Fenerbahçe Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yanına dünya yıldızı! Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yanına dünya yıldızı! Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon transfer planlamalarına başlayan Fenerbahçe, ilk olarak Rangers'tan Ryan Kent'i, ardından Inter'den Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı. Sarı-lacivertli ekip, şimdi de Boşnak golcünün yanına dünyaca ünlü futbolcuyu transfer etmek için harekete geçti. Bu transfer için Başkan Ali Koç'un bizzat onay verdiği öğrenildi.

Fenerbahçede Edin Dzekonun yanına dünya yıldızı Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

Yeni transfer Edin Dzeko'nun yanına bir dünya yıldızını daha kadroya dahil etmek isteyen sarı-lacivertli ekip, çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Ali Koç'un listeye alınan yıldız futbolcu için bizzat onay verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İKİ YILDIZ İMZAYI ATTI

Fenerbahçe, ilk transferini Rangers'ta forma giyen İngiliz futbolcu Ryan Kent'i transfer ettiğini açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Fenerbahçe'nin ikinci transferi ise bir süredir uğraş verdiği Edin Dzeko oldu. Sarı-Lacivertliler, yıllık 4,2 milyon Euro karşılığında Edin Dzeko ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Fenerbahçede Edin Dzekonun yanına dünya yıldızı Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

RYAN KENT, İSTANBUL'A GELDİ  

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde Rangers'tan transfer ettiği Ryan Kent, sağlık kontrolünden geçmek ve resmi sözleşmeyi imzalamak üzere İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüzün 4 yıllığına anlaşmaya vardığı Ryan Kent, sağlık kontrolünden geçmek ve resmi sözleşmeyi imzalamak üzere İstanbul’a geldi.

İngiliz oyuncuyu İstanbul Havalimanı’nda kulüp yetkililerimiz karşıladı.

Fenerbahçe Televizyonu’na verdiği röportajda burada olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Ryan Kent, “Teklif aldığım andan itibaren sabırsızlanıyordum. Sonunda burada olduğum için çok mutluyum. İstanbul hakkında da çok güzel şeyler duydum. Hem takım arkadaşlarımız, hem teknik heyetimiz, hem de taraftarlarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu."

Fenerbahçede Edin Dzekonun yanına dünya yıldızı Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

ALIOSKI VEDA ETTİ

Geride kalan sezonun başında Al-Ahli'den Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelen Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli kulüp ile sözleşmesi sona erdi. Makedonyalı futbolcu, sosyal medya üzerinden Fenerbahçe'ye veda etti.

İşte Alioski'nin veda yazısı; "Merhaba Fenerbahçe ailesi. Veda etmek her zaman zor ama hayat böyle. Sadece söylemek istiyorum ki, desteğiniz için çok teşekkürler. Fenerbahçe'de oynamak ve buranın bir parçası olmak benim için bir onurdu. Size en iyi dileklerimi sunuyorum. Bolca başarı ve iyi şanslar, teşekkürler.''

YENİ HEDEF WILFRIED ZAHA

Fenerbahçe’de Edin Dzeko gibi marka bir ismin forvete katılmasından sonra yeni hedef Wilfried Zaha oldu. Başkan Ali Koç’un da bizzat onay verdiği ve çok istediği transfer için resmi teklif yapıldı, yıldız oyuncunun kararı beklenmeye başlandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Edin Dzekonun yanına dünya yıldızı Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

AVRUPA’DA KALMAK İSTİYOR

Sarı-lacivertlilerde gelecek sezon mutlaka şampiyon olacak bir kadro kurulması amaçlanıyor. Edin Dzeko ve Ryan Kent gibi nokta atışı isimleri transfer eden Fenerbahçe’de Wilfried Zaha da bir numaralı hedef konumunda. Suudi Arabistan’dan da teklifler alan Zaha, Avrupa’da kalmak istiyor. Avrupa kulüpleri arasında da şu anda en cazip teklif Fenerbahçe’den geliyor. Başkan Ali Koç ve yönetici Selahattin Baki de transferle direkt olarak ilgileniyor.

HÜCUMDA YENİ İKİLİ

Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren 30 yaşındaki futbolcu için herhangi bonservis bedeli ödenmeyecek. Daha önce Dzeko ve Kent transferlerinde de sarı-lacivertliler bonservis ödememişti. Başkan Ali Koç ve yöneticiler hücum hattında Zaha-Dzeko ikilisinin olması için çaba harcıyor. Kariyerinde bir şampiyonluk isteyen Fildişili yıldız, West Ham’ın teklifini de geri çevirdi. Son kulübü Crystal Palace da yeni sözleşme yapmak için uğraşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

HIZIYLA ÜNLÜ

Transfer gündeminin bir numaralı ismi Wilfried kariyeri boyunca hep İngiltere’de oynadı. Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nda da forma giyen başarılı futbolcu, Crystal Palace altyapısında yetişti. 2013’te Manchester United’a transfer edilse de sadece 4 maçta oynayabildi. Crystal Palace ile toplamda 458 maça çıkan 30 yaşındaki yıldız, 90 gol attı. Hızı ve çalımlarıyla ünlü Zaha, kanat forvet olarak görev yapıyor. Özellikle rakip ceza sahasına hızlı girişleri, içeri kat edişleri ve son vuruşlarıyla dikkat çeken tecrübeli isim, Fenerbahçe taraftarlarını da şimdiden heyecanlandırıyor.

Fenerbahçede Edin Dzekonun yanına dünya yıldızı Başkan Ali Koç bizzat onay verdi

Yazarlar