Fenerbahçe Fenerbahçe'de futbolculardan şampiyonluk kenetlenmesi!

Fenerbahçe'de futbolculardan şampiyonluk kenetlenmesi!

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor’u yenerek zirve takibini sürdüren F.Bahçe’de 6 önemli eksiğe rağmen ortaya konan futbol, kalan kritik maçlar öncesi herkesi mutlu etti. Her futbolcu sorumluluk alırken, Trabzonspor maçında yaşanan olaylar yerine futbolcuların sahaya konsantre olduğu gözlendi.

Fenerbahçede futbolculardan şampiyonluk kenetlenmesi

Trendyol Süper Lig’de Adana Demirspor’u yenerek zirve takibini sürdüren Fenerbahçe’de galibiyet kadar ortaya konan futbol ve takımın Trabzonspor maçında yaşanan olayları kapatıp yeni bir sayfa açarak sahaya odaklanması hem yönetimi hem teknik heyeti hem de taraftarı mutlu etti.

Haberin Devamı

Daha önceki maçlar gözönüne alındığında sarı-lacivertliler takımın vazgeçilmezi olan Fred’in yokluğunda kaleye gitmekte bile zorlanılıyordu. Ancak bu kez Batshuayi, İsmail Yüksek, Fred, Cengiz Ünder ve King sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Fakat bu eksikler Fenerbahçe’yi hiç etkilemedi. İlk yarı bireysel hata nedeniyle 1-1 bitse de sezonun en etkili futbolunu oynayan sarı-lacivertliler bir gol bulurken, iki topu direkten döndü, forvet Dzeko ise en çok topla buluştuğu maçı oynadı.

Kritik haftalarda alınan üç puan bir galibiyetten daha fazlası anlamına gelirken, Trabzonspor maçında yaşanan olayların futbolcular üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmamasının yanında ekstra motivasyon sağlaması yoğun tempoda sevindirici bir detaydı. Teknik Direktör İsmail Kartal ve oyuncuların hem maç öncesinde hem maç sonrasında yaptıkları konuşmada ise ‘şampiyonluk’ vurgusu yapmaları takımın ne kadar inandığının göstergesiydi.

Haberin Devamı

KRUNIC'E TAM NOT

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın en çok istediği isim olan, ancak Fenerbahçe’ye geldiği günden itibaren beklenen performansı ortaya koyamayan Rade Krunic, Fred ile İsmail Yüksek’in yokluğunda ilk 11’de başladığı Adana Demirspor maçında kalitesini gösterdi.

Karşılaşmada 71 kez topla buluşan tecrübeli futbolcu 55 pas denemesinde %87.3 isabet sağladı. Girdiği 9 ikili mücadelenin 6’sını kazanan Krunic, 3 top uzaklaştırdı, bir pas arası yaptı, bir kez de rakip ceza sahasında topla buluştu. Başarılı performansıyla moral bulan Krunic adına yaşanan bu gelişme İsmail Kartal’ın da elini güçlendirdi.

BAŞVURUYU TFF KABUL ETMEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin, Süper Kupa’nın ertelenmesi ve yabancı hakemle oynanması için yaptığı başvuruyu kabul etmedi. TFF, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “21 Şubat’ta da resmen duyurduğumuz, 24 Mart’ta da soru işaretlerini gidermek için tekrar ilan edildiği üzere Süper Kupa müsabakası pazar günü 21.30’da Şanlıurfa’da oynanacaktır ve müsabakanın bilet gelirleri depremzede vatandaşlarımızın yararına kullanılmak üzere bağışlanacaktır.”

Yazarlar