Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde'de Jorge Jesus arzusu! Transfer için geri sayım

Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde'de Jorge Jesus arzusu! Transfer için geri sayım

28.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un özellikle üzerinde durduğu sol bek transferinde mutlu sona yaklaşıldı. Jayden Oosterwolde konusunda Parma ile 7 milyon euroyu bulan bir bedel karşılığında pazarlıklar tamamlandı ve anlaşma sağlandı.

Fenerbahçede Jayden Oosterwoldede Jorge Jesus arzusu Transfer için geri sayım

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un özellikle üzerinde durduğu sol bek konusunda önemli bir adım geldi. Sarı-lacivertliler ara transfer döneminde ikinci anlaşmasını Jayden Oosterwolde ile yaptı. Sol bekteki eksiklik 21 yaşındaki Hollandalı futbolcu ile giderilecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Parma arasındaki görüşmeler de pazarlıklar yoğun geçti. 10 milyon eurodan kapıyı açan İtalyan kulübü, uzun süre dirense de ilk olarak 8.5 milyon euroya düştü. Fenerbahçe de pazarlıklar da geri adım atmadı, 5.5 milyon euro ile başlayan görüşmeler 7 milyon euroya kadar yükseldi. Futbolcunun 4.5 yıllık kontrata imza atması bekleniyor.

Fenerbahçede Jayden Oosterwoldede Jorge Jesus arzusu Transfer için geri sayım

Bu transfere 8 milyon euroluk bir kaynak ayıran Fenerbahçe, Parma ile anlaşarak 7 milyon euro civarı bir meblağ ile transferde son noktaya geldi. Ayrıca sonraki satıştan pay üzerinde de görüşmeler gerçekleşti.

Burada Jayden Oosterwolde’nin Fenerbahçe’ye gitmeyi istemesi önemli rol oynadı. Genç sol bek hiç geri adım atmadı ve Fenerbahçe’de olmak istedğini Parma’ya da iletti.

Haberin Devamı

Sezon başında Parma’nın Twente’den 3 milyon euro bonservisle aldığı futbolcu kısa sürede değerini artırmış oldu. Sarı-lacivertli takımda da sol bek konusundaki eksikliğin giderilmesi konusunda önemli bir adım atıldı. Hollandalı yıldızın kısa sürede İstanbul’a gelerek sağlık kontrollerinden geçmesi hedefleniyor. Sezon başında Alioski hamlesinden verim alamayan ve o bölgede Ferdi ile Lincoln arasında gidip gelen Jorge Jesus, aradığı tarzda bir sol beki sonunda buldu.

Fenerbahçede Jayden Oosterwoldede Jorge Jesus arzusu Transfer için geri sayım

TAM JESUS'A GÖRE

Jayden Oosterwolde’nin hem oyun tarzı hem de istatistikleri dikkat çekti. Comparisonator Türkçe verilerine göre Jayden Oosterwolde, bu sezon İtalya Serie B’de sol bek oyuncuları arasında en fazla başarılı ofsayt denemesinde bulunan oyuncu oldu. 21 yaşındaki futbolcu, Jorge Jesus’un savunmada oynatmak istediği plana da uyuyor.

Jayden Oosterwolde, Parma formasıyla bu sezon 19 resmi maça çıktı, 1 gol attı, bin 571 dakika süre aldı.

DİREKT İLK 11'E

21 yaş altı kuralı sayesinde yabancı kontenjanına da takılmayacak genç oyuncunun kısa sürede forma giymeye başlaması bekleniyor. Jesus’un Oosterwolde’yi direkt ilk 11’de oynatacağı vurgulanıyor. Ferdi Kadıoğlu’nun sağ beke, Oosterwolde’nin de sol beke geçmesi planlanıyor. Genç yıldızın antrenman ve maç eksiğinin bulunmaması da önemli bir avantaj olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jayden Oosterwoldede Jorge Jesus arzusu Transfer için geri sayım

Jayden Oosterwolde, Fenerbahçe’yi de bir yandan yakın takibe devam ediyor. 21 yaşındaki futbolcunun Hollanda’da yaşadığı dönemdeki Türk arkadaşlarından Fenerbahçe ve İstanbul’la alakalı bilgiler topladığı ifade edildi. Genç sol bekin yaklaşık 1 aydır sarı-lacivertli takımı takip ettiği hatta bazı maçları izlediği kaydedildi. Oosterwolde’nin bu transferde hayli istekli olduğu vurgulandı.

Yazarlar