Fenerbahçe Fenerbahçe'de hedef net! Yolun sonu Ayasofya

Fenerbahçe'de hedef net! Yolun sonu Ayasofya

09.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sezon başından itibaren UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde kupayı hedefleyen Fenerbahçe, bu hayali için Belçika deplasmanında çok büyük bir adım attı. Tüm takımda Ayasofya Stadı’ndaki finalde olacakları inancı ikiye katlandı.

Fenerbahçede hedef net Yolun sonu Ayasofya

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Union Saint-Gilloise’u 3-0 yenerek çeyrek finalin kapısını ardına kadar aralayan Fenerbahçe’de 29 Mayıs’ta Atina’da Ayasofya Stadı’ndaki finalde yer alacaklarına olan inanç ikiye katlandı. Çalkantılı dönemin ardından önce ligde ardından da Avrupa’daki iddiasını bir kez daha ispatlayan sarı-lacivertli takımda sezon başında yakalanan hava tekrar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu sezona damga vuran ve birçok sürpriz sonuç alan rakibi Saint-Gilloise’a adeta futbol dersi veren Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal yerinde değişiklikleri ile hatalarından ders çıkardığını tekrar kanıtladı. Devre arasında gidecek haberleri çıkan Michy Batshuayi kendi ülkesinde ve ailesi karşısında attığı golle her zaman göreve hazır olduğunu gösterirken, Edin Dzeko’ya da dinlenme fırsatı verdi.

İsmail Yüksek denince akıllara bu maça kadar milli formayla Hırvatistan maçında ortaya koyduğu performans geliyordu. Tecrübeli futbolcu, zorlu mücadelede beş top kaptı, 14 ikili mücadele ve 10 sahipsiz top kazanarak unutulmaz maçlarına bir yenisini ekledi. Tüm takım inanarak oynayıp kazanırken fark yaratan diğer isim ise Jayden Oosterwolde oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye geldiği günden itibaren üzerine koyarak devam eden sarı-lacivertli futbolcu, Belçika deplasmanında maça önce sol bek başladı, ardından stopere geçti. İki bölgede de dikkatleri üzerine çeken Oosterwolde’nin attığı gol ise gecenin ona armağanı oldu.

"SAINT-GILLOISE İÇİN HER ŞEY BİTTİ"

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Fenerbahçe’nin, Union Saint-Gilloise’i deplasmanda yenmesi Belçika basınında da geniş yer buldu. Belçikalılar Union Saint-Gilloise’den umudunu keserken “Union için her şey bitti! Fenerbahçe çok güçlü ve kurnaz” ifadeleri kullanıldı.

HLN, “Golcü Batshuayi attı, Fenerbahçe kazandı’, Nieuwsblad ‘Batshuayi, Fenerbahçe’ye gurur verici bir galibiyet kazandırdı’, Le Soir, ‘Union bir çıkış yolu bulamadı’, De Standaard, ‘Union’un İstanbul’a mucizeye ihtiyacı var’, Gazet Van Antwerpen ‘Artık bir ayağı Avrupa’nın dışında’ başlıklarını attı.

SIRALAMADA YERİMİZ SAĞLAMLAŞTI

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde oynanan maçların ardından ülke puanı sıralaması güncellendi. Türkiye, Fenerbahçe’nin aldığı farklı galibiyetin ardından puanını 38 bin 100’e çıkarırken, dokuzunculuktaki yerini daha da sağlamlaştırdı. Ayrıca 8. Belçika ile ara açılmadı. Türkiye ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım gönderebilmek için mutlak gerekli olan ilk 10 hedefinde de mutlu sona çok yaklaştı.

Yazarlar