Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! Süper Lig'de rekorları altüst etti

Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! Süper Lig'de rekorları altüst etti

04.03.2024 - 09:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Hatayspor’u rahat bir oyunla 2-0 mağlup ederek zirve yarışına kayıpsız devam etti. İsmail Kartal’ın öğrencileri, 28 hafta sonunda en çok gol atan, en fazla net fırsat yaratan, en çok gol beklentisi üreten ve daha birçok alanda Süper Lig'in en iyi istatistiklerine sahip olan takım konumunda bulunuyor.

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı Süper Ligde rekorları altüst etti

Süper Lig’de uzun yıllardır tanık olmadığımız bir şampiyonluk yarışı veriliyor. Fenerbahçe, ligde 9 senelik hasrete son vermek için elinden geleni yapıyor. Sarı-Lacivertliler, Hatayspor deplasmanında 2-0 kazanırken oyun olarak fazla zorlanmadı. Kanarya, 28 hafta sonunda hanesine 73 puan yazdırdı. İsmail Kartal’ın ekibi, bunu başarırken birçok alanda istatistikleri altüst etti. Öte yandan Fenerbahçe'nin yıldızı Fred'den güzel haber var.

Haberin Devamı

Fred'in çifte mutluluğu

Brezilyalı yıldız, çok özlediği formasına önceki akşam Hatayspor karşısında kavuştu. Fred, 66. dakikada Cengiz Ünder’in yerine oyuna girerek hasrete son verdi. Sambacı, hem sahalara dönmesinin hem de takımının 2-0 kazanmasının mutluluğunu yaşadı. Tecrübeli orta saha oyuncusu, sahada kaldığı sürede 9 pas denemesinin 7’sinde isabet sağladı, 3 ikili mücadelenin 2’sini kazandı ve 2 top kaptı. Fred, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Hem döndüğüm hem de galip geldiğimiz için sevinçliyim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. İyi oynadık ama daha yapacağımız çok şey var” ifadelerini kullandı. Sambacı’nın perşembe günü St.Gilloise karşısında 11’de başlaması bekleniyor.

Süper Lig'in en iyisi...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, ligde 28 hafta sonunda attığı 72 golle tarihinin en skorer ikinci sezonunu yaşarken, bu alanda rakipsiz konumda. Sarı-Lacivertliler ayrıca 122 ile en fazla net fırsat yaratan, 70.43 xG ile en çok gol beklentisi üreten ve 196 ile en fazla isabetli şut çeken takım. Fenerbahçeli oyuncular ayrıca rakip ceza sahasında toplamdan tam 998 kez topla buluşarak bu alanda da Süper Lig’in en iyisi oldu.

Deplasman canavarı

Sarı-Lacivertliler’in deplasman karnesi de inanılmaz. İsmail Kartal’ın öğrencileri ligde dış sahada henüz yenilgi yüzü görmezken, 0-0’lık Adana Demirspor maçı dışında puan kaybı bile yaşamadı! Kartal, bir sezonda 14 deplasmanda mağlup olmayarak bu alanda adını Fenerbahçe tarihine yazdırmayı başardı.

Avrupa için durmak yok

Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, Avrupa’da yola devam eden tek temsilcimiz konumunda. Sarı-Lacivertliler, perşembe günü son 16 turu ilk maçında Union Saint-Gilloise deplasmanına çıkacak. Hatay galibiyetinin ardından bu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlandı. Hatay mücadelesinde 11’de görev yapan oyuncular yenileme çalışmasıyla yetindi. Diğer futbolcular ise ana bölümde dar alanda çift kale maç oynadı. St.Gilloise hazırlıkları bugün yapılacak idmanla sürecek.

Yazarlar