - Dzeko işbirliğinin girmesi planlanıyor. Cengiz’in derbiye kulübede başlayıp, hamle oyuncusu olması bekleniyor. Bu ikilinin uyumu sayesinde derbi öncesi yeni bir hücum opsiyonu kazanılmış durumda...

STOPERDE ZOR KARAR

G.Saray derbisinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ı stoperde zor bir karar bekliyor. 11 oyuncunun biri dışında kadro belli... Fred’in yokluğunda orta sahada Crespo görev yapacak. Stoper pozisyonunda ise kararsızlık sürüyor. Djiku sağlam ve 11’de olacak. Ganalı futbolcunun yanında ise kimin oynayacağı henüz belirsiz. Samet formsuz...

Serdar sakatlıktan yeni çıktı ve ilk maçında iki önemli hata yaparak iki golün yenmesine sebep olan isimlerden biriydi. Bu yüzden sol Oosterwolde’nin bu bölgede oynaması söz konusu…